laatst gewijzigd op: 22/09/2021

Welk verwarmingssysteem te kiezen?

Zet je een nieuwbouw of heb je een verwarmingssysteem dat op zijn laatste benen loopt, dan vraag je je beslist af welke type verwarming je voor je woning moet kiezen. En de keuze is niet gemakkelijk. Het is immers onmogelijk om met zekerheid te voorspellen waarmee je het best af zult zijn over een periode van 30 jaar, wat toch de levensduur is van zo’n systeem. Niettemin zetten wij u op weg met argumenten die jou helpen om een keuze te maken.We overlopen de verschillende mogelijkheden alvorens ze op het einde van dit dossier te rangschikken volgens de totale kosten waarop je nu moet rekenen.

Naar ons dossier : https://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarming-en-warm-water/dossier/welk-verwarmingssysteem-te-kiezen

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

7 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2021

Is het niet interessant om 2 jaar later opnieuw zo'n gedetailleerde vergelijking zoals hierboven te maken met de huidige recordprijzen van aardgas? Zouden de jaarlijkse kosten van aardgasverwarming deze van mazoutverwarming op dit moment overstijgen? Of zijn de pelletketels en warmtepompen intussen zodanig gezakt in prijs dat ze intussen kunnen wedijveren met de andere systemen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/08/2021

wat zijn de prijzen voor een aardgas ketel, mijn woning 100 'a 150 ²m te verwarmen, mijn woning heeft dubbelglas en is heel goed geïsoleerd ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/08/2021
, Gereageerd:

Hallo Luc, we hebben de offertes uitgespit die 3 van onze abonnees elk in hun gewest verzamelden met het oog op de vervanging van hun gasketel. We haalden er heel wat nuttige info uit, die van pas kan komen als je zelf toe bent aan de vervanging van jouw verwarmingsketel. Meer info vind je via deze link: https://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarmen-en-koelen/dossier/vervanging-verwarmingsketel Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/10/2020

We overwegen elektrische accumulatiekachels die 30 jaar oud zijn te vervangen. Kiezen we opnieuw voor accumulatiekachels of schakelen we beter over naar een andere verwarmingsbron? Welke?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2021
, Gereageerd:

Dag Dirk,
Ik ben in dezelde situatie en heb de laatste maanden me verdiept in eerst te benoveren dwz buitenshil zowel dak als buitengevel maximaal te isolren. Spijtig genoeg zijn we op koudebrug (bouwknoop op het dak) gestoten alsook gedeelde buitenmuur probleem met mijn buur
Conclusie benoveren van buitenschil (dak en buitengevel kan alleen samen met de 5 andere eigenaars van onze schakelwoningen (soort rijhuizen), waavoor blijkbaar mijn buren nu niet van plan zijn dit samen te doen - dit voorzie ik binnen 20 tal jaar.
Dus blijft natuurlijk zoals jij de vervanging van verwarmingsysteem over
Ik denk dat hybride gas/warmtepomp + zonnepanelen beste oplossing is voor zowel warmte en warm water
Onlangs zag ik ook nieuwe ontwikkrling van hybride pvt panelen (thermisch duaal in zonnepanelen) ook te overwegen.

En jij wat heb je toen beslist?
Mvg
Anthony

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2021
, Gereageerd:

Het afschaffen van het nachttarief heeft ons doen besluiten over te schakelen naar een pelletkachel. Daar zijn we (voorlopig) heel tevreden van.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/12/2019

Hallo, jullie hebben een heel interessant en nuttig dossier opgesteld over de keuze van een verwarmingssysteem. Onze aardgasketel loopt op zijn laatste benen, waardoor we momenteel uitpluizen wat voor ons de beste optie zou zijn. We twijfelen vooral tussen de klassieke aardgas(condensatieketel) en een hybride warmtepomp, dit omdat we over zonnepanelen beschikken. Echter vinden we maar weinig info en ervaringen over deze combinatie. Hebben jullie argumenten, studies, ervaringen,... die ons betere inzichten kunnen verwerven? Is het zinvol om ook te overwegen om de verwarming van sanitair water d.m.v. een elektrische boiler te laten verlopen waarbij deze overdag het water opwarmt m.b.v. de energie opgewekt door de zonnepanelen?