laatst gewijzigd op: 17/06/2016

Huis zelf verkopen via notaris of makelaar?

Wat is jullie mening in deze? Momenteel verkopen wij het zelf. Het huis staat nu een maand te koop. Immokantoren lijken mij absoluut te duur en bovendien hebben ze de neiging om het huis te overschatten.
De notaris is een andere optie, maar ik heb de indruk dat die niet genoeg reclame maken.
Iemand met tips, goede raad?
Bedankt
2534 keer bekeken 23 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

23 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/06/2016


Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2016

Heb onlangs iets leren kennen om je huis te verkopen. Een bedrijf dat je huis zelf opkoopt. Had er nooit van gehoord, tot ik er op kwam via google.<div>Ze stellen zich voor als dehuisopkoper.be , maken reclame dat ze geen makelaar of immo zijn. Ik geloofde het eerst niet, maar heb ze dan maar opgebeld. Ze zijn komen kijken, hebben een bod uitgebracht en het was verkocht. Als ik het aan mensen vertel, zeggen ze dat ze dat niet kennen.</div>

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2015

De kopers hebben ons 2 maanden laten wachten op onze centen.

Ze wilden persé alle banken aflopen,ook voor maar een klein verschil.
Dus ja,het is normaal dat het zolang kan duren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2015

Onze woning was in 2 weken verkocht door een kleinere makelaar.Een familiebedrijf,die wel al jaren meedraait.

Het was een woning voor groter budget dus niet makkelijk om te verkopen.
Met klein bedoel ik niet zoals de grote reuzen.
Zeer persoonlijk contact,perfecte schatting.
Hij deed elk bezoek zelf.
Toen we na een bezoek terugkwamen zat hij de woning op te vegen,hij was zo gegeneerd dat er modder in huis lag ;)
Echt een crème van een gast.
Ik mag hier waarschijnlijk geen reclame maken,maar wie interesse heeft mag het gerust vragen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/09/2015

Beste, ik heb 8 dagen geleden mijn huis verkocht, ik vraag me af waarom ik zo lang moet wachten voor ik mijn geld krijg van de notaris? Alles was in orde.

M.V.G.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/05/2015

Ik wil graag een vraag stellen, maar ik weet niet hoe dus ik hoop dat jullie mij hier even kunnen helpen. 


Wij hebben onze woning verkocht. Compromis getekend met opschortende voorwaarde mits goedkeuring lening koper. 
Nu hebben wij die opschortende voorwaarden al een keer verlengd tot vandaag omdat Record bank zou achterstaan met zijn dossiers en de koper dus nog niet wist of hij een lening kreeg. Nu krijgen we vandaag, twee weken late en ondertussen 5 weken na het tekenen van de compromis, te horen dat hij nog steeds geen goedkeuring heeft van RB omdat ze achterstaan met hun dossierskosten.. Kan dit echt zo lang duren? Bij mijn weten duurt het goedkeuren van een lening een week of twee.. Wij hebben ondertussen zelf een compromis getekend voor een ander huis dus we willen wel weten waar we staan.. Straks zitten we met twee huizen!! Ik raak hier helemaal van in de stress! 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/04/2014

Ik zou in ieder geval alle spamreacties zoals bovenstaande negeren. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2014

Hebben jullie www.fotoplan.be al eens bekeken? inplaats van een makelaar aan te spreken heb ik mijn woning verkocht via fotoplan. Hier kan je alles verkrijgen wat je nodig hebt voor je huis te verkopen. Ik heb hier een makelaarsbord en fotoplan, EPC besteld. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik alleen maar potentiële kopers aan de lijn had. Goede service en echt wel goedkoop! Als ik hoorde wat een makelaar mij ging kosten is http://www.fotoplan.be echt een goede oplossing. Success

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/05/2012

Ik heb mijn huis laten schatten door de notaris. Dit werd dan ook de vraagprijs. Heb het huis te koop aangeboden bij immoweb en immovlan. Via immoweb zeer veel reacties, via immovlan niets nada nothing.Van die vele reacties 6 geïnteresseerde kopers en een vijfentwintigtal immo's. Er waren zelfs immo's die als "koper" contact zochten en eenmaal binnen om de boel te bezichtigen zich kenbaar maakten als immo, die zijn er letterlijk "uitgesjot".
Na anderhalve maand was ik het beu en heb een kleine immo ingeschakeld die alleen werkt. Prijs was bespreekbaar. Hij heeft het huis op 10 dagen verkocht voor 5000€ meer dan ik ervoor wou hebben.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/09/2011

Ik ga binnenkort mijn huis te koop stellen.
Laten schatten door 1 notaris en 2 immokantoren.
Resultaat : hoogste schatting door de notaris, immokantoren deden een lagere schatting (beduidend lager)

Dus wie heeft het nu bij het rechte eind ?
Merk wel dat (zeer vele) panden te koop via de notaris zeer lang blijven staan en dan toch nog terecht komen bij een immo met onmiddellijk een prijsdaling erbovenop.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/08/2011

Voor de bepaling van de waarde van een woning zijn er verschillende gratis tools beschikbaar. Deze kan je terugvinden op de website.
De verschillen tussen de verschillende gratis tools worden duidelijk uitgelegd en je kan ook de waarde van je woning laten bepalen door het eigenwoningwaarde-team.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2010

Er is een heel nuttige gratis website die je kan gebruiken om zelf de waarde van je huis te schatten: www.immoreus.be. Je moet gewoon het adres van je woning ingeven, aantal slaapkamers, de grootte van je huis en je tuin en of je een garage hebt. Op basis van deze informatie wordt dan een waardering berekend die uniek is voor jouw specifieke locatie. Je krijgt ook een overzicht van de historische prijsevolutie en een kaartje met woningen die recent in de buurt te koop stonden met hun vraagprijs.

Op vijf minuten tijd heb je alle informatie te pakken die je nodig hebt. Je huis laten schatten door een onafhankelijk notaris zal natuurlijk een iets nauwkeurigere waardering opleveren omdat hij de afwerking in overweging kan nemen. Aan de andere kant werken deze onafhankelijke schatters vaak met gemiddelde grondwaarden enz per gemeente terwijl er natuurlijk een enorme variatie is tussen buurten en zelfs straten. Op dit vlak is Immo Reus veel sterker.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/08/2009

"ons (nieuwe) huis staat nu 2 maanden te koop
we zijn aan t twijfelen over een makelaar
maar ik vind het zoveel geld!"

Als uw woning in orde is en u ze aan een correcte prijs wil verkopen, kunt u dat uiteraard zelf. Probleem is dat de meeste mensen hun woning overschatten. Gevolg: de verkoop blijft uit. Uiteindelijk doen ze dan toch maar een beroep op een makelaar, jammer genoeg liefst op diegene die ze elke dag en op elke hoek van de straat zien (lees: ERA, Century 21 enz.) Met het risico dat ook die de boel te hoog schat, want eigenlijk alleen maar geïnteresseerd is om de portefeuille zoveel mogelijk uit te breiden. En uiteindelijk moet je als eigenaar dan toch nog de prijs serieus laten zakken, want hoe langer een pand te koop staat, hoe meer 'aangebrand' het wordt... Mensen merken immers dat je het niet verkocht krijgt en dat is nefast voor een succesvolle verkoop.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/07/2009

ons (nieuwe) huis staat nu 2 maanden te koop
we zijn aan t twijfelen over een makelaar
maar ik vind het zoveel geld!

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/04/2009

Voilà, wat heb ik gezegd: Century 21... Als je natuurlijk je geld aan de eerste de beste kwijt wil die geregeld in het straatbeeld opduikt, tja.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/04/2009

ga nooit naar makelaar om een huis te kopen op hun sait staat steeds vraag inlichtingen aan makelaar maar als je dat doet via mail moet ge alles vrij geven maar zij nooit ik vraag gewoonlijk naar prijs straat en huisnummer volgens century 21 mag dat niet van de eigenaars ze beantwoorden zelfs geen enkele mail ik moet eerst met de makelaar een afspraak maken om te bezichtigen dan rijden ze met mij naar die bewuste woning ik krijg zelfs de kans niet om op voorhand de omgeving en woning langs buiten te keuren als volgens mij de woning mij niet aanstaat waarom zou ik die dan van binnen moeten zien en uw mening moogt ge ook al niet zeggen welke geleerde kan nog duidelijk hun afkortingen vertalen was dat niet verboden via internet

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2009

Hallo
Wij hebben geluk gehad dat ons huis op 2 dagen verkocht was !!
Als het niet verkocht geweest was op 2 dagen waren onze plannen zo : 4 à 6 weken proberen om zelf te verkopen en dan een makelaar in te schakelen.
Misschien is het wel waar wat sommigen hier vertellen maar er valt altijd te praten met de makelaar hoor !
Echt waar ! De kandidaat makelaar die wij zouden genomen hebben heeft hier voor een kennismakingsgesprek geweest en wij mochten toch zelf inspraak hebben op wat we wilden . En de prijs voor hun diensten , ja , daar moet je over onderhandelen ! Bij ons zijn er toch +- 1500 euro afgegaan op de voorop getstelde prijs moesten wij een contract afgesloten hebben .
Dus een goed gesprek is best wat waard !
Maar als je een jaartje tijd hebt zou ik een half jaar zelf proberen , wel opletten als je huis te lang te koop staat is het niet zo aantrekkelijk meer en moet je ineens héél véél van de prijs doen om het nog verkocht te krijgen !
Makelaars kunnen toch net ietsje meer dan wij zouden kunnen !

Véél succes !!

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/03/2009

Als je realistisch genoeg bent ivm de prijs en zeker niet te emotioneel gebonden aan je huis, kun je het als eigenaar zeker zelf verkopen. Via een notaris kost je geld en je krijgt er zelfs in het beste geval nog minder voor terug dan bij een makelaar.

Een goeie makelaar geeft je advies waar zowel jij als hij beter van worden. Een makelaar met een beperkte portefeuille heeft er geen enkel belang bij om jou tegen elke prijs als klant binnen te halen. Als hij je woning serieus overschat, dan zal hij ze niet verkopen en kan hij ook naar zijn commissie fluiten.
Loop je als eigenaar natuurlijk naar een van de "multinationals" in de vastgoedwereld (ik hoef geen namen te noemen zeker?), dan kun je er donder op zeggen dat je met een "gemiddelde gezinswoning" ergens tussen de tientallen panden in de portefeuille terecht komt en dat het een kwestie van geluk is als iemand toevallig jouw woning eruit pikt om te gaan bezichtigen. Die makelaars werken immers het hardst aan de panden die voor hen het interessantst zijn en de rest is gewoon bladvulling voor hun advertenties.

Ik kan echt indianenverhalen vertellen over makelaars, maar er zitten er zeker nog bij die echt voor hun centen (willen) werken. Scheer dus niet iedereen over dezelfde kam en informeer je vooral goed vooraf.
Ik zou de mensen niet te eten willen geven die ik aanvankelijk bij hoog en bij laag hoor beweren "Nooit met een makelaar!" maar bij wie nadien plots toch maar een rood-wit-blauw of zwart-geel makelaarsbord in de voortuin prijkt...

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2008

Er zijn sites waarop enkel makelaars te koop geboden woningen mogen plaatsen, er zijn makelaars die je voor een prikje hierbij willen helpen en bij verkoop beloof je hen bvb 250 euro of hoeveel dat je zelf overeenkomt. Met de huidige situatie is een huis nooit te duur of te goedkoop, alles hangt een groot stuk af van de ingesteldheid/ervaring van de koper en hoe graag hij er wil wonen. Dan via Notaris verkopen is de goedkoopste oplossing. Als je op Immoweb plaatst , dan zie je al snel aan het aantal reacties of de prijs realistisch is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/02/2008

Bedankt allemaal.
Vandaag komt een neutrale schatter langs. Nog volgens kenners is dit goed voor een idee te hebben, maar hoeft dat bedrag niet noodzakelijk representafief te zijn voor het bedrag dat je voor een huis kan krijgen. Het huis is immers waard wat de koper ervoor wil geven...
Hmmm Batibouw, nog even afwachten dus!
Groeten