Nieuws

Dossier benadeelde supporters door voetbalbond overgemaakt aan advocaat

16 maart 2016

De Belgische Voetbalbond heeft gereageerd op onze brief waarin we de bond aanmaanden om zijn eigen regels te volgen voor de toekenning van plaatsen voor EURO 2016. Toch blijft er na hun repliek een grote schemerzone. We zetten nu een advocaat op de zaak om hulp te bieden aan de benadeelde supporters, die zich nog steeds bij ons kunnen melden.

Bent u een gedupeerde supporter?

Meer duidelijkheid vereist van de bond

In het kader van de toewijzing van tickets voor EURO 2016, hadden wij een open brief gestuurd naar de Belgische Voetbalbond over de klachten van supporters die aangesloten zijn bij het systeem 1895. We vroegen aan de federatie om de voorrangsregels bij de toewijzing van tickets te respecteren.

Talrijke supporters waren verbaasd over het feit dat ze geen tickets konden bemachtigen terwijl ze wel degelijk voldoen aan de “voorrangsvoorwaarden”. Sterker nog, voor de afsluiting van de bestellingen gereserveerd voor leden van 1895, heeft de Belgische Bond een campagne voor inschrijvingen en bestellingen gelanceerd waarbij nog een heel pak tickets beschikbaar blijven.

Zaak wordt voortgezet

Begin maart heeft de Belgische Bond per brief gereageerd maar we blijven nog steeds een grote schemerzone opmerken bij de gegeven uitleg. Er is geen duidelijkheid over bepaalde elementen in het dossier en we hebben daarop beslist het dossier over te maken aan een advocaat.

Bijna 70 dossiers zijn reeds  bij ons geregistreerd en mensen die zich benadeeld voelen, kunnen zich nog steeds bij ons aanmelden.

Hoe het moest zijn

Supporters die een match willen bijwonen van de Belgische ploeg hebben een zeer strikt reglement en procedure moeten respecteren om in aanmerking te komen voor het kopen van tickets. Sedert enkele jaren verzamelen de kandidaten punten die worden toegekend op basis van getrouwheid, hetgeen zich vertaalt in een klassement.

Het systeem was voor iedereen duidelijk en werd door iedereen aanvaard. De Belgische Voetbalbond is door deze regels gebonden, zoals ook blijkt uit de officiële berichten van FAN CLUB 1895, waarbij de meeste supporters van de Rode Duivels zijn ingeschreven.