laatst gewijzigd op: 28/11/2019

Zonnecrème

Kan ik als volwassene voor een degelijke bescherming tegen de zon 'de beste van de test' voor kinderen zelf ook insmeren?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/11/2019
Nuttig

Als dermatoloog, en gepassioneerd door fitness, hormonen, en endocriene verstoorders, ben ik bezorgd over de chemische zonnefilters, dewelke ook in het boek van expert dr Anthony Jay van de Mayo kliniek "Estrogeneration" worden genoemd in de top tien van chemische hormoonverstorende stoffen, met tal van gevolgen op de volksgezondheid.
Hawai, net als heel wat andere staten en landen, verbieden in de nabije toekomst de verkoop van chemische zonnefilters, omdat de algen, plankton en koralen worden aangetast door oplopende concentraties in het zeewater.
Als dermatoloog raad ik mijn patiënten aan eerder zonlicht te vermijden over de middag-uren, UPF kledij te dragen (ook bij zwemmen), en louter gebruik te maken van MINERALE zonnecrème.
Ik maakte reeds een filmpje hierover op mijn Youtube kanaal, dit kun je bekijken door in Youtube te zoeken naar "is zonnecreme schadelijk" .
https://youtu.be/EAG_gaIXvxw
Met vragen kun je mier bij mij terecht.
Succes!

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/06/2019
Nuttig

Hallo,

Inderdaad, u mag zeker de zonnecreme voor kinderen als volwassene gebruiken. Het enige verschil dat wij zien dat bij zonnecrème voor kinderen minder substanties aanwezig zijn die allergie kunnen veroorzaken.