laatst gewijzigd op: 18/01/2019

Welkom in de discussiegroep over gezonde voeding!

In deze discussiegroep kan je terecht met al jouw vragen over gezonde voeding.

Heb je bepaalde vragen over dit onderwerp of wens je jouw ervaringen te delen met andere consumenten? 

Onze experten staan jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

Veel plezier en tot binnenkort!

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name
WIM VANRYCKEGHEM
21/12/2018

Al jarenlang kook en eet ik zoutarm. Wat wel een probleem geeft als er bezoek is dat niet gewoon is om zoutarm te eten, en ons eten bijgevolg flauw van smaak vindt. Moet zout absoluut meekoken om voldoende smaak te geven? Of, is zout strooien op het bereide gerecht voldoende?

User name
SIGRID LAURYSSEN
18/01/2019

Als je zout toevoegt tijdens het koken kan het zout veel beter doordringen, zout achteraf toevoegen heeft dus niet hetzelfde effect. In water kan zout splitsen in twee molecules, namelijk natrium en chloride, waardoor het beter kan doordringen. Zout heeft ook tijd nodig om op te lossen in het water en de aardappelen te doordringen, dus je voegt het zout best zo vroeg mogelijk toe tijdens het koken. Als je toch graag zoutarm blijft koken, ook voor gasten, kan je altijd nog andere manieren proberen om je aardappelen smaak te geven. Zo geeft het Nederlandse Voedingscentrum als alternatieve manieren om aardappelen smaak te geven : toevoegen van bv knolselderij, ui of look aan je aardappelpuree, gebruik maken van gedroogde of verse kruiden om je groenten of aardappelen op smaak te brengen, en/of smaakvollere kooktechnieken toepassen. Met dat laatste bedoelt men bv koken in slechts een bodempje water, grillen, stomen of roerbakken.