laatst gewijzigd op: 23/06/2021

opzoeken vochtproblemen

Graag wil ik starten aan wat renovatiewerken, d.w.z. schilderwerken, schrijnwerk,...  Maar op verschillende plaatsen heb ik vochtproblemen die ik eerst wil laten aanpakken. Ik wil de oorzaak van het vochtprobleem op een objectieve manier laten onderzoeken om erna het echte probleem te laten aanpakken. Waar of bij wie kan ik terecht om dit te laten onderzoeken?

Het aanbod is ruim, maar niet specifiek, correct? kwaliteit?

 

mvg, 

Thys Ciska

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/06/2021
Nuttig

Misschien eerst zien of de buren geen lekken hebben. Ik heb een chemische injectie laten uitvoeren en enkele jaren nadien bleek dat de buur zijn regenafvoer kapot was en al het water dus in de grond (mijn muren) trok. De buur heeft de lek herstelt en mijn vochtprobleem was weg. Dus 10000eur voor de chemische injectie was weg gegooid geld.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/06/2021
, Gereageerd:

Dag Leo en Paul, bedankt voor jullie bijdragen. Ik ben even te rade gegaan bij onze experten en die geven alvast het volgende advies: als er water in een kelder staat, moet deze bron eerst worden geëlimineerd; een kelder moet normaal gesproken van buitenaf waterdicht worden gemaakt met alle oppervlakken die met de grond in contact komen.
Is dit niet het geval, dan moet u geen waterdicht makende produkten op de muren en de vloer aanbrengen, omdat dit het water zal aanzetten om hoger in de muren van de benedenverdieping te komen. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/05/2021

Grondwater in kelder.in 1982 laten ompraten om eerste meter in boerkes (machine steen) te metselen.(salpeter zuur) volgende meter betonsteen.
Hoe beging ik er het best aan, en met welk goed produkt, (geen ervaring mee).
Kan iemand me daar goede raad bij geven.
Dan kan ik het proberen op te lossen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/02/2021

Hallo This,
Hieronder vindt u veel informatie over vochtproblemen. Hoe vochtproblemen op te sporen, wat ze veroorzaakt, hoe vochtproblemen op te lossen, methodes en prijzen, ...
www.renovatie-gids.be/.../
Ik hoop dat het je kan helpen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/07/2019

Beste,
Hoeveel vocht percentages mag een 1) huis en 2) kelder hebben?.
Tussen minimum en maximum?. Groetjes: Jean.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/10/2020
, Gereageerd:

Over welke vochtpercentage spreken we dan? Luchtvochtigheid of in de bouwelementen? De luchtvochtigheid is makkelijk vast te stellen of zelfs bij te sturen. De hoeveelheid vocht dat zich in bouwelementen bevind zal eerder gericht onderzoek vereisen.