Nieuws

Zoek naar de beste prijs op Black Friday

29 november 2019

Het shoppingfeest genaamd Black Friday is weer begonnen. Een goede zaak voor consumenten, maar pas op voor winkels die valse kortingen geven.

Op 29 november begint de korte maar hevige koopjesperiode die we kennen als Black Friday. Consumenten worden om de oren geslagen met kortingen op onder meer elektronica, kleding, meubels en speelgoed. We willen de pret niet bederven, maar we moeten wel waarschuwen valse kortingen. Dat zijn discounts op producten die handelaars in de periode vóór Black Friday duurder hebben gemaakt. Ze lokken klanten met adembenemende kortingen, terwijl ze eigenlijk gewoon de oorspronkelijke prijs aanrekenen.

Trap niet in de val

Om te vermijden dat je in die val trapt, kun je verschillende dingen doen. Ter gelegenheid van Black Friday stellen we onze vergelijktools van tv’s, smartphones, wasmachines, stofzuigers, friteuses, espressomachines en printers open voor iedereen, ook niet-abonnees. In deze tools zit ook een prijsvergelijker.

Om winkels met valse kortingen te ontmaskeren, hebben we mysteryshoppers op pad gestuurd in de periode vóór Black Friday. Die hebben de prijzen genoteerd voor ongeveer zeventig producten. Nu bekijken we welke winkels hun producten via een valse korting terugbrengen naar de oorspronkelijke prijs.

Spring eens binnen

Op zaterdag 30 november staan we bovendien met een speciaal mobiel kantoor aan de ingang van shoppingcenter Docks Bruxsel in Brussel. Bezoekers kunnen binnenspringen en vragen waar ze een bepaald product op dit moment tegen de laagste prijs kunnen kopen. Onze medewerkers kunnen ook de prijzenhistoriek van een product tonen. Daaruit kun je afleiden welk moment van het jaar het meest gunstig is om het product te kopen.

Vijf tips

Tot slot: laat je niet verleiden om een product te kopen alleen omdat het sterk is afgeprijsd. Als je toch iets wilt aanschaffen, kies dan voor kwaliteit en duurzaamheid. Lees hier onze vijf tips voor Black Friday!