laatst gewijzigd op: 11/10/2019

Verbod asbest

Op 6/3 is mijn moeder plots overleden. Het huis dat ik an haar erf wil ik verbouwen: zolder isoleren, v-lux plaatsen, extra kamer maken.. ontdekten dat er in 1999 een nieuw dak gelegd is. Vreesde dat het onderdak asbest  bevat. Een staal van het onderdak werd geanalyseerd bij de  dakdekker  die destijds het dak gelegd heeft. Het bleek asbest te zijn. Na opzoekwerk ontdekte wij dat het  fabriceren en gebruik van asbest verboden werd op Europees niveau in 1998.

Na confrontatie met de dakdekker hierover bekende hij geen schuld, nog onschuld. Hij zij" waarschijnlijk heeft de leverancier destijds oude stok gebruikt" maar die is nu failliet en ook dat hij niet naar de bestelbon kon kijken omdat het 20j geleden was en iet meer in zijn bezit. Hij legt de schuld bij de leverancier. Ben je niet zelf verantwoordelijk voor het product dat je afleverd? Dus ook wat de leverancier levert?  Kan ik hem hier voor aanvechten ? Dat de asbest niet had mogen gebruikt worden? Dat hij moet zorgen voor de avbraak/afvoer van het asbest onderdak en een nieuw mag plaatsen? (Ben nog in het bezit van de originele bestelbon ) 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/10/2019

Beste,


De feiten dateren van 1998/1999, de vordering is verjaard, waarbij de kosten voor eigen rekening zijn, met name voor lid. ^Pol