laatst gewijzigd op: 20/03/2019

Levensduur E27 retrofit LED lampen

Ik krijg de indruk dat E27 retrofit LED lampen, wanneer geplaatst in een armatuur van ten tijde van de gewone gloeilampen, dikwijls zelfs de levensduur van die oude gloeilampen niet halen, vermoedelijk wegens overtemperatuur van de ingebouwde electronica. Iemand gelijkaardige ervaringen?

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name
JULES PAUWELS
26/01/2019

Ik gebruik eveneens al een paar jaar E27 bol ledlampen, de meeste van chinese afkomst maar moet vast stellen dat deze na 1 a 2 jaar de geest geven. Deze branden wel dagelijks 12 a 14 aan één stuk. Als ik de defecte lampen demonteer zijn dikwijls een paar leds doorgebrand. Theoretisch hebben deze een brandduur van 30 000 tot 50 000 uur maar bij mij houden ze het maar een 5000 tot max 10 000 uur uit.

User name Moderator
TIMO | Moderator
28/01/2019

Het enige wat de led lampen echt kan schaden is inderdaad de warmte. En als je de zelf  opgewekte warmte van de led lamp niet kan wegvoeren is een invloed mogelijk op de levensduur van deze lamp. Er zijn dus helaas niet veel oplossingen. Ofwel verander je van armatuur ofwel koop je een led lamp aan waar hiermee rekening is gehouden.  

User name
PATRICK OP DE BEECK
18/03/2019

Ik gebruik Philips HUE LED lampen en ben hier tevreden over. Veel licht in tegenstelling tot de chinese makelij die ik hiervoor had die ondanks de lumen toch veel minder licht gaf en snel de geest geeft.

User name
JEAN VERMEULEN
20/03/2019

Ik had een paar jaar terug dezelfde ervaring met spaarlampen. Made in China...

Mijn ledlampen nu zijn van een Belgisch merk en werken al verschillende jaren.