Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Nieuws

“Tampontaks”: de strijd zit erop, de regering heeft geluisterd

6 oktober 2017
“Tampontaks”: de strijd zit erop, de regering heeft geluisterd

Producten voor intieme hygiëne zullen vallen onder het verlaagde btw-tarief van 6%, zoals andere basisgoederen. Die beslissing is vandaag goedgekeurd door de ministerraad. Onze actie heeft zijn vruchten opgeleverd! Ter herinnering, samen met de actiegroep "Belgisch en Regelvrij" hadden we een petitie georganiseerd om verandering in de zaak te brengen. Een goede 10 000 mensen zetten hun handtekening!

Met het collectief Belgisch en Regelvrij hebben wij lang strijd gevoerd voor de afschaffing van de fiscale discriminatie van wat gewoonlijk de “tampontaks” wordt genoemd. Onze gezamenlijke petitie telt een goede 10 000 handtekeningen. Een succes dus!

In december 2016 stelde de minister van Financiën, die ons verzoek had ontvangen, tot onze grote tevredenheid voor om deze fiscale discriminatie op te heffen. Maar nadien lag het dossier jammer genoeg stil. Daarna spraken we twee keer de Eerste Minister en de Vice-Premiers aan om schot in de zaak te krijgen... en dat is nu eindelijk gelukt.

Basisproducten, geen luxe!

Producten voor intieme verzorging - zoals tampons, maandverband en menstruatiekuipjes - zijn ontegensprekelijk basisproducten.

Al bijna 40 jaar worden ze elke maand door miljoenen vrouwen ter wereld gebruikt, van de puberteit tot de menopauze. Het gebruik ervan is dus niet optioneel maar noodzakelijk.
Maar ondanks het feit dat basisproducten tegen 6% belast worden, bedroeg het btw-tarief van producten voor intieme hygiëne lange tijd 21%, zoals om het even welk niet-noodzakelijk product. Deze anomalie is vandaag rechtgezet.


?

Hulp nodig?

Bel ons op dit nummer

 02 542 33 97

ma-vr 9-12.30 u. | 13-16 u.