laatst gewijzigd op: 26/02/2019

CHolestrol verlagers

Mijn man heeft reeds geruime tijd spierpijnen aan de achterkant van zijn dij ( vooral bij auto rijden ).
Zou het kunnen dat het van "Simvastatine " komt , daar de pijn +- begonnen is toen hij de choletrolverlager is beginnen nemen.
665 keer bekeken 13 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

13 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/02/2019

Beste
Zeer zeker bij hevige spierpijnen ONMIDDELLIJK stoppen.
Uw HART is ook een spier !!!!
Ik neem van 35j statines.....wegens een ongeval en hevig pijn in been ben ik gestopt ong 58j.
Ik probeerde Rode rijst ....en en ...moest terug aan de statines.
10g Ezetrol (hielp niet) dus nog 40g Faraduct erbij.
EEN LANGZAME DODER
Ik werd stijf en zei "mijn spieren functioneren niet meer."
Ik sportte 3x/week volleybal squash
Vroeg ad huisarts ...ging naar kine osteopaat rugspecialist en en..
Mijn been van accident was niet te genieten.
Ik kon geen trap meer op en moest me optrekken boven hijgde ik en kreeg stekken in mijn borst.. Ik hapte naar lucht....tot de apotheker zei: laat die pillen en na 3 weken kon ik teug iets oprapen vd grond, de trap maken, fietsen en en.
De huisarts zei.: onmiddellijk stoppen uw HART IS OOK ERN SPIER.
Dus oppassen....of je valt dood boven asn de trap

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/02/2015

Ik ben een man van 35 jaar en heb al vele jaren last van hoge cholesterol. Het is jammer genoeg een erfelijke aandoening waar ook mijn broer, vader en grootvader mee sukkelt. Ook ik kreeg aanvankelijk statines voor geschreven. Wegens allerhande klachten heb ik 3 verschillende producten voorgeschreven gekregen (Simvastine, Crestor, Lipitor). Telkens dezelfde problemen, spierpijn, last in de buik, ... Op gegeven ogenblik was ik het spuugzat en ben 3 jaar geleden gestopt met die rommel te nemen. Ik raadpleegde (op aanraden van een kennis) een cardioloog die blijkbaar nog niet in de zak van de farmaceutische lobby zat... De arts adviseerde mij om te starten met een erg strikt Mediterraan dieet en gaf mij een overzicht van alle voeingsmiddelen die ik wel en niet mocht eten. Hij gaf me ook nog mee, dat indien het dieet niet zou volstaan er nog één laatste redding was. Dit was de gist van rode rijst. Ik heb vervolgens 2 jaar strikt het dieet opgevolgd (nu nog trouwens), maar gezien de erflijke aard van mijn cholesterol probleem, was het resultaat nog niet voldoende. Mijn totale cholesterol bleef hangen tussen de 230 en 280. Mijn LDL bleef te hoog en de HDL te laag. Vorig jaar ben ik dan maar gestart met "Arterin". Na 3 weken liet ik opnieuw bloed afnemen en dit was mijn beste uitslag in jaren. De totale cholesterol was gezakt naar 210, de LDL gezakt en de HDL gestegen. Enkele weken geleden liet ik opnieuw bloed nemen omdat ik zeker wou zijn dat de vorige uitslag geen toevalstreffer was. De totale cholesterol was ongeveer hetzelfde, maar de verhouding HDL/LDL was nog verbeterd! Daar waar de verhouding vroeger ALTIJD slecht was (ook met de klassieke statines) was deze nu voor de eerste keer goed. Ik ondervond ook nog geen enkele klacht, daar waar ik deze vroeger wel steeds (en hevig) had. Ik heb echt geen aandelen bij de fabrikant van het voedingssuplement dat ik hierboven vermeld heb, maar ik kan enkel aanraden om uw klassieke statines naar de vuilbak te verwijzen en te starten met gist van rode rijst. Stop met drinken, roken en schakel over op een strikt mediterraan dieet. Nog een beetje sport nu en dan... Laat vervolgens met regelmaat uw bloed analyseren, en leef nog lang en gelukkig!

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2014

ik gebruik sinds kort simvastatine, niet voor mijn cholesterol maar voor de aderverkalking die ik heb in mijn hoofd!

Cholesterol is prima zowel hdl - ldl, van cardioloog mag ik hiermee stoppen, neuroloog heeft liever dat ik ze blijf nemen.
Toen ik bij de neuroloog op controle ging en vertelde van mijn spierkrampen zei ze dat dit wel kon, maar stoppen liever niet!
Wel ik ga wel stoppen met simvastatine want fietsen lukt nog net naar het werk maar meer ook niet, lopen ben ik ook moeten stoppen!
Opgeblazen kuiten, het gevoel dat er iets gaat scheuren! Heb nu pas van iemand vernomen die hetzelfde voorhad, die persoon neemt nu gefermenteerde
rode rijst in en is even goed! Dus op naar de gefermenteerde rode rijst en laat het lopen en fietsen maar terug komen!!!!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2014

Ik heb jarenlang simvastatine gebruikt na 2 hartinfarcten, ik ben voor die tijd altijd zeer actief geweest maar de spierpijnen die ik in de loop van ca 15 jaar kreeg waren met geen pen te beschrijven, ik voelde mij een wrak en was niet in staat om kortdurend te fietsen of wandelen.

Ik ben gefermenteerde rode rijst gaan gebruiken en ik ben bijna geheel van alle spierpijnen af. mijn cholesterol gehalte is wel wat hoger als met de simvastatine maar wel op een aanvaardbaar niveau, ik wandel en fiets weer veel. Ik leef nu weer zonder restricties en heb spijt van het gbruik van de simvastatine.
De cardioloog kan wat mij betreft op zijn kop gaan staan maar deze middelen gebruik ik nooit meer.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/02/2014

Leest U liever eens, ook al kost dat wat intellectuele arbeid, een wetenschappelijk gefundeerd artikel van een arts-epidemioloog en merk dus de gevaren van zomaar statines aanvaarden op basis van door de industrie gesubsidieerde artsen en professoren geneeskunde. Epidemiologen hebben weinig impact op de verkoop van de medische fabrikanten en worden dus niet financieel "bewerkt" door die firma's. http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/tijdschriftartikel/21902/cholesterolmaffia.htm

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/02/2014

Het eerste statine wat op de markt was, was lovastatine, ook gekend onder de naam Monacoline K. Dit is een product uit de stofwisseling van bepaalde schimmels, dat van nature o.a. voorkomt in gefermenteerde rode rijst en in oesterzwammen. M.a.w. of je nu gefermenteerde rijst slikt, of statines, je slikt in beide gevallen een statine. Alleen is het zo dat de dosis Monakoline K in de producten die op de markt zijn, relatief laag is. Je zou dus een fortuin aan gefermenteerde rijst moeten slikken om een vergelijkbare dosis statine te bekomen. Bovendien wordt gefermenteerde rijst ook niet terugbetaald. Je zou een zelfde effect kunnen bekomen door een heel lage dosis van een farmaceutisch statine te slikken, vb een kwart of een half van de laagste dosis op de markt. Dit is zuiverder en dus veiliger en vooral ook veel voordeliger dan gefermenteerde rode rijst.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/11/2012

...bij de gefermenteerde rijst is de dosis wel lager dan bij statines, dus ook minder bijwerkingen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2012

Vroeg me reeds af waarom er ook een middel van rijst gefermenteerd door rode gist bestaat met co-enzym Q10...
Monacoline K heeft dus dezelfde werking als statines en bijgevolg ook dezelfde bijwerkingen: hoofdpijn, spijsverteringsklachten, gewrichtspijn, leverinflammatie, spierpijn en mogelijk zenuwschade.
Bovendien wordt de aanmaak van een paar belangrijke stoffen geremd, waaronder coënzym Q10 (energieaanmaak) en de cytochromen (detoxificatiesysteem).
Wellicht gaat het bij u over hetzelfde middel, Monacoline K?
Misschien is een middel om de triglyceriden te beperken (en in zeer beperkte mate de cholesterol) nog te verkiezen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/11/2012

Er zijn (een klein aantal) mensen die de statines misschein echt nodig hebben om hun cholesterol in balans te krijgen. Maar toch volgende opmerking : Het is en blijft een spierverzwakkend medicijn. De hartspier wordt hierdoor wel degeljk verzwakt. Bijwerkingen komen misschien maar op de voorgrond als de schade reeds onherstelbaar is.

Ik neem al een jaar een natuurlijk middel op basis van gefermenteerde rode rijst. Ik kan U zeggen dat mijn cholesterol sindsdien terug op een goed pijl gekomen is, zeker de verhouding tussen LDL en HDL. Deze natuurlijke preparaten hebben niet de bijwerking van de statines.
Wat niet van de daken geschreeuwd wordt door onze pharma industrie is het feit dat de verhouding tussen HDL en LDL een grotere invloed heeft op Uw gezondheid dan het naakte cijfer van Uw totale cholesterol.
Iemand met een totaal cholesterol van 220 maar met een goede verhouding HDL - LDL is beter af dan een persoon met totaal cholesterol 170 maar met een bedenkelijke verhouding HDL - LDL. Hou vooral het gehalte triglyceriden in het oog. Dat is de boosdoener wat dichtslibben van de bloedvaten betreft.

Ooit bezocht ik een cardioloog. Deze stelde zonder verpinken dat "cholesterol verlagers zouden mogen vermengd worden in het leidingwater. Praktisch iedereen zou ze nodig hebben". Neemt die arts zichzelf enstig? De naam "statines" sprak hij natuurlijk niet uit. Hij had het in vage bewoordingen over cholesterol verlagers.

Beste mensen, ga zelf op zoek naar informatie over het geneesmiddel dat Uw arts voorschrijft - zeker als het een behandeling voor lange termijn betreft, en wees kritisch. Er zit in onze maatschappij jammer genoeg meer winstbejag dan goed is voor de gewone man in de straat. Men begrijpe.....

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2012

heeft u spierpijnen door de pillen stop ermee,want uw hartspier zal er ook onderlijden

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2011

Bijna even goede resultaten met een halve dosis statines. En dus minder bijwerkingen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2011

Ishias kennen we , jammer genoeg ook al gehad.
Ondertussen weten we dat het wel degelijk van de cholestrolverlager is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/11/2011

Voor alle duidelijkheid : ik ben geen geneeskundige en baseer mij slechts op eigen ervaringen.
Dus voor meer uitleg, wend u zich best tot uw dokter.

De pijn die u beschrijft is vermoedelijk een vorm van " ischias" .

Dit komt vrij veel voor. Ik ken veel mensen met dezelfde klachten, en zeer waarschijnlijk zal dit dus niets te maken hebben met het nemen van cholesterol verlagers.

Bij mij doen die pijnlijke periodes zich sporadisch voor, gedurende enkele weken, en verdwijnt dan gewoon vanzelf, gedurende maanden, om dan plots weer voor een korte periode te herbeginnen.

Meer uitleg over ischias kunt u bvb vinden op :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ischias