laatst gewijzigd op: 11/05/2020

Nieuwbouw: Sleutel op de deur?

Hallo iedereen,

Wij zouden heel binnenkort willen bouwen. Omdat we zelf niet veel ervaring hebben, zouden we graag wat tips krijgen van mensen die onlangs gebouwd hebben. 
We hebben vragen zoals:
Met welke firma's hebben jullie goede en slechte ervaringen?
Waar moeten we goed op letten?
Is het beter om met afzonderlijke aannemers te werken?

We overwegen alle opties. Alle tips en ervaringen zijn dus welkom :).

Alvast bedankt voor de hulp!
User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Woning binnen & buiten van onze community Woning & energie .

reacties

User name
08/09/2014
djanssen

Beste,

Qua ervaring met sleutel op de deur kan ik u meegeven dat bij de bouw van ons appartement we SOD gebouwd hebben met FINSPICO. Ervaring hiermee is dat de budgetaire zekerheid die zij garanderen omdat je van het begin weet wat je gaat moeten betalen met een korreltje zout moet genomen worden. Bij het begin delen je ze het budget mee met hun lastenboek (meestal zeer standaard) en zal je op het einde duurder uitkomen omdat je andere materialen of bv keuken kiest als voorzien in het budget in het lastenboek. Dus let op.

Nu...dit was een appartement en een huis is net wat anders. We zijn ook van plan binnenkort te bouwen en hebben al een architect onder armen genomen. We hadden eerst enkele architecten gesproken en vergeleken en hun werkwijze bestond naast het plan teken uiteraard ook nog in offertes aanvragen van verschillende aannemers, coordineren en plannen. Je houdt natuurlijk nog steeds de vrijheid om zelf offertes aan te brengen en te kiezen. Dus vooreerst lijkt me dit als reden om SOD te keizen, ik bedoel dan de tijd die je wint, niet meer valabel. Qua prijs geldt (nog steeds) dat bouwen met de zelfde materialen (prijs/qualtieti) bij een SOD firma duurder uitkomt (10 - 20 % verschil). Voordeel van alles apart uitbesteden is de ruimere keuze van materialen en bouwstijlen. Bv SOD firma's zoals Verelst doen enkel tradionele bouw, als je bv staalbouw, houtskelet ofzo wil dan gaat dit niet. Sibomat doet dan weer alleen houtskelet, etc... Ik geef ook wel toe dat met aparte aannemers werken tijdrovend in planning kan zijn, dat er uiteraard ook risico's aan verbonden kunnen zijn (kleine aannemer gaat bv failiet tijdens het project, maar dit kan ook bij grote hoewel onwaarschijnlijker). Een leuke gegeven dat onze architect ons vertelde was dat ie liefst samenwerkt met kleinere aannemers waar de "patron" meehelpt. Garandeert volgens hem meer vertrouwen en kwaliteit, tja. Met een algemene aannemer of SOD firma heb je geen idee eigenlijk wie de werken uitvoert.

Wij kiezen dus niet voor een SOD oplossing, maar zullen in de prijsoffertes weliswaar eens een SOD firma binnenstappen en met ons opgesteld lastenboek eens kijken wat zij zullen vragen.

Dus, daar we zelf nog niet gestart zijn met ons project, zitten nu nl nog in de voorontwerp-tekenen-fase, kan ik nog niet echt advies verschaffen, enkel mijn mening. Maar alles heeft zo zijn voor- en nadelen, maar ik denk dat een constante waarheid het veschil in prijs zal zijn, en gezien de strenge normen die tegenwoordig gehanteerd dienen te worden is elke besparing een meerwaarde

Soit, veel succes

 


 

User name
04/10/2014
Nabe2014

Bik Woningen? Nooit meer!


Bouwen is altijd een avontuur. Daar waren we ons zeker van bewust. Fouten maken is menselijk en daar hebben we zeker begrip voor. Maar zoveel fouten is niet aanvaardbaar en onbegrijpelijk. Dit voor een professioneel bouwfirma zoals Bik Woningen.   
Hier de vastgestelde feiten : Wc deur staat langs alle kanten scheef. De voegwerken van de  vloertegels lopen op een bepaald stuk niet recht, maar echt lelijk. Ze boren een gat en maken heel een leiding stuk. Een steunbalk is niet bewapend en nu is er allemaal roest te zien. Schuifraam vanachter staat scheef en is niet goed geplaatst. Valluik van zolder hebben ze een heel stuk ineens uitgebroken zonder boe of ba ( met de melding dat ze er niet doorgeraakte met hun machines??) Verkeerde ventilatieroosters geplaatst. Ventilatie die in berging kwam werd zonder onze mening ineens op zolder geplaatst.  Kleurverschillen in de tegels en de plinten. Douchekuip die met haken aaneen hangt ( betegeling was al uitgevoerd, maar ze hadden de douchekuip vergeten vast te zetten ) Kraan van bad staat helemaal schreef. Alle tabletten die niet even recht ( breedte ) zijn. De pleisterwerken die niet recht zijn. Afvoer dampkap die te hoog is en gewoon uit de chape komt ( chape is nu bolvormig ). Afvoerbuis die in de berging voor niets wordt geplaatst. Waterput niet op juiste plaats gezet maar voor de oprit waardoor we nu in problemen zitten met onze oprit. ook is deze dan nog niet symmetrisch gelegd met het huis. Wachtleiding voor de buiten unit van de warmtepomp die gewoon in het midden van de gevel uitkomt. En ga zo maar door. 

Aangezien wij toen zelf geen architect kende zijn wij in zee gegaan met een architect waar zij veel mee samen werken. J. W. uit Holsbeek. Ook over deze heer zijn wij niet tevreden. Was de werf door deze architect beter opgevolgd, dan woonde wij nu hoogstwaarschijnlijk al in onze woning. 

Oplevering was ons mondeling (schriftelijk was niet nodig in hun ogen) beloofd tegen de maand juni 2014, daarna net voor het bouwverlof juli 2014 en daarna hebben ze ons nog veel datums beloofd. Tot nu toe zitten wij er nog steeds niet in, met alle gevolgen van dien. 

Wij hebben nu echt het gevoel dat wij niet aan het  betalen zijn voor een nieuwbouw, maar voor een renovatie woning. Een commerciële geste is voor Bik Woningen niet bespreekbaar.  

Zou u toch met deze bouwfirma een overeenkomst aangaan laat altijd alles op papier zetten. Ook is communicatie totaal niet hun sterkste punt. 

Wat een droom moest worden, is nu een nachtmerrie. 

Foto's kunt u steeds opvragen.

Veel succes met uw bouwplannen!

User name
14/08/2019
RALPH DELEYE , Gereageerd:

beste,

wij hebben 10 jaar geleden gebouwd met BIK en zijn sindsdien alles aan het herbouwen!!! ik weet perfect wat jullie bedoelen!

User name
04/11/2014
mjers

Iris,


Ik kan u groep huyzentruyt echt aanraden. Momenteel bouwen wij met hen en alles verloopt uitstekend...
Ook zijn er praktisch geen klachten van hen te vinden... er lopen veel malifide sod firma's rond...
vooraleer je een sod firma uitkiest neem vooral eerst eens contact op met klanten van die firma...
Geeft altijd een duidelijk beeld.

Mvg, 

User name
21/11/2014
Nabe2014

Beste Iris,

Groep Huyzentruyt = Bik woningen
Bik woningen = Groep Huyzentruyt 

Als je met Bik woningen in zee gaat dan teken je een contract bij Groep Huyzentruyt.

Ik hoop van harte voor jullie dat alles goed verloopt en dat het geen nachtmerrie wordt zoals voor zoveel gezinnen die met Groep Huyzentruyt / Bik Woningen aan het bouwen zijn. 

Succes met jullie Bouw!

User name
01/12/2014
Dreeten

Hallo,


Iemand ervaringen met woningbouw Huyzentruyt ?
We zijn aan t kijken om met die sod firma te bouwen maar we hebben toch hier en daar wat vragen. Alles is welkom.

Mvg

User name
02/12/2014
MR

SOD is duurder dan met je eigen architect en afzonderlijke aannemers werken.
De architect die je bij SOD hebt, moet je wel betalen, en hij wordt door de sod firma naar voor geschoven, maar staat bij betwistingen en problemen aan de kant van de aannemer. Om goed te zijn zou je dus nog een extra architect moeten nemen... Dat kan niet de bedoeling zijn!

We hebben drie SOD bezocht voor we gingen bouwen, en ze vielen allemaal door de mand op gebied van de prijs en flexibiliteit en uitvoeren van onze wensen.

Als je in alles leek bent, heb je vooral een goede architect nodig met een "volledige opdracht", die dus van het plan t.e.m. werfcontrole alles voor je nakijkt.
Ik zou ook bij vrienden te rade gaan die gebouwd hebben zodat je van hun fouten kan leren; oude jaargangen van een tijdschrift als 'beter bouwen en verbouwen' lezen; naar bouw-beurzen gaan voor ideeën en info.
Zoek op wat het werk van de architect bij het bouwen van een woning juist betekent.

Je architect heeft meer werk met afzonderlijke aannemers dan met één algemene aannemer. Eén algemene aannemer is makkelijker omdat je ook maar één aanspreekpunt hebt.

Wij hebben met afzonderlijke aannemers gewerkt, en zo veel geld uitgespaard.
Wij merkten heel grote verschillen voor ruwbouw, dakwerken, voegen en bezetting.
Maar vergelijken kost tijd en inspanning, en het coordineren van de uitvoering is lastiger.

Succes en... sterkte !

User name
11/12/2014
Nabe2014

Ik kan jullie maar één raad geven bouwt AUB nooit met Bik woningen. Kan momenteel echt niet veel neerschrijven omdat het een juridische strijd geworden is. Ze willen overgaan tot een verlopige oplevering van een woning die scheef staat , waar er heel veel mankementen aan zijn en problemen.  Wie wilt er heel zijn leven lang betalen voor een woning die niet in orde is en die scheef staat? Ons woning is nu zoveel minder waard omdat zij hun werk niet goed hebben gedaan en toch verplichten ze ons de heel het bedrag te betalen. Ongelofelijk maar waar. 

User name
24/01/2015
leeuwtje1234

Ik schrik van de ervaringen die u met Bik heeft.

Ik zou dan ook erg graag foto's hiervan zien.

Wij zijn met Huyzentruyt in zee gegaan en tot nog toe geen problemen.
Bouwvergunning is aangevraagd en nu is het afwachten tot deze wordt goedgekeurd.
De woning waar we gaan aanbouwen is ook door hen gezet,hier is nu in gevloerd dus we verwachten dat het niet te lang meer zal duren eer deze woning opgeleverd wordt.De mensen die erin gaan woning zijn over de hele lijn erg tevreden.

Onze coördinatrice volgt alles zeer goed op,keuzes worden besproken.
Binnenkort volgt de materiaalkeuze.

We kennen meerdere mensen die erg tevreden zijn van Huyzentruyt,ook collega's van m'n man.
Om die reden zijn we ook bij hen uitgekomen.
Het stuk grond waarop we met hen moesten bouwen was erg goed geleden en héél proper onderhouden (altijd gras op gestaan en onderhouden door de eigenaars).

Werkt BIK met dezelfde mensen als Huyzentruyt?Zelfde werkmannen?

User name
28/01/2015
Nabe2014

Mevrouw,

Mijnheer,

Ik kan u verzekeren dat het voor ons echt een nachtmerrie is geworden. Dat Bik woningen ons letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan. De foto's zullen ter gepaste tijden aan de buiten wereld getoond worden. 

User name
25/02/2015
NF

Wij zijn aan het bouwen met Groep Huyzentruyt en het is echt een ramp. Je kunt je niet voorstellen wat er allemaal verkeerd loopt. 
Ons verhaal binnenkort online :(

User name
27/02/2015
Nabe2014

Sk,

Het zou fijn zijn mocht u mij een mail sturen over uw slechte ervaring met Groep Huyzentruyt. Zoals u hierboven kunt lezen is het bij ons echt een ramp. Ons mailadres is nabevdv@gmail.com. Hopelijk horen we iets van u. 
Alvast bedankt!

User name
02/03/2015
Moerkerke Marc

Beste


Hier vind u een link naar ons bouwverhaal met sleutel op de deur SOD firma Team Construct.
Na bijna 9 jaar zijn we nog niet aan het einde van onze ellende en heeft Team Construct er zijn handen van af getrokken omdat ze ofwel de oplossing voor al het vocht in huis niet kunnen oplossen ofwel vinden ze de aangeboden oplossingen die hun zelf aangestelde firma's aangeboden hebben te duur. 
In ieder geval kan je ons bouwverhaal gaan lezen via volgende link


1 keer nooit meer en we zijn spijtig genoeg niet de enige die dit meemaken met Team Construct.

Met vriendelijke groeten

Moerkerke Marc 

User name
03/03/2015
veerle


Beste,

 

16j geleden met Durabrik een huis gezet.

Een jaar van miserie tijdens het bouwen : vertraging, defecten, niet nakomen van afspraken ...

Budget valt ruim 20% duurder uit dan voorzien - initieel rekenen ze enkel basis-basic tarieven.

 

Maar ook na de verhuis stopt de miserie niet. Problemen met waterleidingen (overal al lekken gehad), electriciteit (leidingen die doorbranden, domotika systeem dat om de haverklap uitvalt...), dak (meer dan de helft van de dakpannen al stuk wegens te weinig gebakken), vloerbedekking stuk (tegels die gewoon barsten of zelfs volledig los komen te liggen), douche verkeerd geinstalleerd, geen isolatie rond de ramen, vocht binnen door verkeerd bevestigen van isolatie in de spouwmuur...

 

Kortom met SOD blijf je je huis renoveren. Op het einde van de rit kost het je dus het dubbele.

 

Mvg

 

 

Veerle

 

User name
04/03/2015
leeuwtje1234

SK graag ook een mail met het hele verhaal.Ben erg benieuwd.

User name
16/03/2015
verkopen

Wij hebben gebouwd met firma Lapeirre uit roeselare  OOK NOOIT MEER

meer miserie gehad dan wat anders.
de laatste schijf moet je dus niet betalen voor alles in orde is.   zij hebben gedreigd met hun advocaten wij hebben  ook onze advocaat ingehuurd waar we tevreden over waren op het einde van de rit  die ons veel geld gekost heeft.

zelf poutrels  roesten door onze plafond die niet behandeld geweest waren  en ik kan makkelijk nog 50 ander puntjes opnoemen. we hebben hier heel dossier liggen.
als ze eens zeggen al tegen de mensen die bouwen :    want DAT ZEIDEN ZE TEGEN ONS  :  WIJ HEBBEN GELD WIJ ZIJN EEN BOUWFIRMA   JULLIE ZIJN WERKMENSEN 
en weet je LEUKSTE IS  dat ze hun rechtszaak verloren hebben de bende dikkenekken.

User name
16/03/2015
verkopen

Oja het ergste was ik nog vergeten te zeggen over de firma LAPEIRRE :  dat ze met de voorlopige oplevering  dan uit ons huis gezet hebben  ik mijn vrouw en dan ons dochtertje die 3 maanden was  stonden we op straat.  zomaar.User name
20/04/2015
talbot.35

Wij bouwden met Huyzentruyt een aangepaste versie van hun standaard Bonneville huis.  We zijn gestart begin september 2014 en nu 07 maand later hebben we de woning betrokken.  De bouw verliep vlot, ook kleine opmerkingen werden door de werfleider genoteerd en opgelost.  Zelfs zaken die wij niet hadden opgemerkt.  Budget was opgemaakt bij de start van de werken en werd gerespecteerd.  We hebben tijdens de bouwwerken nog enkele kleine wijzigingen gevraagd, hiervoor kregen we eerst een offerte, na de goedkeuring van de prijs, werden de werken uitgevoerd.  We konden voor de start van de bouwwerken ook bepalen welke werken we zelf wilden uitvoeringen en die werden, zoals beloofd, correct in mindering gebracht.  

Na de eindoplevering kunnen we definitief oordelen, maar zoals je merkt zijn wij tevreden.

User name
27/04/2015
leeuwtje1234

Ook wij gaan een aangepaste versie van de Bonneville bouwen.

Volgende maand beginnen de grondwerken.
We hopen dan ook dat we dezelfde ervaring zullen kunnen neerpennen dan de persoon hierboven.
Contact verloopt erg goed.We worden van alles op de hoogte gehouden en na wijziging telkens een mail met uitgebreide beschrijving.
Wel nadeel dat de grondwerken vertraging hebben opgelopen maar we hopen dat dit éénmalig was.

User name
05/05/2015
Wim

Beste,

 

ik ben recentelijk met m'n vriend uit elkaar gegaan, wij hebben vorig jaar in Oktober een appartement gekocht (moet nog gebouwd worden ) en hebben een lening afgelsoten; Wat er niet bij de notaris is geschreven is hoeveel we ieder hebben ingelegd reeds, los van de lening. M'n ex-partner zou het app willen overnemen, maar ik vrees met zijn loon dat de bank dit nooit gaat toestaan. Welke opties heb ik om mijn naam van de acte te laten schrappen? Is er een mogelijkheid dat we dit app terug aan de 'verkoper' verkopen, uiteraard met een soort van boeteclausule en hoeveel bedraagt dit (in % ?). Ik betaal nu wel mee aan de lening iedere maand, maar ik zou ook hier asap mee willen stoppen. Kan er iemand me helpen?

User name
14/05/2015
Nabe2014

Nu maandag 18 mei om 19u45 zijn wij te zien op RTL TVI in het programma “Image à l’appui”. http://www.rtl.be/rtltvi/emission/images-a-l-appui/4.aspx Bik woningen? Nooit meer!

Zenders

Vlaanderen 
Scarlet - Proximus: 42 of 221
Telenet: 132 
TV Vlaanderen 127

Brussel - Wallonie
Scarlet - Proximus: 3 of 42
Telenet: 3
VOO: 4
TV Vlaanderen 127

User name
18/05/2015
Moerkerke Marc

Hoi Wim, je kan je best laten informeren door een goede notaris die ervaring heeft met deze problemen of een advocaat gaan raadplegen, want dit zijn zaken die je veel geld kunnen kosten waarvoor je nooit iets in de plaats zal ontvangen als het slecht loopt.


grtz

Marc

User name
23/07/2015
Moerkerke Marc

Vandaag een brief gekregen van het advocatenbureau dat we toch via het arbitrage hof gaan moeten werken en dat vermoedelijk Team Construct alles heeft laten aanslepen om via verjaring van onder verschillende kosten en reparaties onderuit te komen. Normale gang van zaken bij dit soort malafide bouwbedrijven spijtig genoeg. We gaan nu zelf terug een deskundige moeten aanstellen want de aanbevelingen die hun 2 experts(onafhankelijke door Team Construct aangesteld)  gedaan hebben zijn nooit naar ons verzonden en de oplossingen die deze onafhankelijk experts ons toen mondeling hebben doorgegeven tijdens het bezoek aan ons huis zijn ineens aangepast naar een verklaring van Team Construct en zijn van totaal andere en veel goedkopere aard dan voorzien door hun eigen aangestelde experts.


Via onderstaande link vind je ons gans bouverhaal met Team Construct terug


http://bouwproblemen-sod.blogspot.be/

User name
04/08/2015
wim.obbers

Wij hebben 5 jaar geleden gebouwd met Country Charm uit Rotselaar. Niet alleen zeer goedkoop maar ook een degelijke, stevige bouw. Wel van in het begin zeer duidelijk communiceren. Waren initieel ook verrast door de lage prijs maar met onze eigen architect alles overlopen en bleek uiteindelijk ook allemaal correct. Aanrader!

User name
16/08/2015
eddy dupont

Een huis, een kruis zegt de uitdrukking. Gelukkig was dat bij ons niet het geval. Het is heel belangrijk om: 1) heel goed je budget vast te leggen en hierover met de aannemer een perfect contract af te sluiten. 2) Volg de bouw zelf heel goed op en laat dat ook doen door je architect, hij wordt er voor betaald!

Sleutel op de deur heeft het voordeel dat alles overzichtelijker is en goedkoper (of zou toch moeten).

Wij alleszins hebben heel goede ervaringen gehad met Kijk&Bouw. Zij werken bij mijn weten niet of hoogst uitzonderlijk met onderaannemers.

User name
16/10/2015
annsootje2

Wij hebben ook gebouwd met Huyzentruyt en wonen nu anderhalf jaar in onze woning en zijn nog steeds tevreden. Het aanbod waaruit je kan kiezen voor afwerking is ruim voldoende. Voor de meerwerken kreeg je altijd vrij snel een offerte maar vergelijken was wel nodig: zo waren sommige dingen extreem duur waardoor je dit beter later door een externe aannemer liet doen en andere dingen waren dan weer zeer redelijk van prijs. Over de dienst na verkoop kunnen wij ook niet klagen! Bij kleine problemen nadien wordt er nog steeds naar ons geluisterd en binnen een redelijke termijn opgelost. Wij kozen ook Huyzentruyt op basis van kenissen die ook tevreden waren. 

User name
10/02/2016
ann

Wij zijn op zoek naar een betrouwbare sleutel op de deur bouwfirma.
Heeft er iemand ervaring met woningen Compere?

User name
27/03/2020
i. , Gereageerd:

ja wij ! pffffff

User name
30/04/2020
Eske86 , Gereageerd:

Die pfff klinkt niet positief... Wij overwegen in zee te gaan met woningen compere...
Hoe verloopt het met jullie?

User name
11/05/2020
Flepke Flepkes , Gereageerd:

Ja, ik heb ervaring met Maison Compere....
Walgelijk bedrijf

User name
27/02/2016
ann

Iemand ervaring met woningbouw Compere ?

User name
11/05/2020
Flepke Flepkes , Gereageerd:

Uw huis wordt maar zo goed als de mensen die ze sturen.....
Aan gezien dat hun eigen personeel onbewaam is, kunnen ze ook geen vakmensen sturen.

User name
24/03/2016
veken

Ik volg. Ook interesse in ervaringen met woningbouw Compere!

User name
11/05/2020
Flepke Flepkes , Gereageerd:

Niet intrappen!!!

User name
12/09/2016
dorien

Wij hebben gebouwd met AVL woningbouw, en we zijn daar eigenlijk heel tevreden over.
Er zijn misschien wel enkele kleine fouten gemaakt, maar deze werden steeds weer rechtgezet!

Ook was er wekelijks een werfvergadering, waardoor we goed op de hoogte werden gehouden.

Voor de geïnteresseerden: ik krijg 1000 euro als ik iemand kan aanbrengen bij AVL, en de persoon die beslist te bouwen, ontvangt dan 1500 euro!

Mensen die vragen hebben over deze firma, kunnen me altijd mailen op doriengerits@hotmail.com

User name
12/09/2016
dorien

Wij hebben gebouwd met AVL woningbouw, en we zijn daar eigenlijk heel tevreden over.

Er zijn misschien wel enkele kleine fouten gemaakt, maar deze werden steeds weer rechtgezet!

Ook was er wekelijks een werfvergadering, waardoor we goed op de hoogte werden gehouden.

Voor de geïnteresseerden: ik krijg 1000 euro als ik iemand kan aanbrengen bij AVL, en de persoon die beslist te bouwen, ontvangt dan 1500 euro!

Mensen die vragen hebben over deze firma, kunnen me altijd mailen op doriengerits@hotmail.com

User name
10/10/2016
tille

Wij zijn aan het bouwen met blavier.

De grootste fout die wij ooit gemaakt hebben in ons leven.
Het ene probleem na het andere, en ze zetten je met de rug tegen de muur.
De firma die deze maand onze ramen zou komen plaatsen is ondertussen failliet.
Drie weken zijn wij zelf op onderzoek uitgegaan, contact proberen te leggen met hun van hoe het verder moet nu er een overnemer gevonden is.
Blavier heeft ons nog niet eens op de hoogte gebracht dat er problemen zijn.
Ze laten je gewoon in het ongewisse, ronduit schandalig.
Bouw nooit met Blavier, een goed raad die ik iedereen kan geven.

User name
11/04/2017
kristof.geerts

Hallo allemaal,


Ik heb een vraagje in verband met het aankopen van een nieuwbouw apartement ter investering. Momenteel zoek ik naar feedback van 'Van Den Boer Concept', welke werken met 'Dimmo Projects' voor de bouw van dit apartment. Enige positieve/negatieve ervaringen?

Alvast vele malen dank!
Vriendelijke groeten,

Kristof

User name
12/04/2017
Test-Aankoop

@kristof.geerts

We keken het even voor je na en we hebben tot nu toe geen informatie over "Van Den Boer Concept " en "Dimmo Projects".

Indien je in de toekomst ervaringen wil delen, kan je ze steeds hier posten, zodat de andere consumenten ook meteen op de hoogte zijn.

Vriendelijke groeten
^Philippe

User name
17/01/2018
Bram

2.5 jaar geleden gebouwd met Thomas & Piron. Begonnen in Oktober 2014, afgeleverd in de zomer van 2015. Geen enkele klacht. Alles keurig op schema, nette communicatie en geen verrassingen. Enig incident was dat de puntgevel die net gemetseld was door een storm in de nacht naar beneden donderde. Pech, metselaar zei zelf dat ie dat nog nooit had meegemaakt. Was natuurlijk kwetsbaarder doordat het dak nog niet geplaatst was om het te stutten. Binnen 2 weken opnieuw gemetseld en voor de zekerheid extra gestut. Uiteindelijk zonder vertraging afgeleverd. Later zei ook de schilder dat het stukwerk prima was. Voor ons was elk onderdeel zeer goed uitgevoerd.

User name
19/01/2018
Test-Aankoop

Bedankt voor je getuigenis, we zijn blij dat alles voor jou vlot verlopen is. ^Bert

User name
28/01/2018
Vabobouw

Bouwen met een s.o.d. firma is +- 20% duurder als met eigen aannemers . De sod aannemers werken meestal met zeer goedkope onderaannemers waardoor mindere kwaliteit te verwachten is. De materialen zijn ook meestal niet van de betere kwaliteit. De beste kwaliteit bekom je nog altijd met een degelijke arch. of bouwbegeleider en selectief uitgekozen aannemers die hun vak kennen . Ik ben zelf gepensioneerde aannemer ruwbouw en heb aan aantal jaren een sod bedrijg gehad maar zals je het goed wilt doen is concureren zeer moeilijk en ik ben dan ook gestopt .


groetjes,

User name
03/04/2018
Test-Aankoop

@Frederic VV
Bedankt om je ervaringen met de firma Stessens NV hier even te posten. Ben je abonnee bij Test-Aankoop? Dan kan je altijd beroep doen op onze juridische dienst indien je dat wenst. ^Bert

User name
06/04/2018
Test-Aankoop

Ja zeker. Je kan ons elke werkdag tot 17u bereiken op het rechtstreeks nummer 02 542 34 .34 (vrij tot 16u) voor een advies. Ondertussen kan je wel al een klacht indienen via onze website bij het bedrijf in kwestie: https://www.test-aankoop.be/klagen . Als er geen reactie zou komen kan je je klacht dan doorsturen naar onze advocaten. ^Bert

User name
25/02/2019
i.

stessens in geel heeeeel goed ook de naservice

User name
17/11/2019
JENS VAN DER ELST

Heeft er iemand ervaring met Home Deluxe ?

User name
06/02/2020
THOMAS LIEKENS

Ik zou nooit nog met Country charm in zee gaan!!

Na 13 jaar ondervinden wij nog steeds problemen.... 2 weken geleden zijn mijn toilet buizen onder het dak (waar niemand aankan) zelfs los gekomen???? met als gevolg dak of muren uitbreken om de herstelling te kunnen laten uitvoeren. Nog maar te zwijgen van de schade van het vuil toiletwater... Er zijn veel fouten gemaakt bij ons huis!

Zelfs schimmel door kouwdebruggen, slechte kwaliteid van pvc ramen en deuren (verf komt los van de pvc ramen na 10j) Leidingen die niet goed afwateren, center stenen boven raam barsten en komen los...

Ik zou nooit nog met Country charm in zee gaan!!

Na 13 jaar ondervinden wij nog steeds problemen.... 2 weken geleden zijn mijn toilet buizen onder het dak (waar niemand aankan) zelfs los gekomen???? met als gevolg dak of muren uitbreken om de herstelling te kunnen laten uitvoeren. Nog maar te zwijgen van de schade van het vuil toiletwater... Er zijn veel fouten gemaakt bij ons huis!

Zelfs schimmel door kouwdebruggen, slechte kwaliteid van pvc ramen en deuren (verf komt los van de pvc ramen na 10j) Leidingen die niet goed afwateren, center stenen boven raam barsten en komen los...

Echt niet tevreden over deze firma!

User name
20/02/2020
David Pittevils , Gereageerd:

Bij ons is er een voorlopige oplevering gedaan met een aantal nog uit te voeren werken maar ze reageren gewoon niet meer op mijn mails ! Nochtans toen er nog een saldo openstond konden ze wel met drie man tegelijk reageren! De bouw heeft ook zeer lang geduurd en ze minimaliseren zowat alles

User name Moderator
27/02/2020
An | Moderator , Gereageerd:

Hallo David, als je nog steeds geen nieuws van hen ontvangen hebt en je wil weten welke stappen je eventueel kan ondernemen, kan je gerust onze juridische dienst contacteren op het gratis nummer 0800 39 808 (code JA05). Onze advocaten zullen je graag verder helpen. ^An

User name
11/05/2020
Flepke Flepkes

Voor iedereen die in zee wil gaan met Maison Compere....

Just don't,,,,it's as simple as that