Alert

Diamanten: opgepast voor beleggingsfraude

30 maart 2017
Opgepast voor beleggingsfraude met diamanten

Op het internet en de sociale netwerken wordt u werkelijk overstelpt met verleidelijke aanbiedingen op het vlak van financiële beleggingen. Momenteel zijn diamanten helemaal in de mode. Maar opgelet, u loopt het risico om uw spaargeld in rook te zien opgaan. Onze waarschuwingen en advies.

Professionele financiële oplichters hebben geen gebrek aan verbeelding. Sommige spaarders laten zich bovendien gemakkelijker verleiden door beloftes van riante winstcijfers, eens te meer omdat traditionele investeringen haast niets opbrengen.

Na de eerste betaling slaagt het slachtoffer er niet in om nog contact op te nemen met zijn pseudobankier en ziet hij zijn spaargeld in rook opgaan.

Voor welke signalen moet u waakzaam zijn?

  • U weet niet echt wie er achter de website of Facebookpagina zit.
  • De website is niet erkend door een financiële autoriteit.
  • U moet een e-mailadres en telefoonnummer achterlaten om opnieuw gecontacteerd te worden.
    In sommige gevallen bezitten de oplichters uw adressen en telefoonnummers al. Ze hebben die gegevens gehackt op gespecialiseerde websites of in de meeste gevallen uitgewisseld of doorverkocht. Pas dus op wanneer u telefonisch benaderd wordt om over investeringen te praten!
  • De website legt de nadruk op zijn betrouwbaarheid om de bezoekers gerust te stellen en publiceert persartikels en reportages om die argumenten te staven. 

Ons advies

  • Twijfelt u? Ga er dan niet op in! Geef geen gevolg aan de verzoeken en deel ze niet met derden.
  • In plaats van beroep te doen op een financiële tussenpersoon contacteert u best de instellingen die in het straatbeeld ingeburgerd zijn en die u volledig vertrouwt.
  • Investeer uw geld in wat u kent en begrijpt.
  • Wed niet op één paard maar verspreid uw beleggingen. Indien een van uw beleggingen sterk daalt, heeft dat slechts een invloed op een heel klein deel van uw portefeuille.

Hebt u zich laten verrassen?

Op zoek naar antwoorden of advies?

Contacteer onze advocaten