laatst gewijzigd op: 02/05/2022

Voorstel Test-Aankoop niet de goedkoopste?

Ik heb nog een vast contract bij mijn huidige energieleverancier (Lampiris) maar ben toch al eens aan het vergelijken waar ik best naartoe gaat de moment dat dit contract ten einde loopt. Aangezien ik blindelings vertrouwen heb in Test-Aankoop heb ik de simulatie gemaakt op hun website. Zij kwamen uit op Mega(?! Een leverencier die ik sowieso al niet betrouw) en vervolgens Bolt. 

Als ik dezelfde simulatie maak op Aanbieders.be of Mijnenergie.be kom ik hele andere leveranciers uit die trouwens ook nog goedkopere tarieven hanteren dan deze uit de simulatie van Test-Aankoop. Is dit een gekend fenomeen? Is hier een goede verklaring voor? Of moet ik Test-Aankoop toch kritischer bekijken dan dat ik nu doe?

 

Groetjes

Tim

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

10 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/04/2022

Ik heb gisteren dezelfde ervaring opgedaan. "Mijn energie" en " Testaankoop" geven verschillende resultaten. Waarom heeft er hier nog nooit iemand van Testaankoop zelf toelichting gegeven hoe dit komt ?? Ik ben blijkbaar de enige niet met deze ambetante ervaring. Bij mij wordt Eneco als goedkoopste voorgesteld door "mijn energie" en Testaankoop beveelt "Bolt" aan. Is er iets mis met Eneco misschien?
In de hoop van een reactie liefst door T A zelf. Alvast bedankt .

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2022
, Gereageerd:

Dat is een goede vraag! De berekeningsmodules van Test-Aankoop (en die van de VREG) zijn eigenlijk de enigen op de markt die 100% objectief te werk gaan. Wij kunnen in de resultaten ook rekening met de promoties van de verschillende providers of niet, afhankelijk van wat je wensen zijn. Alle andere berekeningsmodules op de markt geven geen objectieve resultaten weer. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2022

Ook simulatie gedaan bij de VREG en Bolt als goedkoopste eruit gekomen. Maar wel nog nooit van gehoord. Is die maatschappij betrouwbaar?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2022
, Gereageerd:

Bolt is inderdaad een betrouwbare maatschappij, wat ons betreft is het een valabel alternatief. ^Beretrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/02/2022

Ik heb via TA ingeschreven bij Mega, althans dat denk ik.
Zij zijn inderdaad niet de goedkoopste, maar ik ging er van uit dat TA de belangen van de consumenten behartigt en met goede reden Mega aanbeveelt. Het is evenwel al drie weken geleden, verleden week heb ik een mail naar Mega gestuurd met de vraag wat de stand van het dossier is, maar tot op vandaag geen antwoord gekregen. (Ook niet in de *** folder). Ik weet dus simpelweg niet of mijn contract wordt overgezet.
Gezien het feit dat ze duurder zijn èn niet antwoorden vrees ik dat ik de verkeerde keuze gemaakt heb.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2022
, Gereageerd:

Heb je ondertussen antwoord ontvangen, of heb je nog verdere vragen? ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2022

Ik heb op hetzelfde ogenblik TOM, de robot van TA, met mijn gegevens een profiel laten opmaken. Ik kreeg 3 voorstellen met een beste koop.
Vervolgens heb ik alle leveranciers door TA laten vergelijken. Dat gebeurt op basis van mijn bestande profiel. Daar komen 2 andere maatschappijen voor de pinnen. Ecopower + 250 € cooperatief aandeel staat steeds rond de 500 € goedkoper. Hoewel ze nu even stoppen met nieuwe contracten aannemen staan ze nog steeds in de vergelijking. Maar in de berekening van TOM zijn 2 van de 3 voorstelen niet hetzelfde als in de algemene vergelijking met mijn profiel. Wie kan daar nog een touw aan vast knopen? Gelukkig heb ik toch bij Ecopower een vast contract kunnen afsluiten op de laatste dag vóór hun contractenstop op 11 jan 2022.

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2022
, Gereageerd:

En ik spaar dit jaar met gemak zelfs de prijs van 3 x het verplichte coöperatieve aandeel uit, terwijl 1 volstaat en het kan misschien nog intrest opbrengen ook.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/01/2022

Ik had de volgende ervaring die ik graag meedeel:
Als een contract na een jaar afloppt en je wil een ander contract (zelfs bij dezelfde leverancier, MOET JE HET AFLOPEND CONTRACT OP TIJD OPZEGGEN, ook als een medewerker van TA zegt dat uw opzeg bij verwittiging door uw leverancier dat hij contracten zoals uw lopend contract niet meer zal aanbieden (nu dikwijls de "vaste" contracten). Je hebt de indruk dat uw leverancier u zelf heeft opgezegd op voorhand (hij bood voor daarna een van de duurste eigen contracten aan in de plaats). In werkelijkheid liep uw contract verder tot de gewone einddatum en verwittigt hij u dat hij eenzelfde soort niet meer zal aanbieden. Wil je een ander bij hem of een andere leverancier moet je op tijd handelen, want de (nieuwe?) leverancier moet in principe 1 MAAND opzegtijd hebben. Deze moet de ganse opzegprocedure voor u doen bij wet.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/01/2022
, Gereageerd:

Sorry voor enkele kleine schrijffouten. Een gevolg van het véél te kleine schrijfvensterje in het forum.