Heb je nog wel de passende energieleverancier? We vinden er een op jouw maat!

Kies hieronder elektriciteit, gas of beide om je beste tarief te berekenen.

Voordelen

Hoe werkt het?

  1. 1. Start de chatmodule door op het icoontje van gas en/of elektriciteit te klikken.
  2. 2. Je krijgt de voor jou drie meest voordelige contracten.
  3. 3. Je kunt meteen switchen naar de energieleverancier van jouw keuze.

Deze mensen hebben hun "Perfect Fit" al gevonden

"Ik kreeg een korting als welkomstgeschenk toen ik een contract voor elektriciteit tekende bij Engie. Toen dit op zijn einde liep, verzekerde Engie mij per mail dat mijn nieuwe vaste prijs, zonder korting, nog altijd de voordeligste was voor mij.
Alle alternatieven die ik via mijn account op de website van Engie te zien kreeg, waren effectief duurder. Maar toen ik op de website van Test Aankoop ging kijken, vond ik veel interessantere prijzen, zelfs bij Engie! Dankjewel, Test Aankoop."

Alain VB Court-Saint-Etienne

"Ik was al 3 jaar klant bij OCTA+ et dacht dat het wel eens interessant zou kunnen zijn om een nieuwe simulatie te maken op de koopwijzer van Test Aankoop om te zien of OCTA+ nog altijd de meest voordelige was voor ons gezin. Door de koopwijzer te gebruiken en de facturen van OCTA+ uit het verleden te vergelijken met de simulatie voor MEGA, zou een overstap ons 300 tot 400 euro per jaar doen besparen. Ik heb de switch gemaakt via de website van Test Aankoop en alles verliep vlot."

Philippe W Affligem

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Perfect Fit van Test Aankoop? Dan vind je hier wellicht het antwoord terug.

Wat verandert er als ik kies voor een nieuwe leverancier?

Als je verandert van leverancier, verandert eigenlijk alleen de onderneming die de factuur naar jou stuurt. Kortom, de verandering is louter administratief. De rest blijft identiek (installatie, kwaliteit van de elektriciteit of het aardgas).

Hoe berekenen jullie de prijs voor variabele tarieven?

Op 1 november 2022 wijzigde de berekeningswijze voor variabele tarieven. Voortaan volgen wij de nieuwe methode die gebruikt wordt door de 4 energieregulatoren van ons land. 
Concreet betekent dit dat er een inschatting wordt gemaakt van de prijs op basis van de verwachte prijsevoluties voor de komende 12 maanden. Er wordt dus niet langer naar het verleden gekeken waarbij enkel rekening werd gehouden met de laatst gekende marktprijzen.
Deze wijziging is belangrijk om een juiste vergelijkbaarheid van variabele tarieven te kunnen garanderen. De nieuwe methode verzekert een correctere rangschikking waardoor het duidelijker wordt welk tariefplan voor jou het meest voordelig is.
De berekening blijft echter altijd een inschatting op een gegeven moment. Een juiste voorspelling doen over wat je zal betalen met een variabel tarief is onmogelijk, niemand weet namelijk hoe de prijzen de komende maanden zullen evolueren. 
Momenteel kennen we een onuitgegeven situatie van heel hoge en instabiele energieprijzen. Dit betekent dat de prijs die je uiteindelijk na een jaar zult betalen, hoger of lager zal liggen, afhankelijk van hoe de energieprijzen op de groothandelsmarkten evolueren.

 

Hoe kies ik voor een groene stroomcontract?

Sommige contracten op ons platform bieden automatisch 100% groene stroom, andere bieden de optie om voor een beperkte meerprijs te kiezen voor 100% Belgische groene stroom. In dit laatste geval kan je deze optie tijdens de switch aanklikken op de website van de leverancier.

Kan ik van leverancier veranderen als ik zonnepanelen heb ?

Ja. Vergeet echter niet dat bij verandering van leverancier de meterstanden worden opgenomen en er een factuur volgt. Er is dan het probleem van de opgesplitste facturatie waardoor je een deel van het voordeel van jouw zonneproductie verliest. Dat is het geval indien het verbruik in de winter niet werd gecompenseerd door de productie in de zomer. Hoe dichter de datum van de overstap de datum van jouw jaarlijkse opmeting benadert, hoe minder nadelig de opgesplitste facturatie zal zijn.

Zijn alle tariefplannen op de markt opgenomen in jullie vergelijking?

Op ons energieplatform vergelijken wij enkel tariefplannen van leveranciers voor wie het mogelijk is om rechtstreeks via Test Aankoop te switchen, namelijk Engie, TotalEnergies, Mega, Octa+ en Bolt. 
Ons podium toont de drie meest voordelige tariefplannen van deze verschillende leveranciers, zowel met vaste als variabele energieprijs, op basis van jouw verbruiksprofiel. 
We houden ook rekening met eventuele welkomstpromoties voor nieuwe klanten. Wens je een volledige vergelijking van het marktaanbod uit te voeren, dan kun je terecht bij onze koopwijzer.

 

Ontdek het voor jou meest voordelige aanbod

Kies hieronder elektriciteit, gas of beide om je beste tarief te berekenen.