Verlaag jouw energiefactuur

Het is nog steeds interessant om zonnepanelen te laten installeren. Vraag nu jouw betrouwbare offerte aan met de beste prijs-kwaliteit

Laatste nieuws

img

Zijn zonnepanelen nog steeds rendabel?

Toen de elektriciteitsprijzen in 2022 piekten, kon je je zonnepanelen in amper drie jaar terugverdienen. Intussen is de markt weer wat afgekoeld. Maar investeren in zonnepanelen kan nog steeds rendabel zijn!

Meer lezen
img

Zijn zonnepanelen iets voor jou?

Met de stijgende energieprijzen winnen zonnepanelen aan belang omdat ze je minder afhankelijk maken van de schommelingen van de elektriciteitstarieven. Onze energie-expert Roger Vanparys verzamelde zeven vragen over zonnepanelen en geeft op elk een antwoord.

Het antwoord op je vragen

Voordelen

3 stappen

  1. Maak een account aan, of meld aan.
  2. Vul het inschrijvingsformulier in.
  3. De installateur contacteert je voor een vrijblijvend bezoek.

Getuigenis

We dachten er al langer aan om zonnepanelen te plaatsen. Alles is prima gegaan en de plaatsing verliep echt vlot. We halen er zeker ons voordeel uit. We betalen nu 800 tot 900 euro per jaar minder aan elektriciteit!

getuige Monique

Over onze actie

Hoe verloopt de actie rond zonnepanelen?

De actie verloopt als volgt.

1. Selectieprocedure
Installateurs van zonnepanelen die aan onze voorwaarden voldoen, werden door ons zorgvuldig geselecteerd. Per postcode is een installateur toegewezen.

2. Inschrijving
Je schrijft je gratis en vrijblijvend in op de actie via www.testaankoop.be/actiezonnepaneel. Je geeft daarbij informatie op over jouw woning en dak.

3. Afspraak met de installateur voor een bezoek ter plaatse
Binnen 8 werkdagen na jouw inschrijving word je gecontacteerd door de installateur. Die zal bij jou langskomen om naar jouw wensen en behoeften te peilen.

4. Opvolging en contract
Je zult van de installateur een gedetailleerde offerte ontvangen binnen 15 werkdagen na het bezoek. Jij beslist of je die offerte aanvaardt en met de installateur in zee gaat. Die werkt met een modelcontract dat de verhoudingen tussen hemzelf en jou op een billijke manier regelt.

5. Plaatsing
De installateur plaatst de installatie zodat die kan worden opgeleverd (na controle door een keuringsorganisme; de installateur neemt daartoe het initiatief) en tot slot aangemeld.

Verdient Test Aankoop een bepaald bedrag op de installatieprijs die de consument betaalt?

Test Aankoop krijgt een kleine commissie per inschrijving die wordt bezorgd aan de installateurs die de aanbesteding voor deze collectieve actie in de wacht hebben gesleept. Dat geld zal volledig opnieuw worden geïnvesteerd in nieuwe projecten die hernieuwbare energie en energiebesparing aanmoedigen.

Wie kan deelnemen aan de actie?

Alle particulieren kunnen op de actie inschrijven, alsook zelfstandigen en kleine bedrijven, voor zover de fotovoltaïsche installatie een vermogen heeft van hooguit 10 kilowattpiek (kWp).

Wat omvat de installatie precies?

De installatie omvat de panelen, de bevestigingsstructuur, de elektrische uitrusting met de bekabeling en de omvormer(s) en de aansluiting op het elektriciteitsnet.
Het lastenboek somt de elementen op die standaard in de offerte vervat moeten zitten, alsook een lijst van uitzonderingen die kunnen worden voorgesteld, mits een toeslag, na een bezoek ter plaatse. Het gaat hierbij bv. om de plaatsing van ladders of stellingen als de kroonlijst hoger komt dan 6 m, bijkomende aanpassingen aan het dak of de overschakeling naar een driefasige installatie.

De kosten voor de controle door het keuringsorganisme zitten in de prijs vervat.

De installateur bezorgt de klant binnen 15 kalenderdagen na de controle van de installatie door het keuringsorganisme het volledige administratief dossier met het oog op de aanmelding ervan bij de netbeheerder. 

Welke waarborgen gelden er op (de onderdelen van) de installatie?

Als klant geniet je een fabriekswaarborg van minstens 10 jaar op de zonnepanelen en de omvormer.
Daarnaast verleent de installateur de klant bijkomende waarborgen:

- een waarborg op elk conformiteitsgebrek van de componenten van de fotovoltaïsche installatie dat binnen een termijn van 2 jaar aan het licht zou komen;
- een waarborg voor elke aantasting van de lekdichtheid, uitgezonderd degene die uitsluitend het gevolg is van veroudering, op het gedeelte van het dak waarop de fotovoltaïsche installatie is aangebracht, en dat gedurende 10 jaar vanaf de oplevering van de installatie.

De waarborg omvat de analyse, de vervanging van de defecte component(en), de werkuren, het materiaal en het vervoer.

Verlaag jouw energiefactuur