laatst gewijzigd op: 09/02/2021

Bijverwarming als alternatief voor elektrische verwarming

Beste

Vele huurhuizen en appartementen worden voorzien van elektrische verwarming. Het is uitgesloten dat je als huurder hier een verwarmingssyteem gaat installeren. Verwarmen op elektriciteit laat al snel de maandprijs voor het appartement of huis enorm oplopen. Zo laten we vaak wel mooie woningen aan ons voorbij gaan.

Welk spaarzaam en veilig alternatief bestaat er als bijverwarming, zonder al te veel installatiekosten en werken om deze vorm van verwarmen aan te vullen of te vervangen?

Andere brandstof met een beperkte afvoer zonder al te veel investering, installatie, breek en sloopwerken?

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/02/2021

Ik heb een klein appartement (115m²) met accumulatoren (bouwj 1976)
Aangezien er een open haard is wil ik graag een inbouwkachel (pellets) aanschaffen om zo energiekosten te verlagen. Iemand aanbeveling van een goed merk. Warmtepomp systeem denk ik is te duur. Ik zoek iets budgetvriendelijk.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2020

Beste Sven, volgens onze experten is de enige oplossing de installatie van een lucht/lucht warmtepomp (“clim”) die gemiddeld 3 keer minder elektriciteit gaat benutten. Er zijn wel kosten aan verbonden vermits het werken vereist (buiten unit + binnen unit + leidingen ).

Al de andere bijverwarmingen kosten dezelfde prijs (qua verbruik) of zijn ongezond en gevaarlijk (petroleum kachels, bijv.). Meer info vind je in ons dossier over mobiele bijverwarming via volgende link : https://bit.ly/3kQP5Hr . Mvg, ^An