laatst gewijzigd op: 07/12/2021

premie gas.be

raar premie gas.be oude ketel 20 jaar oud. 500€

Mijn oude  gasketel voor verwarming vervangen was nieuw gezet in 2001 dus beetje meer dan 20 jaar.

Nieuwe condensatieketel geplaatst op gas natuurlijk op de bestaande leidingen door een erkende installateur volgens de wettelijke bepalingen dus die installateur is erkend door vlaamse overheid heeft de nodige erkenningsnummer.

En nu dit telt niet voor gas.be moet een cerga organisme zijn die gasinstallatie moet keuren.

Mijn installatie is gekeurd in 2001 maar staat electrische installaties op en geen gas ja blijkbaar was dat nog niet zo volgens mijn document staat gas er niet op is 25 jaar geldig

Wie verstaat dit nog dus bij een firma 180€ betalen en hopelijk is het in orde om dan pas die 500€ te krijgen.

Iemand ervaring met die premie van gas.be

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/12/2021

Uiteindelijk is gans die premie één grote oplichting. Had de aanvraag ingediend op 27 november, kreeg een mail dat er een document van keuring ontbrak. Snel een maatschappij gezocht om de keuring te laten doen. Vandaag het ontbrekende document (7 december) opgestuurd. Krijg ik doodleuk een mail dat het budget voor deze premie op is. Schandalig dat dit soort oplichterspraktijken door de overheid in stand gehouden worden. Na de zonnepanelen een tweede oplichting.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/09/2021

Dag Hilde, volgens onze experts is het noodzakelijk én nuttig om, zodra een gasinstallatie wordt aangeraakt, na de uitgevoerde werkzaamheden te controleren of deze perfect dicht is. Daar is de CERGA-inspectie voor.

Idealiter kies je een CERGA-erkende verwarmingsinstallateur die een EPB-keuring kan uitvoeren, zodat je niet moet bijbetalen voor deze keuringen, die verplicht zijn om premies te ontvangen. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/10/2021
, Gereageerd:

ja ik weet dit ook maar nadat alles geplaatst was door mijn installateur , hij is erkend door vlaamse overheid , hij mag gasketels onderhoud en attest geven.
Maar op de site gas staat:Het nieuwe toestel moet worden geïnstalleerd door een CERGA-installateur, of door een geautoriseerde installateur (m.a.w. die toegang heeft tot het beroep van installateur). Als uw installateur niet CERGA is, moet de aanvrager zijn nieuwe installatie laten controleren door een erkend Belgisch controleorganisme voor de veiligheid van installaties op aardgas.

Welk degelijk beroep tot installateur, blijkbaar telt dat niet, ik heb de nodige bijlage doorgestuurd naar gas.be dat mijn installateur erkend is door vlaamse overheid.
raar maar is misleidende tekst