laatst gewijzigd op: 02/03/2021

"TA Approved"-label voor Belgisch mondmasker

Met ons gloednieuwe concept “TA Approved” komen we tegemoet aan jullie vraag naar lokale producten met redelijke prijzen en een goede kwaliteit. Deltrian, Belgische fabrikant van mondmaskers, verdient het label als allereerste.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/03/2021

Wanneer ik op de knop "NAAR DE RUBRIEK CORONAVIRUS" klik gebeurt er niets. Er verschijnt niet eens een handje, het blijft een pijltje :-(

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/02/2021
Nuttig

kunnen jullie als TA geen klacht indienen tegen de Belgische staat / Ministerie van defensie / of wie dan ook die deze aankoop heeft goedgekeurd?
Even gegoogled en wat blijkt? Omtrent de nanozilver- en TiO behandeling werden al door verschillende partijen medio 2020 waarschuwingen de wereld ingestuurd.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/03/2021
, Gereageerd:

We hebben in elk geval de kat de bel aangebonden. De officiële overheidsmaskers waren tot nu toe gratis verkrijgbaar in apotheken. Volgens een confidentieel rapport van Sciensano en een advies van de Hoge Gezondheidsraad bevatten deze maskers zilvernanodeeltjes en titaniumdioxide deeltjes. Studies in het labo en bij dieren suggereren dat als dergelijke deeltjes ingeademd worden, ze zich naar andere organen kunnen verspreiden en daar in sommige vormen en vanaf bepaalde doses schade kunnen veroorzaken. Maar of er in de praktijk, bij normaal gebruik of wassen van mondmaskers, ook voldoende schadelijke deeltjes vrijkomen om gezondheidseffecten te veroorzaken, moet nog verder onderzocht worden.

Wij vragen de overheid om duidelijke en bindende normen op te stellen voor de samenstelling van de maskers die op de Belgische markt worden verkocht. Verscheidene bezorgde consumenten vragen zich immers ook af of andere stoffen zoals latex, glasvezel, enz. in hun maskers aanwezig zijn. Er is duidelijk nood is aan correcte informatie voor de consument over de samenstelling, kwaliteit, het gebruik (inclusief wassen), de veiligheid en de conformiteit van de maskers. ^An