Veelgestelde vragen

Wat is een groepsaankoop?

Een groepsaankoop maakt het voor de deelnemende consumenten mogelijk om prijskortingen te verkrijgen doordat in grote hoeveelheden wordt aangekocht. Het principe is dat wordt gepoogd om een zo groot mogelijke groep van mensen samen te brengen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van hetzelfde product, om zo sterker te staan in de onderhandeling met de leveranciers. Daardoor zal de prijs interessanter worden naarmate het aantal deelnemers aan de groepsaankoop groter is. Je kunt de officiële prijs van stookolie raadplegen op de website www.informazout.be.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Je kunt inschrijven door het inschrijvingsformulier in te vullen. Zodra de groep van geïnteresseerde consumenten is gevormd, kunnen wij de beste prijzen onderhandelen bij de stookolieleveranciers.

Wie kan deelnemen aan deze groepsaankoop?

Iedereen die een bestelling plaatst voor een levering in België kan deelnemen aan deze groepsaankoop.

Wanneer vinden de groepsaankopen plaats?

De groepsaankopen vinden elke vrijdag plaats. Dus je kunt elke week tot die dag een bestelling plaatsen.

Een bestelling bevestigen moet ten laatste op de daaropvolgende maandag. De levering van je stookolie wordt gedaan 15 dagen na de bevestiging.

Is de prijs voor een bestelling gegarandeerd?

Door de extreme schommelingen van de olieprijzen, kan Groupasol de prijs die wordt weergegeven tijdens je bestelling niet langer garanderen. Dit is een geval van overmacht.
De dag voor je levering neemt Groupasol met je contact op en zullen ze de dagprijs meedelen. Je hebt natuurlijk de keuze om je bestelling te annuleren of deze aan de aangeboden prijs te behouden.

Welke hoeveelheid kan ik bestellen?

Je dient minimaal 500 liter stookolie te bestellen. Er is geen andere beperking.

Is de dienstverlening van de groepsaankoop betalend?

Er worden geen extra kosten aangerekend aan de deelnemers van de groepsaankoop. Je moet enkel de hoeveelheid stookolie die je hebt besteld rechtstreeks betalen aan de handelaar van stookolie die de levering komt doen, volgens de onderhandelde prijs (betaling in cash of met bancontact bij de levering). Het is niet mogelijk om in verschillende schijven te betalen.

Wanneer moet ik de rekening voor de stookolie betalen en wanneer ontvang ik mijn korting?

Je betaalt rechtstreeks aan de leverancier bij de levering. De prijs die je moet betalen is de prijs die onderhandeld is en die vooraf ook aan je gecommuniceerd is. Er zijn dus geen verrassingen, je kent het bedrag dat je moet betalen op voorhand.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt op de volgende manieren betalen: - met je bankkaart - contant - met een bankoverschrijving (als je voor de levering een betalingsbewijs bezorgt) Het is niet mogelijk de factuur in verschillende schijven af te betalen.

Kan ik de factuur in verschillende schijven afbetalen?

Het verschuldige bedrag moet in een keer betaald worden. Het is niet mogelijk om de betaling gespreid in de tijd te betalen.

Zal mijn gebruikelijke leverancier de levering doen?

De leverancier waar je gewoonlijk bestelt kan uiteraard meedingen om de bestelling binnen te halen. De leverancier die het beste voorstel doet zal echter degene zijn die de stookolie mag leveren aan alle consumenten die aan de groepsaankoop hebben deelgenomen.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Vanaf het moment dat je de onderhandelde prijs hebt aanvaard, zal de leverancier met je contact opnemen om een datum af te spreken voor het vullen van je tank. We verwachten dat je na bevestiging van de bestelling ongeveer een week zult moeten wachten voordat men contact met je opneemt.

Mag ik meerdere bestellingen voor stookolie plaatsen?

Het aantal bestellingen voor stookolie is niet beperkt, dus je kunt een bestelling plaatsen voor meerdere stookolietanks op verschillende locaties. Enkel bestellingen van meer dan 500 liter worden aanvaard.

Verdient Test Aankoop iets aan deze groepsaankoop?

Neen, Test Aankoop ontvangt geen vergoeding voor bestellingen die geplaatst worden in het kader van deze actie voor groepsaankoop van stookolie.