Gas en elektriciteit tegen de juiste prijs? Wij hebben voor jou een gunstig energiecontract onderhandeld.

Doe de simulatie en krijg een voorstel op jouw maat.

Speciale actie

Hoe werkt het?

  1. Neem je jaarafrekening erbij en vul het formulier in.
  2. Ontdek je variabele of vaste prijs.
  3. Bevestig je keuze door de voorgestelde offerte te valideren.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over deze speciale actie van Testaankoop? Dan vind je hier wellicht het antwoord terug.

Waarom organiseert Testaankoop een ​ energieactie?

Testaankoop ijvert al langer voor meer vaste contracten op de energiemarkt. Nu verschillende leveranciers ze weer aanbieden, heeft Testaankoop met hen onderhandeld om voordelige tarieven te kunnen aanbieden. We zijn blij dat we nu een exclusieve samenwerking met Mega kunnen aankondigen, voor zowel een vast als een variabel energiecontract.

Wie is de door Testaankoop gekozen partner voor deze actie?

De energieleverancier Mega is de partner voor deze actie en werd geselecteerd na onderhandelingen met verschillende Belgische energieleveranciers. De selectie is gemaakt op vele criteria, waaronder de scherpe prijs.

Waaruit bestaat deze actie van Testaankoop?

De speciale actie bestaat uit onderhandelde prijzen samen met een extra korting onder de vorm van een cashback, verrekend na 12 maanden. Een cashback is een extra korting die Testaankoop bekomen heeft van Mega voor de consumenten van deze actie. De cashback wordt op het einde van het contract verrekend, in dit geval 12 maanden, op de eerstvolgende afrekeningsfactuur. Om van deze cashback te genieten mag de klant, op dat ogenblik, geen onbetaalde facturen hebben.

Bij een vast tarief bedraagt de cashback 132,5 euro (incl BTW) per energie en bij een variabel tarief 58,3 euro (incl BTW) per energie. Je vindt de tariefkaarten en de voorwaarden hier terug.

Hoe neem ik deel?

Je geeft persoonlijke gegevens in zoals naam en voornaam alsook de EAN-codes, die je terugvindt op je energiefactuur. Een recente eindfactuur, die geeft je verbruik weer over een langere periode, heb je nodig om een inschatting te maken van je jaarverbruik. Aan de hand van deze gegevens krijg je een op maat gemaakt voorstel op enkele minuten tijd.

Wie kan deelnemen?

De actie staat open voor iedereen particulieren en professionele klant. (klanten die minder dan 200 MWh aardgas of en 100 MWh elektriciteit verbruiken op jaarbasis). Je hoeft geen lid te zijn van Testaankoop. Bij het bevestigen van het voorstel word je Testaankoop-supporter, zonder meerkosten. Daarenboven biedt het statuut van Testaankoop-supporter je tal van voordelen en diensten.

Is dit het goedkoopste contract op de markt?

Wij hebben een zeer competitief variabel tarief onderhandeld met Mega dat bij de meest voordelige op de markt behoort. Een aantal leveranciers bieden een goedkopere formule aan maar het gaat daarbij meestal om internettarieven waarbij een aantal beperkingen gelden zoals enkel online klantendienst, facturatie per mail of verplichte domiciliëring. Het tarief in het kader van onze actie legt geen beperkingen op dit vlak op maar biedt toch de prijs van een internettarief.


Vaste tarieven zijn doorgaans duurder dan variabele omdat leveranciers een risicopremie incalculeren. Dat is ook het geval met het vaste tarief in het kader van deze actie. Door de cashback van 132,50 euro per energie behoort het contract echter tot de meest voordelige vaste tarieven op de markt. Toch zal je vandaag goedkoper af zijn met een variabel tarief.


Wil je nagaan hoe het tarief voor deze actie zich verhoudt tot de rest van het marktaanbod, dan kan je uiteraard steeds terecht bij onze prijsvergelijker die alle tariefformules op de markt bevat en toegankelijk is voor iedereen.

Doe de simulatie en krijg een voorstel op jouw maat