laatst gewijzigd op: 05/05/2015

Tempur matrassen

Wij willen onze watermatras na 20 jaar vervangen, eventueel overwegen we de aankoop van een Tempur matras.
Heeft iemand hier ervaring mee ?
3154 keer bekeken 10 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

10 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2015

Aan lucske: In het ander rubriek heb ik het over de elite matras die ik voor mijn zestienjarige zoon heb gekocht. (http://www.matrassencentrum.be/catalogus/elite-pocketveren680m%C2%B2-matras/), In dit rubriek heb ik het over de visco elastische traagschuim matras met pocketveren. 


Wat win ik erbij om reclame te maken voor een matrassenfabrikant? Hun matrassen zijn goed en wil niet dat mensen in het zak worden gezet door winkels zoals de-matrassenkoning die nu dominant is op de markt. Haal een echte matras bij sleepy of matrassencentrum.be of haal er geen. Punt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2015

Aan fallahnea: in een andere rubriek in verband met matrassen op dit forum beweert U de matras die U hierboven beschrijft te hebben gekocht voor 679 euro. In deze rubriek kostte zij 899 euro. Volgens mij maakt U gewoon reklame voor de producten die U verkoopt (matrassen). 

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2015

Tempur is gewoon een overhyped product vergelijkbaar met Apple, ga voor android en koop een traagschuim matras. :-)

Ik heb me recent eentje aangeschaft  bij  matrassencentrum.be (dit: http://www.matrassencentrum.be/catalogus/visco-elastisch-traagschuim-met-pocketveren680m%C2%B2-matras/ )

Ik heb de traagschuim matras aangekocht in de winkel zelf in Mechelen een jaar geleden en de matras doet nog altijd zijn werk. 160x200 voor 899 EURO vindt ik toch wel zeer goed. 7 slaapcomfort zones, afdeklaag uit traagschuim, kern uit pocketveren (680 veren op een vierkante meter), afneembare hoes met ventilatie en behandeld met anti huismijt.

gewoon kopen die handel :D

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/09/2013

Er weordt veel onzin verteld over deze matrassen maar t is egenlijk heek simpel:

Tempur en dan soreek ik van het echte merk tempur ligt op alle bedden van het universitair ziekehuis te gent bv. Dat klinieken vzoals het UZ voor Tempur kiezen heeft een reden! Ik heb daar een nu meer dan maand onafgebrokem op gelegen wegens verlammingsverschijnselen aan 1 kant (hersentumor), ik kon me niet bewegen,, en ik kan u verzekeren dat ik nog nooit zo zalig geslapen heb als op die matras. 

Geen doorzakking, geen rugpijn, elke dag opnieuw een  uitgeslapen gevoel. Ik lag er bovendiwn ook overdag op !

In het ziekenhuis wa er zelfs geen speciale lattenbodem of zo maar gewoon een metalen plank!!

Dus het is de matras die al het werk doet en zorgt dat je zalig comfortabel ligt en alles gelijkmatig ondersteund wordt!

Al die onzin over zweten in de zomer of meer doorzakken als het warm wordt?. We hebben dit jaar de warmste zomer gehad sedert jaren.. Continu tot tegen de 30 graden  Wel ik heb daar allemaal geen last van gehad op deze matras… en als je kijkt naar de ziekenfondsen en zorgcentra, overal bieden ze  deze matrassen aan, vaak met extra korting vsn het ziekenfonds uit. ,,, Voor oude mensen aanevolen en ook voor gehandicapten en mensen met rugklachten… dus komaan mensen doe eens normaal dit  is geen marketing stuntje meer hee  … er is een reden waarom deze matrassen aanbevolen worden…en waarom kliniwken daarin investeren… 


Ik zou aanraden: stop uw geld in een échte Tempur matras, dus van het merk zelf, ga niet op zoek naar goedkopere alternatieven of namaak, of meatrassen met een klein laagje traagschuim n verwerkt , hou u aan het merk tempur, koop het desnoods via u ziekenfonds met een korting, maar bespaar bv  wel op de beddenbodem, geen gesofisticeerde lattenbodem nodig (!),  , pak bv een plank, eem goedkope bodem of zo, (zoals ze  ook  in  het kliniek doen… gewon een plank, doe er desnoods wat gaten in voor verluchting of zo als je dat nodig vindt… en je zal zalig slapen!


Als je al je budget in de matras stopt en zo weinig mogelijk  in de lattenbodem zal je een betere combinstie hebben da als je het gelijkmatig verdeelt tussen de lattenbodem en matras.Dus ik heb maar 1 advies vooer mensen met een beperkt budget: smijt die dure lattenbodem buiten, (want daar worden wél veel praatjes rond verkocht, leg een plank (met gaten in ) of neem de goedkoopste, die stevig genoeg aanvoelt, en koop die „dure” tempur matras met je budget… en je zal super slapen en de beste aankioop hebben gedaan ... Ok het zal je tegen de 900 euro kosten… spaar er desnoods beetje lsnger voor … beter dan voor 600 euro een miskoop te doen met een goedkopere matras (ik kan ervan meespreken!)  zorg wel dat je bodem niet doorzakt dus een plank zonder gaten is eigenlijk beter beter dan zo een flut lattenbodem die doorzakt. stevigheid gaat hier vòòr verluchting als argument .. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2013

Het is al enige tijd geleden dat deze topic gestart werd maar graag kom ik nog even terug op ervaringen met Tempur matrassen. 


In 2002, op aanbeveling van mijn kinesist, waar ik om de 3 weken naar toe ging vanwege zware nek- en rugklachten, besloot ik te investeren (want goedkoop is het niet) in een Tempur matras. De beste investering qua gezondheid die ik gemaakt heb.

Ik lees hier en daar wat negatieve commentaar, en kan misschien toelichten dat de bemerkingen kloppen wat betreft het temperatuurverschil (in de winter is de matras harder, in de zomer veel zachter) maar al bij al blijft het een uitstekend matras en zijn de enkele nachten in de zomer dat het extreeem warm is ook gelukkig gering. Ik wil nog even toelichten dat ik mijn Tempur in Spanje kocht omdat ik in 2002 daar toen woonde. Ik kan meespreken van zomers met warme nachten en toch nog een perfecte slaap op deze matras. Wat maakte dat ik slecht sliep was niet de matras maar wel de onwennige temperaturen van meer dan 24°... 

Inmiddels ben ik al enkele jaren terug in België. Mijn partner heeft in het begin als hij bij mij kwam wonen ook enkele maanden nodig gehad om aan de Tempur matras te wennen. Nu zou hij voor geen geld van de wereld nog een andere matras willen hebben. 

Wat mij betreft, na 3 dagen heb ik letterlijk mijn draai op de Tempur gevonden (je draait 's nachts ook veel minder op een Tempur !). Ik ben de mening toegedaan dat onze slaapgewoontes drastisch veranderen op een Tempur en kan dan ook begrijpen dat de ene persoon wat meer tijd nodig heeft dan de andere op zich aan te passen aan dit nieuwe slaapgedrag. 

De vernietigende commentaar niet kopen vind ik dus onterecht (rekening houdend de jaren slaapervaring op een Tempur, denk ik dat ik wel weet waarover ik praat)

Ook op gebied van alergieën bood Tempur mij een goede oplossing en de hoezen van matras en kussens kunnen makkelijk gewassen worden, zonder maar het minst aan vorm en flexibiliteit te verliezen.

Wij hebben sinds 2006 ook de hoofdkussens en als ik elders ga logeren en ik ben met de auto, mijn tempur hoofdkussen neem ik altijd mee.

Omdat ik in 2002 een matras van 140 x 200 gekocht heb, is deze te klein om comfortabel met 2 te kunnen slapen, dus gaan we nu een grotere matras aanschaffen en het wordt weer een Tempur.

Kortom, ik ben heel tevreden over Tempur en kan het warm aanbevelen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/09/2012

Heeft er iemand meer info over Matratex AstroPur matrassen aub ?
Heb die (even) kunnen testen op een beurs en die leken mij niet slecht.
Mijn echtgenote, die rugpatient is, vond ze ook goed.
mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/08/2012

niet kopen!!!
heb me in juli laten overtuigen,2 marassen,2 bedden,2 elektrische bodems
ik sliep er slecht op en had het ook warm,daar omruilgarantie 2 andere genomen,sta elke morgen op met lage rugpijn,kocht deze matrassen om rugpijn te vermijden,is weggesmeten geld want moet nu kijken voor andere matras..

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2012

Hallo,

Heeft er intussen nog iemand ervaring met die Tempur-matrassen? Bovenstaande post is al redelijk oud dus... geldt dat nog steeds, dat verschil tussen zomer en winter?

Bedankt!

Marc

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/08/2009

Ik heb ongeveer een jaar geleden een latex matras gekocht, die afgedekt is met visco-schuim en ben daar dus niet tevreden van.
Het resultaat is niet wat ik er van vewacht had ! Ik slaap misschien iets beter, doch heb nog regelmatig schouder- en rugpijn. Met de combinatie latex + visco-schuim gingen die problemen zogezegd allemaal verholpen zijn ... Niet dus ! Die matras is nochtans niet goedkoop !
Mijn ouders hebben zich einde december 2008 Tempurmatrassen en bodems aangeschaft en zijn hier heel tevreden van !
Zij slapen nu veel beter, over hun rugperikelen klappen ze niet meer en de temperatuurgevoeligheden die zich "eventueel" mochten voordoen, zoals de verkoper van Neyt Interieur te Beervelde eerlijk toegaf, werden gecounterd door de simultane aankoop van een speciale Comfair-onderlegger (warmtetransport- en vochtregulator) !
Om de koude-pieken in de winter en de warmte-pieken in de zomer op te vangen, had deze Tempur-verdeler aangeraden om een speciale matrasbeschermer over hun aangekochte Tempurmatrassen te trekken, die deze mogelijke temperatuurgevoeligheden helpt opvangen.
We zijn nu zoveel koude en warme maanden verder en mijn ouders hebben ondertussen nog geen last gehad van al dat warm-en-koud geschrijf !
Mijn volgende matras zal dus zeker een Tempurmatras worden !


Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2009

TA juni 2003 al bekeken ?
Gewoon Tempur als zoekterm invoeren en je ziet de bijlage.