laatst gewijzigd op: 08/05/2019

Per huishouden wordt jaarlijks zo'n 88 kilo voedsel weggegooid, heb jij tips om verspilling tegen te gaan?

De krant Het Laatste Nieuws bericht vandaag dat er in Vlaanderen jaarlijks 907 miljoen kilo eetbaar voedsel weggegooid wordt. Het gaat over zo'n 88 kilo per huishouden; het overige deel gaat verloren in de landbouw en de voedingsindustrie.

Gezinnen zouden vaak te veel kopen en te veel voeding klaarmaken, waarna het teveel vaak de vuilbak ingaat.

Hoe pak jij dit thuis aan? Kieper jij ook regelmatig voeding weg of probeer jij deze hoeveelheden bewust in te perken?

Laat je verhaal horen en deel jouw tips met andere consumenten!

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name
STIJN MERTENS
07/05/2019

Wij proberen zoveel mogelijk restjes samen te voegen tot een gerecht, van een soep tot ovenschotel. Niet altijd even lekker, maar liever dan wegsmijten!

User name
ALICE VAN THIENEN
08/05/2019

Ik eet voedsel dat 2 of 3dagen over tijd is op als ik het lust.alsook als dat bevroren is,denk ik niet dat dat zo erg is.