laatst gewijzigd op: 16/05/2022

Herstellingen aan een huurwoning : wie moet wat betalen?

In principe zijn grote herstellingen in een huurwoning ten laste van de eigenaar en kleine voor rekening van de huurder.

De huurder is eerst en vooral verantwoordelijk voor het onderhoud en de reiniging van de woning. 

De eigenaar van zijn kant is belast met alle grote herstellingen en alle grote onderhoudswerken. Voorts is hij verantwoordelijk voor alle nodige herstellingen ten gevolge van ouderdom, normale slijtage, overmacht , administratieve voorschriften.

Meer details in ons dossier.

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2022

Hallo testaankooo
Wij huren via sociaal verhuur kantoor svk.
We wonen net geen 2 jaar in het appartement.
We zitten nu met grote verstoppingen via de afvoer van douche bad pompbak!
In het verleden hebben we meermaals laten weten dat de afvoer niet goed is, vb de wasmachien draait dan begint t in bad te borrelen.
Nu vandaag is het dan zover gekomen dat alles verstopt is en de douche vol loopt met viezigheid en modder.
T sociaal verhuur kantoor, meld ons dat er iemand gaat langs komen en met een camera in de buizen gaat kijken.
Nu is onze vraag dus, of de eigenaar hier moet voor opdraaien ( kosten) of de huurders zelf??
Mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/03/2022

Ik woon 8 jaar in een huurwoning . Die nog nooit niks onderhoud van de verhuurder heeft gekregen . Houte chalet zonder fundering ! Nog nooit is de buitenkant geschilderd( rot hout) , dakpannen zijn kapot , onze boiler is 30jaar oud , de verwarming word niet meer opgezet wegens te hoog water verbruik want het water blijf doorlopen . Een veel te hoog kalk gehalte in kraanwater , leidingen ... , het huis heeft geen fundering en ik heb al lang last van ratten buiten huis ! Maar nu sinds dinsdag ook in huis . Ik heb alle gaten dat ik vind dicht gemaakt met beton ... maar het huis staat hier gewoon op zand dus die kunnen hier overal onder en tussen . Ik trek het echt bijna niet meer . de volledige woning is helemaal ingepalmd door ongedierte , mijn buren laten kippenvoer open en vrij staan waardoor het hier paradijs is voor die beesten . Mijn huisbaas woont naast ons en we hebben alles al mondeling gemeld meerdere keren . En telkens zeggen ze ja als jullie het anders willem stopt het hier . En ik wil hier niet niet weg . Kunnen ze ons eruit zetten ? Ook omdat ons laatste jaar ingaat van 3,6,9 jaar huurcontract ? Want ik wil hier echt niet weg .

Wat of hoe moet ik dit oplossen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/11/2021

Miin huurder heeft zijn elektriciteit afrekening gekregen na een jaar gehuurd te hebben en die is zeer hoog, nu blijkt dat de warmtepomp waarmee het huis verwarmd word defect is en deze heeft zich in noodverwarming gezet dwz directe verwarming, nu begrijp ik dat het defect van de warmte pomp voor (mij) verhuurder is maar hij wil ook dat ik de elektriciteitsfactuur betaal 5000€ ,hij heeft het defect pas gemeld als hij zijn hoge rekening zag ,het onderhoud van de installatie moest dan ongeveer plaats vinden .Graag een advies

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/11/2021

Mijn huurder meldt dat de mandjes in de vaatwasser verroest zijn, hij vraagt hier vervanging voor. Hij meldt ook dat het handvat van het diepvriesvakje in zijn inbouwfrigo afgebroken is.
De toestellen zijn amper 4 jaar oud.
Voor wie zijn deze herstellingen ?
André De Waele - Naessens Ingrid

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/07/2021

Mijn huurder heeft me gemeld dat de douchebak is gescheurd toen ze met zen tweeën onder de douche zijn gegaan. Wie dient deze schade te herstellen?