laatst gewijzigd op: 19/12/2017

Pelletkachel

Is de aankoop van een pelletkachel als bijverwarming aan te raden in een tijd waar de stookolieprijzen blijven stijgen ?
Zijn er mensen in het bezit van een pelletkachel die hun ervaringen willen delen ?
Wat zijn de voordelen en de eventueel minder positieve punten van een pelletkachel ?
Met dank.
1901 keer bekeken 28 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

28 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/12/2017

Ik zie dat er toch heel wat meldingen van defecten zijn.

Is dit met de huidige toestellen ook nog zo?

Is een pelletkachel bedrijfszeker? Het is de bedoeling dat de pelletkachel in een vakantiechalet komt in de Ardennen. Omdat ik bij defect niet zomaar op elk ogenblik naar daar kan rijden heb ik dus nood aan een toestel waar ik op kan vertrouwen. Het zou namelijk de enige verwarming zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/01/2016

Geluwe (Wervik) als je hier gaat is een ervaring appart in het begin zeer klantvriendelijk maar als de koop binnen is het gedaan, en afstellen kachels kan ze geen bal van.je koop daar een kat in de zak. Geen aanrader.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/12/2015

In Nederland wil Henk Kamp subsidie geven op pelletkachels. Ik vraag me af of er wel voldoende aanbod is voor brandhout. Immers het duurt 30 jaar voordat een boom weer volgroeit. 


Kijk ook op www.houtrook.com www.houtrookvrij.nl 
en www.rookoverlast.bromtonen.nl

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2015

Beste pelletliefhebbers,<div>Mijn vriendin en ik zijn aan het renoveren en hebben gekozen vanaf nu onze kleine woning te verwarmen met een pelletkachel.</div><div>Doch weten we nog niet welk merk we willen. We lezen heel uitlopende en verschillende getuigenissen over pelletkachels.</div><div>We zijn op zoek naar een betrouwbaar merk waar problemen zo goed als uit blijven, als is niets zeker natuurlijk. Weet iemand welke pelletkachels van hogere kwaliteit zijn en waar we op moeten letten?  Zijn er merken die meer betrouwbaar zijn dan andere? Graag had ik hierover wat meer informatie gewonnen, alvast bedankt</div><div><br></div><div>Mvg</div>

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2014

Beste,


Jammer genoeg kunnen we geen precies antwoord geven op je vraag. Alles hangt hier af van de dikte en de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt werd. Als het gaat om oppervlakkig roest op een dik gietijzeren onderdeel is er inderdaad geen reden tot ongerustheid, maar als het bijvoorbeeld een dunnere stalen plaat is kan dat later problemen opleveren. 

Met vriendelijke groeten,
Test-Aankoop

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/06/2014

Begin dit jaar (2014) heb ik een pelletkachel in mijn recent gebouwde veranda in gebruik genomen. Merk en type van de deze pelletkachel: Ariterm Mysinge.
Al na 2 maanden is onderaan in de verbrandingskamer, onder de asbak, roestvorming. Ik maak me ernstig zorgen over deze roest na een paar jaar. De roest ontstaat door condensatievocht bij opstarten van de kachel en blijft onderaan de kachel staan. De verbrandingslucht wordt aangezogen vanuit de veranda. De verkoper, installateur laat hij me volgende reactie van fabrikant Ariterm Zweden weten: "Rust inside the stove combustion chamber is perfectly normal. All stoves look like this. The rust is only on the surface and will not proceed further". Vertaald: Roest in de verbrandingskamer van de kachel is volkomen normaal. Alle kachels zien er zo uit. De roest is alleen op oppervlakkig en zal niet verder gaan. De verkoper vindt deze klacht ongegrond en laat me tevens weten: "Er is niks verkeerd met u kachel en hij vertoont geen gebreken".
Toch ben ik ongerust en hoop dat andere hierover hun ervaring willen delen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/03/2014

Wie overweegt om over te stappen naar een pelletsysteem, kan nuttige informatie vinden in ons dossier op http://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarming-en-isolatie/dossier/verwarm-met-houtpellets:
- korte vergelijking tussen pelletkachel en pelletketel, en tips voor de aankoop
- aandachtspunten als u pellets koopt, evenals testresultaten van 20 soorten pellets
- vanaf wanneer is het interessant om over te schakelen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/03/2014

Beste lievevremarke,


voor instellingen kan je eens kijken op het volgende pelletforum  http://pellets.forummotion.com/
Hier kan je de instellingen en de paramaters vinden en helpen ze je graag verder

Mvg

Willems

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/02/2014


Hallo wij zijn nu bezig aan onze tweede winter en al je de winter van het voorig jaar nog voor ogen ziet dan weet je het wel daarbij moet ik zeggen wij wonen in de hogevenen daar is het ongeveer een graat of 5 frisser dan in de vlaanders dus wat ik wil zeggen bij ons brand de pelletkachel dag en nacht als hoofdverwarming en ik moet zeggen ik zou niets anders meer moeten hebben ja de ventilator hoor je wel maar het is niet storend en de asbak zo om de 2 dagen eens uitgieten en de stofzuiger er eens door halen hoop en al 5'' werk en van stof daar kun je niet van klagen probeer maar eens een houd of kolen kachel dat is al een pak vuiler.

Dus wij zijn zeer tevreden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/01/2014

Hallo ,zeer te vrede met onze pelletkachel ben ik ook niet.ze is nu 3maand en is stuk.heb de firma op gebeld en ze zijn wel direct komen zien .ja en een dik factuur afgeleverd .want wij hebben zogezegd plastic in de kachel gestoken samen met de pelletjes .dus eigen schuld dat de kachel stuk is .hoog bij laag heb ik gezegd dat ik geen enkel plastic stukje er heb in gedaan ,dan zal het aan de goedkope pelletjes liegen maar u factuur moet je betalen.nu is mijn vraag of hier nog mensen zijn die al zo iets hebben meegemaakt .

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/10/2013

Geen dienst na verkoop

Ik heb in het voorjaar een pelletkachel gekocht. Het is nu pas dat ze voor de eerste keer aangaat. Blijkt dat de transportschroef voor de pellets een schurend geluid maakt (zoals een diaprojector). De verkoper is reeds meerdere malen gecontacteerd voor een afspraak maar hij komt nooit opdagen op de afspraken. Telefonisch krijg ik telkens de melding dat ik geen boodschap kan inspreken wegens mailbox vol. Ik sta wat machteloos. Hoe kan ik hiermee verder? Tine

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/03/2013

hallo allemaal,
ben nieuw hier en hoop veel info te lezen en te kunnen doorgeven.

heb al vier jaar een haat/liefde verhouding met mijn mercury MCZ- pelletkachel. hij doet dienst al hoofdverwarming, en dat lukt op zich zeer goed ware het niet dat de bespaarde euro's, weer de deur uitvliegen aan bezoeken van techniekers en vervanging van onderdelen.
door de vaklui nauwkeurig te observeren en veel te lezen kan ik nu, na al die tijd, aardig mijn plan trekken qua onderhoud en bijstellen. ben het wel verplicht gezien ik letterlijk op 'de zwarte lijst' sta bij de dealer en invoerder. ik kan daar niet meer terecht.
heb nu echter één groot probleem. namelijk het opdrijven van de ventilator onder de brandkamer, zodat de vlam meer zuurstof krijgt en de verbranding van de pellets beter verloopt. de code, nodig om in het specifiek menu te raken, die ken ik. maar dan zit ik vast en in de gebruiksaanwijziging is daarover geen info te vinden. de kachel en de schouw zijn brandschoon en perfekt onderhouden, de dosering van de kwaliteitspellets is correct. maar toch moet ik elke dag, tot drie keer toe, de kachel uitzetten. om dan de vuurkorf, met opgehoopte en slecht verbrande pellets, leeg te meken. stress, stress, stress :( :( :(.
kan iemand mij helpen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/02/2013

Ik lees op een ander forum dat er nogal wat problemen zijn met abnormaal lawaai van een Rika Topo.
Blijkbaar heeft die gebruiker er na twee jaar nog geen oplossing voor.
Heeft daar iemand weet ervaring mee

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2012

Een gouden raad, laat u goed informeren en bekijk pelletfora voor een goede leverancier want er zitten voldoende cowboys tussen. Ik heb 2 jaar niet anders dan problemen gehad met een kachel van elite-fire in Sint-pauwels. Problemen die zij niet konden oplossen en telkens in mijn schoenen schuiven. Nu heb ik een pelletkachel van Deville (Penmen) aangekocht bij brico. Net aangesloten en werkt voortreffelijk. Maar mijn 2000€ van Elite-fire ben ik wel kwijt....


Wat de schouw betreft vrees ik dat 11m idd te hoog is en ze moet boven het dak uitsteken...

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/05/2012

Hallo,

Ik woon op een gelijkvloers app. met boven mij nog 4 verdiepingen.
Ik zou mezelf graag een palletkachel aanschaffen. Maar de verkoper zei dat de schouw te hoog zou zijn (ongeveer 11m). En dat ze maar maximum 8m hoog gaan ook met flexibel. Omdat anders de palletkachel niet goed zou werken.
Ik heb op het intenet al gezocht naar de maximum hoogte maar ik kan niet direct iets vinden hierover.
Weet iemand hier iets meer van?

mvg,
kenneth

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/02/2010

Ik heb zelf nu ook al diverse pelletkachels gehad en heb er enkele moeten laten terugnemen wegens onoplosbare gebreken, nu de technici zijn zeer druk in de weer geweest, maar het probleem bleef, dus zijn de kachels vervangen door de verkoper en de nieuwe doet het wel perfekt, ik wacht nu wel nog op de andere nieuwe kachel (met kanalisatie voor meerder ruimtes te verwarmen). Over het verbruik kan ik tot heden zeggen dat ik al op bijna 10maanden zo een dikke 1000€ heb uitgespaard aan verwarmingskosten, reden is dat deze kachels met timers voorzien zijn, en de oude gasconvectoren geregeld werden vergeten lager te zetten. En de warmte van deze kachels is ook hoger dan de gasconvectoren. Het mooie vlammetje geeft dan ook nog een rustgevend gevoel.

Nico

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/01/2010

Goede Italiaanse pelletkachels kun je nu al voor €1300 te koop (zie: www.adlerpellet.nl). Chinese kun je al zelf importeren voor de helft van dat bedrag via www.alibaba.com.
De investering hoeft het probleem dus niet te zijn.

Ik heb zelf een Sideros Gemini (niet zo content mee) en 2 Adlers (Eco6 en Elite7 - wel content mee) voor onze vakantiewoningen. Ik kan weinig nadelen ontdekken aan een pelletkachel. We hebben zelfs besloten om een nieuw Adler pelletkachel te kopen om op onze CV aan te sluiten. In de woonkamer hebben we dan toch mooie vlammetjes en de mazoutketel hoeft wat minder vaak aan te springen.
We kopen de houtpellets bij onze lokale Mr. Bricolage voor €3,90 per 15 kg zak. Die zijn van prima kwaliteit, lokaal geproduceerd en niet te duur.
Het enige nadeel is het schoonmaken: elke 2 dagen even aslade en brandruimte stofzuigen en ruitje schoonmaken. Maar inmiddels zou ik niet anders meer willen.

groet,

Jean

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/01/2010

[Q]pelletkachel
ik denk dat de prijzen nog wat te hoog liggen ikzelf zou er nog mee wachten prijzen draaien rond de 1750-2000 euro ZONDER INSTALLATIE kosten en dubbelwandige buis , als je op een schoorsteen aansluit moet je die ook isoleren voor het vermijden van condensvocht. Pelletkachels worden meestal ingevoerd vanuit Italie en er worden woekerwinsten op gemaakt ....[/Q]
woekerwinsten ? aha, dan moeten we dat ook beginnen verkopen ;D

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/01/2010

Hallo,

ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met stoken van verschillende pellet merken om een vergelijkingsstudie uit te voeren.
(zowel DIN, DIN+ als niet genormaliseerde pellets)

de reden voor deze (experimentele) studie is de wisselende prijzenmarkt en aanbod.

ik heb experimentele pellets van tropsich hardhout (van plantages en met FSC en FAO keurmerk) maar heb zelf geen pelletkachel thuis staan.

daarom zoek ik iemand die bereid is deze pellets te testen en te vergelijken met andere pellets.
deze worden gratis geleverd (~1 zak 15kg)

email: info@pelletics.com

hartelijk dank,

Jorre

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2010

Heb nu 1 week een pelletkachel van het merk nature line 8,5 kw in mijn bezit en moet zeggen zelf bij de koudegolf die we nu gehad hebben geen probleem om mijn hele beneden verdieping (50m2) te verwarmen .