laatst gewijzigd op: 29/04/2019

maximumfactuur met verhoogde tegemoetkoming +13punten fod

beste,

sinds vorig jaar heb ik 13 punten bij f.o.d gekregen omdat ik terminaal ziek en .

er hangen een paar "voordelen" aan vast. maar het maximumfactuur blijft zo hoog.ik trek invaliditeit en mijn man is arbeider toch zitten wij boven de 900euro -100euro dan is het nog bijna 800euro.

vroeger zat het toch anders kwam je in een andere schijf terecht van 450euro aan remgelden.

hoe komt het dat het zo hoog is? ze zeggen het ligt aan de inkomsten maar ze zien ook dat ik zware uitgaven heb aan operaties ,medicatie,verzorging,hulp in huis etc etc .

die wetten veranderen zo dat je er soms niet meer aanuit kan 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/04/2019

Ooit getracht het systeem van Maximum factuur te doorgronden rekening houdend met alle mogelijke tussenkomende elementen tw. kostprijs medische behandelingen, medicatie, dokterskosten, remgelden, desgevallend aangevuld met hospitalisatieverzekeringen.
Vragen doorgespeeld aan ziekenfonds, ministerie, politieke partijen. Conclusie: wat een ondoorzichtelijk kluwen. In sommige gevallen wel maximum, in andere totaal gebrek aan correcte informatie.
Persoonlijk stel ik vast dat de optelling van remgelden, niet terugbetaalbare kosten + de jaarlijkse premie van de hospitalisatieverzekering een totaal bedrag vertegenwoordigt waarmee men jaarlijks zelf een serieuze hospitalisatie zou kunnen bekostigen.
Wie brengt hier meer klaarheid?

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/04/2019
, Gereageerd:

Hallo,

Dat is niet zo’n eenvoudige vraag, we gaan het intern bekijken voor jou. We komen hier later nog op terug!

Mvg,

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/04/2019

Hoi,

In dit geval ik raad u aan om contact nemen met onze belastingdienst aan de volgende nummer:  02 542 33 97 (vandaag tot 17h)

Mvg