laatst gewijzigd op: 30/08/2019

Thermografische luchtfoto

Zowat overal werden thermografische luchtfoto's gemaakt die zouden bewijzen of je woning meer of minder warmteverlies heeft. Bij de foto's is geen schaalverdeling, enkel een kleuraanduiding die aangeeft of het verlies ligt tussen weinig of extreem. het verschil kan dus 2O°C of 0,1°C zijn.Niets zeggend dus. 

De foto's werden in mijn geval genomen op dagen dat ik er niet ben en er al dagen geen verwarming op stond. Hoe kon er dan warmteverlies zijn? Toch geeft de foto een overwegend matig warmteverlies te zien. Wat moeten we hiervan denken?

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

  reacties

User name Moderator
Bertrand | Moderator
30/08/2019

Beste Roland, we begrijpen je vraag. Zelfs als de verwarming niet aanstaat is het tijdens de wintermaanden ligt de binnentemperatuur in je woning hoger dan de buitentemperatuur, waardoor er een warmtestroming gecreëerd wordt. 
Bovendien wordt op die infrarode foto's de oppervlaktetemperatuur van buitenaf weergegeven. Daarbij dienen we rekening te houden met een tijdsverschil tussen het moment waarop u de verwarming gebruikte, dat kan enkele uren of zelfs dagen zijn toen u de verwarming voor het laatst gebruikte. ^Bertrand