laatst gewijzigd op: 07/05/2020

Ontkruiden zonder glyfosaat

We hebben de Roundup zonder glyfosaat getest op onkruid met grote bladeren, grasachtigen en mos. De efficiëntie is slechts middelmatig en sterk afhankelijk van het soort onkruid. Staat je tuin vol met paardenbloemen of madeliefjes, dan is deze nieuwe Roundup behoorlijk doeltreffend als je deze bloemen zou willen verwijderen. Let dan wel op dat je niet je gazon zelf besproeit, want het product gaat niet selectief te werk.

Lees de resultaten van onze test : https://www.test-aankoop.be/woning-energie/doehetzelf-tuin/nieuws/testnieuweroundup

Het gebruik van onkruidverdelgers wordt hoe langer hoe meer aan banden gelegd, zeker voor particulieren. Hoe moet je dan het onkruid te lijf gaan? Gelukkig bestaan er heel wat milieuvriendelijke alternatieven. Bekijk ons dossier : https://www.test-aankoop.be/woning-energie/doehetzelf-tuin/dossier/ecologisch-onkruid-verwijderen-van-uw-verharde-oprit-en-terras

Wat gebruik je om te ontkruiden? Heb je tips voor ons? Of namen van produkten die helemaal niet werken?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

User name
06/09/2019
GWENNY CALLENS

Jullie hebben nu getest op onkruid. Maar werkt hrt ook op bamboe. Vroeger bestond er een producht om bamboe te bestrijden maar die is nu ook van de markt. Iets die het even doeltreffend doet?

User name
17/09/2019
Mv , Gereageerd:

Bamboe verwijder je het best handmatig. Alle wortels uit de grond halen

User name
02/02/2020
THIERRY VAN DER VEKEN

Ik lees net het artikel over ecologisch onkruid verwijderne. In de inleiding lees ik het volgende :
"Ook voor andere, zogenaamd milieuvriendelijke middelen op basis van vetzuren, azijnzuur of pelargonzuur die in water moeten worden verdund, geldt een verbod, zij het enkel voor niet of nauwelijks doorlaatbare ondergrond, zoals een betegeld terras, een verharde oprit of een trottoir dat afwatert naar een riool, afvoerputje of oppervlaktewater."
Als laatste mogelijke oplossing lees ik verderop dat er milieuvriendelijke sprays mogen gebruikt worden die werken op basis van - jawel - vetzuren, azijnzuur of pelargonzuur.
??? lees ik hier een contradictie ?

User name
07/05/2020
JOHNY LOTTHIOR

Sorry, hoor, maar als men terug naar de middeleeuwen wilt, dan haak ik af. Mijn ouders zaten vroeger met een patattemesje het onkruid uit het gras te steken.... Daar doe ik niet aan mee !! Nu staat het gazon vol onkruid, mag je het jaar rond sproeien met spul dat toch niet werkt... Mooi, hé, al die pissebloemen in bloei !!!