laatst gewijzigd op: 03/04/2021

xango

Hallo,
Kortelings is mij een aanbod gedaan, in te stappen in een verkoopsnetwerk van een 'gezondheidsdrank' Xango.
Deze drank zou de meeste antioxydanten die ons lichaam nodig heeft, bevatten - een beperkte inname, dagelijks, zou u voor de meest voorkomende en hedendaagse ziekten beschermen - zelfs tegen kanker (?), een wondermiddel dus.
Ik sta zeer sceptisch tegen dit aanbod.
Wie kan er mij meer het product en zijn piramideverkooptechniek vertellen aub.
1958 keer bekeken 49 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

49 reacties

sorteer op :
zie vorige reacties

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/12/2010

Beste gelovers of niet-gelovers,

Wat ik hier allemaal lees is soms verwonderlijk. Vooral wat George99 begint uit te kramen leunt aan bij het gefrustreerde en het absurde, maar kom, dit soort van sceptici moet er ook zijn (o ja, en beste George99, mijn nederlands is denk ik wel zonder schrijffouten alsook ht nederlands van de persoon die U zo vriendelijk hebt gekleineerd voor haar nederlands vol fouten (Sceptici is juist geschreven en nederlands is met kleine "n", zie nieuwe spelling - Misschien eens de laatste versie van de Van Daele en het Groene Boekje aanschaffen?).

Het gaat hier om een forum , waar iedereen de pro's en contra's naar voor mag brengen, maar sommige dingen horen hier niet thuis, tenzij ik niet goed begrijp waarom dit forum eigenlijk dient.

Wat is er nu zo moeilijk aan om te begrijpen wat sommigen bezielt om in iets te geloven? Zelfs al is het maar geloven, en men voelt er zich beter door, met of zonder placebo of Xango, waar ligt dan het kwaad? Omdat U er op dat moment niet in gelooft? Ik geloof nog minder in de huidige cultuur van medische westerse geneeskunde. Ga bij de dokter met hoofdpijn, en U hebt gegarandeerd een of andere vorm van stress. Ga bij de dokter met maagpijn, en U hebt stress. Ga daarna met kniepijn, en U hebt stress.
Wanneer is onze geneeskunde eigenlijk ontstaan? Op het moment dat Andreas Vesalius (1514-1564) een lijk is gaan opgraven en het heeft opengesneden en ontdekte dat God niet in dit lichaam woont. De Oosterse geneeskunde bestaat daarentegen wel an zo'n 3000 jaar. Over ervaring gesproken!
Als ik om beroepsredenen een elektrieker moet aannemen, en ik moet kiezen tussen ene met 5 jaar ervaring of 25 jaar ervaring, ben ik geneigd de laatste te aanvaarden. Maar dit is alleen maar om te bewijzen dat wanneer men spreekt over het (vaststaande en bewezen) feit dat Xango is vele gevallen de kankerwoekering tegenwerkt, onze moderne geneeskunde, met al haar technische snufjes en studies, geneigd is om dit natuurlijk tegen te spreken.

Wie van jullie, beste forumleden, kent er één dokter die gaat doppen? Natuurlijk. Jullie slaan de nagel op de kop. Hebt U ook al gevoeld dat U iets voorgeschreven krijgt en na 3 dagen nog steeds geen verbetering hebt?

Nu zal ik eens iets anders zeggen, en voor de ongelovigen, stop maar met lezen, want het past niet in jullie pessimistisch wereldje.

Bij mijn vrouw werd er ongeveer 2 jaar geleden Fybromialgie vastgesteld (BZIO - Oostende - Dokter Joos) Het BZIO is een van de paar centra die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van Fybro- en CVS patienten. Mijn vrouw kreeg pijnstillers (om haar kotsmisselijk te laten voelen) was altijd doodmoe, moest in de namiddag bijna altijd een uur gaan slapen. Dit is wel een hele belasting voor het gezin. Onze dochter van 14 heeft last van chronische darmlast (vooral pijn). Intern darmonderzoek , echografie, zelfs een gyneacologisch onderzoek hebben niets opgeleverd. Dus wat concludeerde de dokter? Jullie kunnen het al raden: het is stress!

Een paar weken geleden hebben we op de markt in Brugge kennis gemaakt met 2 vriendelijke mensen, die ons Xango voorstelden (ik zeg wel voorstllen, nog niet verkopen) Mijn vrouw, ten einde raad heeft toen een fles gekocht. Prijzig, maar als je ten einde raad bent, doe je alles om van je pijnen en vermoeidheid af te geraken. Als je maar terug een normaal leven kan hebben, nietwaar? Per dag 2 dopje van 30ml. Na 4 dagen trad er enige vorm van verbetering op. Nu, een maand verder heeft zij geen nood meer aan dat dutje in de namiddag. Ze krijgt weer stilaan energie, en ziet een aantal dingen weer rooskleuriger tegemoet. Verbeelding of door Xango? Wat is gezonder, denkt U? Een drankje, gemaakt van exotisch fruit? Of een hoop chemische rommel die toch niet helpt? Iedereen is ervan overtuigd dat de huidige mens een ziekelijk leven lijdt, maar komt dit alleen maar door het slechte eten? Of door alle rommel en produkten die we vlug nemen als we "iets" voelen?

Ik hoef geen mensen te overtuigen over het wel of niet goed zijn van Xango, en een reactie die mij een beetje stoort is: waarom Xango niet gratis uitdelen als het dan toch zo goed is? Dan stel ik de volgende vraag: waarom voor de winterperiode altijd zoveel reklame maken voor (dure) vitaminen aan 30,00€ voor een kuurtje? Waarom zijn deze dan niet gratis? Als het toch zo goed is voor de gezondheid?
Wie van jullie, beste forumleden, is niet begaan met zijn gezondheid of die van zijn partner of kinderen? Wie durft recht te staan en zeggen: ikke!? Dat dacht ik ook al. Dus beste ongelovers: als jullie kinderen uitkijken naar Sinterklaas of de Kerstman, of de Paasklokken, gaan jullie hun ook hun geloof afnemen dat deze wel of niet bestaan? Geloven doet hopen, en Will Tura zingt nog: Hoop doet leven, of niet?

Tot slot dit nog: op de folder van Xango staat wel achteraan: "Het product, vermeld in deze folder, is niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, te behandelen of te voorkomen. De folder mag niet aanzien worden als medisch advies"
Als dit natuurlijk product niet gezond zou zijn, dan is een lekkere appel, een appelsien, of lekkere groenten, ook niet gezond. Een interessant artikel is te vinden in BIOGEZOND (editie van februari 2008 en september 2010). Verder kan U altijd eens googelen op zoek naar "Xanthonen" of naar "antioxydanten". In Xango zitter er meer dan 46 verschillende soorten in,en dit zijn nu juist die stoffen die onze cellen nodig hebben om te regenereren, en dus te genezen en gezond te houden. Hey, heb ik onlang geen reclame gezien van cornflakes met extra "anti-oxydanten" in? Of is dit ook weeral bedoeld voor de blindelings gelovigen.

Mensen, het ga jullie goed. Ik neem nog een potteke Xango op jullie gezondheid. Santé.

Verdere info nodig? Ik zal dit dolgraag doormailen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/12/2010

Ik vind het heel vervelend dat het niet duidelijk is wat de stappen zijn die bevindingen dienen te doorlopen vooraleer zij ingang vinden in de gezondheidszorg: doctors, opname in lijst van terugbetaalde medicijnen, terugbetalingen via mutualiteiten, omzettingen in richtlijnen door ministerie van volksgezondheid.
En als dat allemaal niet duidelijk is, dan kunnen er ook geen stappen genomen worden om dat hele traject te stroomlijnen en inzichten sneller ingang te doen vinden. Is er een kwaliteitsbewakingssysteem op heel die keten dat geaudit wordt?
Dan moet daar dus bv. uitkomen: voila het ministerie van volksgezondheid, voedselveiligheid etc. heeft 10% meer inzichten geimplementeerd dit jaar dan vorig jaar. En inderdaad sind 10 jaar gaat de gemiddelde kost van gezondheidszorg naar beneden en de levenskwaliteit gaan naar omhoog alsook de gemiddelde leeftijd.
De enige firma die zo'n kwaliteitssysteem heeft voor overheden / de gezondheidssector is excellencis. Maar die vertellen mij dat dat enkel op deelaspecten toegepast wordt van die keten en dat er in België geen kwaliteit en audit systeem is, zelfs niet van doctoren, tandartsen en apotheken. Hoeveel uur een doctor bijstudeerd, waarop en of die dan voor die testen van wat hij bijgestudeerd heeft slaat, dat bestaat bv. ook al niet.

Heeft TA daar zijn inzichten voor Belgie/Europa al gepubliceerd? En kunnen wij daar mee aan helpen om die keten in kaart te krijgen? En dan denk ik dat de Wikipedia idd een goeie plaats is. Dan kunnen alle europeanen eraan meewerken die daar kennis en tijd voor hebben.

Ik maak mij ook VEEL zorgen dat inzichten ivm voedingssupplementen NIET worden geimplementeerd door bv. ministeries van gezondheid/voedselveiligheid omdat het geld er gewoon niet voor is. Tja, en mensen worden dan maar ziek, en meer en meer kan medisch opgevangen worden maar dat kost handenvol geld, dus worden een heleboel zaken niet terugbetaald als men geen bijkomende verzekeringen afsluit: hospitalisatie en niet-terugbetaalde medicatie. Enfin, het komt erop neer dat volgens mij veel mensen gewoon doodgaan voor niets.

We moeten toch verder kunnen geraken dan hetvolgende:
Voor zover ik dat snap, moeten er ergens wetenschappers gevonden worden die tijd, resources en geld hebben kunnen vrijmaken om een ingeving/hint die plausibel lijkt te gaan onderzoeken. Die moeten dat dan gaan publiceren zodat andere wetenschappers op een totaal andere plek en onafhankelijk dat "snel" kunnen overdoen en kunnen feedbacken of zij op dezelfde resultaten uitkomen en of ze daaruit ook dezelfde conclusies durven trekken. En dat kan je idd vinden via die PubMed / http://www.ncbi.nlm.nih.gov Dat is idd één van dé authoriteiten websites waar een staf mensen heelder dagen/weken en maanden alle top wetenschappelijke publicaties opvolgd en in die databank invoerd en waardoor wetenschappers ook gemotiveerd zijn om hun onderzoekingen in te publiceren omdat ze zo ook zichzelf kunnen bekend maken en daar vaak ook vanaf hangt of ze nog betaald gaan worden voor een volgende opdracht en dat alles ivm die databank betaald met Amerikaans overheidsgeld als ik het snap. En idd. er wordt elk jaar meer en meer onderzoek verricht en gepubliceerd in die pubmed naar die xanthonen anti-oxidanten familie.

Hoe noemt het dan wanneer het een "wetenschappelijke waarheid" wordt of wat is het juiste woord daarvoor? Een waarheid die toelaat voorspellingen te doen? Genre, als je xanthone nr 1 inneemt, dan wordt die cascade in werking gezet waardoor die verouderingsziekte/cascade of cyclus wordt tegegaan.

En zo moet dat dan een tijd voort "sudderen", tot er meer en meer inzichten, bijkomend onderzoek gedaan wordt omdat meer en meer zaken in dezelfde richting wijzen van een mogelijke bijdrage tot een probleem dat zwaar genoeg doorweegt om die bijkomende onderzoeks-kosten/tijd/-resources allemaal te verrechtvaardigen, meer en meer collega wetenschappers en medici te interesseren, publicaties en dan moet het nog overgenomen worden door de ministeries van volksgezondheid, de mutualiteiten, terugbetalingsregelingen etc.

En hoe dan de omslag van dat onderzoek naar ministeries van volksgezondheid gemaakt wordt

waar de discussies gevoerd worden we de discussies die binnen de geneeskundige diensten gevoerd (zouden) worden ivm bevindingen niet publiekelijk kunnen volgen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/11/2010

Droog :p en je hebt gelijk

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/11/2010

Simpele zielen geloven in zulke dingen, zijn dezelfde mensen die lid worden van de boekenclub of geen gsmwinkel kunnen binnengaan zonder buiten te komen met een abo^^


Ik zag hier zelfs iemand claimen dat ze een "medische opleiding" gevolgd heeft maar zonder fouten schrijven was wss niet inbegrepen in die opleiding. ^^

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/11/2010

ola en dan die reaktie van Sauer Caroline
ben je helemaal gek geworden
mensen zo aanvallen en betichten
tijd dat je Xango drinkt

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/11/2010

lieve mensen
ik gebruik Xango al ruim 3 jaar en kan verzekeren naar de NEGATIEVE PRUIMEN hier op dit forum aanwezig, dat XANGO WEL DEGELIJK WERKT ?
Kzou zeggen test het voor je zelf
groeten

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/05/2010

Allemaal eender ... Zelfs keukenzout kan genezend zijn als men erin gelooft ... Daarom heeft men ook teste, uitgevoerd met zogenaamde placebo's met als resultaat:
1. Zieke mensen met echte medicijnen genazen
2. Zieke mensen met placebo's genazen

....

Met alles waar een mens geloof in hecht kan een geest zichzelf genezen, dit is geen bewijs voor de vinding van een nieuw 'wondermiddel'. Als men toch zo overtuigd is van zijn werking dat men mensen het dan maar eens een tijdje gratis laat testen :)

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/02/2010

Graag herhaal ik nog eens wat op de website van Xango staat :

DE OP DEZE WEBSITE VERMELDE PRODUCTEN ZIJN NIET BEDOELD ALS DIAGNOSE, BEHANDELING, GENEZING OF ALS PREVENTIEMIDDEL VOOR WELKE ZIEKTE DAN OOK.

En toch kunnen de Xango-liefhebbers het niet laten steeds weer te verwijzen naar de genezende kracht. Wat hebben we tot nu toe gehad :
"Schoonheidsinstituut" sukkelde met de darmen : dankzij Xango genezen,
"Gerda Van Assche" ondervindt "weldaden" van Xango (wat dat ook mag zijn)
"Koen de Taey" looft Xango als anti-oxydant en ontstekingsremmer,
"Isabelle27" geneest van "connectiviteit mixte",
"Sofie Herpelinckx" en haar echtgenoot is verlost van "spanningshoofdpijn" en heeft een kennis waarvan dankzij Xango de tumormarker sterk verlaagd is,
"Ineke50" verwijst ook naar het effect van Xango op kanker,
"Champa365" tenslotte is dankzij Xango verlost van exceem.

De verstandige consument kan hier zelf zijn conclusies uit trekken vermoed ik.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/01/2010

In november leerde ik ook Xango kennen, maar dan via dvd's waarop verscheidene dokters de uitleg gaven over die drank.
Ik ben vroeger reeds in contact gekomen met multilevel of netwerkmarketing, dus heb ik eerst dit bedrijf eens serieus onder de loep genomen.
Omdat ik een persoon ben van feiten en cijfers, is dit voor mij het belangrijkste. Aan meningen en opinies heb ik weinig boodschap.

Dat netwerkmarketing wettelijk is en werkt, staat buiten twiijfel. De cijfers van de meeste bedrijven vind je op het internet terug.

Blijkbaar is Xango één van de snelst groeiende bedrijven in deze sector.
Hun drank wordt uitsluitend via de gekende methode van mond-aan-mond reclame verdeeld. In 2009 haalden ze met 1 product een omzet van bijna 1 miljard dollar. Dat zegt voor mij al heel veel. Die drank moet dus wel heel bijzonder zijn.
In ieder geval was dat voor mij een reden om het een maand of drie te proberen.
Ik wil voor mezelf bewijzen hebben dat dit werkt, dus heb ik eerst een bloedanalyze laten doen.
Binnen een paar weken laat ik opnieuw mijn bloed controleren. Dan zie ik wel of het zo goed is als ze beweren en beslis ik op basis daarvan of ik met dit bedrijf zal samenwerken.

Ieder beslist natuurlijk voor zichzelf of hij met een netwerkbedrijf in zee wil gaan.
Maar volgens mij kun je er enkel bij winnen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/01/2010

Heb zelf een goed jaar geleden ook een voorstelling gehad omtrent xango. Het was een persoonlijk gesprek met 1 van de medewerkers en het ging dan vooral om mee in het netwerk te stappen en voor hen te komen werken. Het systeem op zich is een normaal multi level marketing systeem zoals er verschillende gekend zijn.

Het product werd ook mooi voorgesteld met alle bijzondere werkingen. Achteraf bekeken deed het me denken aan Mango People waar ik in 2002 a 2003 eens een voorstelling van heb gekregen. Hier ging het over een poeder dat je in water moest oplossen en zeer goed was tegen katers, verbetering maag en darmen, extra energie zou geven,...

Als ik nu terug zoek kan ik de website niet meer terug vinden. (mango people)

Of de werkingen in het kopje zitten of echt zijn, als er mensen mee gebaad zijn kunnen ze er meer goed mee zijn. Zelf ben ik echter niet geneigd hier geld in te steken, maar das ieders zijn persoonlijke keuze vind ik.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/01/2010

Toen ik naar die voorstelling ben geweest en de verdeler van de drank hoorde praten zou je het direkt geloven en heb het geprobeerdt.
Er zaten ook een paar mensen in de zaal die heel overtuigend hun verhaal deden over hoe de drank hen wel had geholpen.
We mochten ook proeven van de drank en van de vrucht en er was drank en koekjes,Dan gaat er bij mij een lichtje branden het lijkt sterk op een verkoop bij tuperware het geld moet rollen.
Het zou ook vooral goed helpen om de darmen in werking te houden,als je al moelijk naar het toillet gaat drink dan bruin bier, bij sommige mensen helpt het ene en bij anderen het andere.
Moet het dan zo duur zijn als het dient om mensen te helpen,de vruchten zelf kun je ook kopen bij de groentenboer en zijn niet zo duur.
Als je al de drank wilt kopen,verwacht er dan niet al te veel van dan kun je ook niet bedrogen uitkomen.

Groeten Eric

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/01/2010

Inderdaad, Eric, het zit vooral in het kopje.
Het blijft me verder verbazen dat mensen zoals Ineke medische claims blijven stellen.
Niet gehinderd door enige kennis en met de nodige taalfouten beweert ze :

quote : Xango heel goed helpt en dat mensen die chemo- of radio therapie krijgen, er zeker bij gebaad zijn.Waarom? Om dat het de mensen helpt, ze zijn minder of zelfs niet ziek, de bloedwaarden blijven veel beter, zodat men beter kan vechten tegen deze "killer" unquote

Voor Ineke is "gezond verstand belangrijker". De vele jaren studie om arts te worden zijn eigenlijk overbodig, als je maar Xango drinkt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/01/2010

Ik ben ook naar zo een voorstelling geweest over Xango en was overtuigt dat het mij zou helpen,ik ben verlamd aan de onderste ledematen en heb veel zenuwpijnen en door mijn verlaming ook darmproblemen.
Ik zou mij na enkele maanden merkelijk beter gaan voelen maar dat is wel uitgebleven bij mij helpt het niks.
Ik denk dat het ook wel in het kopje zit.
Als je van iets geholpen bent dan is het goed en anders is het slecht.
Het is zoals de dokter.

Groetjes Eric

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/12/2009

Wauw, u bent lekker pittig!

Kijk Ik zeg niet dat Xango medische claims stelt! dat doen we nooit!!!!
En inderdaad, Kanker is geen kinderziekte , niet iets om luchtig over te praten! Ik heb zelf al heel wat famillieleden verloren aan dat "monster".
Maar we weten wel, dat Xango heel goed helpt en dat mensen die chemo- of radio therapie krijgen, er zeker bij gebaad zijn.Waarom? Om dat het de mensen helpt, ze zijn minder of zelfs niet ziek, de bloedwaarden blijven veel beter, zodat men beter kan vechten tegen deze "killer".
www.pubmed.com is een zeer gekende medische site, vraag maar aan uw eigen arts, die zal het zeker kennen en beamen dat het een erkende site is. Print de revieuws eens uit en laat uw dokter die eens lezen, kijk eens wat die zegt.
Heeft u al gekeken of bent u zo gefrustreerd dat u de moeite niet wil doen? Een stok om mee te slaan is gauw gevonden.

Ik heb een medische opleiding genoten, maar dat doet er niet zo toe, om iets te kraken heeft men geen opleiding nodig..... Gezond verstand is vaak belangrijker.
Ik nodig u uit naar een info te komen, daar kunnen we rustig verder praten. Durft u dat aan?
Vriendelijke groeten, Ineke50

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/12/2009

Daar gaan we weer !
Als U onderzoek hebt gedaan, mevrouw, zou U moeten weten dat medische claims, vooral in verband met kanker, totaal ongepast zijn. Kijk maar eens goed op de website van Xango : het staat er duidelijk :

1. DE OP DEZE WEBSITE VERMELDE PRODUCTEN ZIJN NIET BEDOELD ALS DIAGNOSE, BEHANDELING, GENEZING OF ALS PREVENTIEMIDDEL VOOR WELKE ZIEKTE DAN OOK.
enz....

(onder de titel "Gebruiksvoorwaarden")

Medische publicaties : welke opleiding heeft U genoten om te kunnen beoordelen of deze studies voldoen aan de wetenschappelijke vereisten die mogen gesteld worden om valabel te zijn ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/12/2009

Wat een gedoe ! Toch weer een heleboel klagers die rap hun woorden gereed hebben maar zelf geen onderzoek hebben gedaan !
Xango is geen wonder middel!!
Ze wordt gemaakt van de mangosteen, garcinia mangoustana.
En ja, ze is meer dan gewoon gezond!!
geen medische publicaties? Toch wel! Kijk zelf maar eens op www.pubmed.com onder garcinia mangoustana&xantones. Er zijn zelfs 3 revieuws over het effect van de xantonen ivm kanker.
Weten jullie dat de farmaceutische industrie de xantonen van de mangosteen nu willen isoleren om er medicijnen uit te maken? Jazeker, tegen baarmoederhals kanker, darmkanker en eierstokkanker.
Het zogenaamde pyramide systeem, dat is inderdaad verboden in belgië. Maar dit is juridisch helemaal in orde en het is GEEN pyramide! maar een gewoon gebruikers netwerk. Je hoeft niks en je hebt geen enkele verplichting!
De founders zijn eerlijke mensen, en ik ken ze persoonlijk! Zij geven 7% van hun winst aan goede doelen zoals Operation Smile. Welk bedrijf zou dat doen.
Kritiek is goed, dat houdt je scherp. Maar deze onrechtvaardige onzin .... Zoek het eens deftig uit en kom naar een goede info. Willen jullie data en plaats? laat maar weten en kom maar af!

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/11/2009

Het gaat hier wel niet over netwerkmarketing, maar wel over mensen die beweren dat Xango bij kanker kan helpen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/11/2009

Jammer dat door sommigen alle netwerkmarketing bedrijven over dezelfde kam geschoren worden!
Ik nodig iedereen uit om eens te komen luisteren naar een presentatie van een correct netwerkmarketing bedrijf! Die bestaan er dus ook hè!

Vriendelijke groeten,
Lies

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2009

Beste mensen,laat je nooit verleiden tot zoiets.Wordt mooi voorgesteld dat "sap" van de mango.
Maar begin er nooit aan.De meeste van hen denken dat ze,zonder te werken en op korte tijd,veel geld
gaan verdienen.Dat word hen ook aangesmeerd.
Als dan het woord "kanker"valt,dan zijn we uitgepraat.Ik geef Sofie voor 100% gelijk wat ze zegt daarover.
Laat jullie niet beetnemen door zulke "zieke"mensen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2009

Sofie,

Als de zwaarste pijnstillers niet altijd meer hielpen, en je had last van (spannings)hoofdpijn, en je hebt een druk leven, en de hoofdpijn komt terug als je 'iets' een tijd niet meer neemt, ga eens naar een andere dokter.

Klinkt misschien cru, maar zou het niet kunnen dat je het ofwel beter wat kalmer aan zou doen, ofwel een goed onderzoek aan je arts voorstelt ?
En mijn opmerking is niet cynisch bedoeld !