laatst gewijzigd op: 23/03/2019

Welkom in de discussiegroep over duurzame voeding!

In deze discussiegroep kan je terecht met al jouw vragen over duurzame voeding.

Heb je vragen over biologisch voedsel, over verpakkingen, voedselverspilling of andere zaken rond dit thema? Of wens je jouw ervaringen te delen met andere consumenten? 

Onze experten staan jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

Veel plezier en tot binnenkort!

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

User name
VICTOR VANGEENDERHUYSEN
03/03/2019

De appel Pink Lady komt toch uit Nieuw-Zeeland. Twee weken geleden vond ik er bij Delhaize met een plakker op van Frankrijk. Waarschijnlijk daar ingevoerd en dan naar België overgebracht en dan denken mensen dat de ecologische voetafdruk niet zo groot is. Het is het zelfde met Zeeuwse mosselen. Mosselen komen van alle kanten en worden daar even in hun water gedumpt om nadien verkocht te worden als Zeeuwse mosselen. Wat met de champagne? Als men is logisch nadenkt is het onmogelijk dat een klein gebied miljarden ton champagne kan maken voor heel de wereld. Die wijn moet dus ingevoerd worden vanuit wijngebieden buiten Reims maar daar wel op flessen worden getrokken. Wat voor vuiligheid gebeurt er nog allemaal dat de burger niet mag weten?

User name
HANS SMULDERS
23/03/2019

Mijd wijn uit Australië en Nieuw-Zeeland!

TA komt nu met een test van wijnen die van de andere kant van de aardbol naar hier moeten komen. Alsof er in Europa geen goede wijnen in alle prijsklassen te vinden zijn! Laten wij als consumenten duurzamer zijn dan TA!