laatst gewijzigd op: 08/01/2019

3 verzekeringen bij vochtschade in appartement

Sinds 7 juni 2018 is er een vochtprobleem vastgesteld in mijn tweede verblijf, appartement gelijkvloers. Na een eerste lekdetectie werd de verbinding t’s afvoer bad en sifon hersteld. De gevolgschade bij de buren zou dus voor mijn familiale verzekering zijn. Eind oktober werd eindelijk de vloerbedekking in dressing en in slaapkamer verwijderd en het tweede lek vastgesteld, want Tijdens het droogproces bleef de watermeter verlies aangeven. Droogblazers staan 11 u per dag te blazen. Muren zijn nu bijna droog.

Bestaat er een organisatie die mensen als ik ondersteunen bij de correcte opvolging van dergelijke zaken. Ik weet niet wat mijn rechten zijn. En de ene verzekering dreigt dat ik,alles zelf ga moeten betalen omdat AG moeilijk doet bij tweede verblijven. De verzekeringspolis v h gebouw wil zo weinig mogelijk betalen en de syndic zegt dat mijn ingediende prijsoffertes te hoog zijn (wat niet waar is) 

En dan heb ik ook nog een verplichte inboedel verzekering bij Ethias die de Ikea dressing kasten niet wil vergoeden omdat die aan de muren waren vastgemaakt (2,30m hoogte=veiligheidsadvies  v Ikea)

Ik ben hier ingegooid en vertrouwde de syndic. Maar na 7 maanden en diverse experten die tegenstrijdige adviezen en vaststellingen deden ben ik de weg kwijt. 

Gelukkig woon ik er niet permanent,maar stel dat dit appartement aan derden was verhuurd geweest 

 

vandaar mijn vraag of er organisaties bestaan die mij kunnen adviseren over de volgende stappen? 

 

 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/01/2019

Beste, u zal moeten achterhalen of u rechtsbijstand heeft bij uw verzekeringen. Normalerwijze is bij de meeste blokpolissen deze optie inbegrepen, hetgeen inhoudt dat u recht heeft om een advocaat te raadplegen op kosten van de verzekeraar bij betwistingen.
Hiervoor kan u best uw polissen eens nakijken of uw makelaar raadplegen.

Als u abonnee bent bij Test-Aankoop kan u uiteraard beroep doen op onze juridische dienst. Bel ons gerust even op het nummer is 0800 39 808 (code JA ) voor een advies van onze advocaten.  M.v.g., ^Timo