laatst gewijzigd op: 03/04/2021

xango

Hallo,
Kortelings is mij een aanbod gedaan, in te stappen in een verkoopsnetwerk van een 'gezondheidsdrank' Xango.
Deze drank zou de meeste antioxydanten die ons lichaam nodig heeft, bevatten - een beperkte inname, dagelijks, zou u voor de meest voorkomende en hedendaagse ziekten beschermen - zelfs tegen kanker (?), een wondermiddel dus.
Ik sta zeer sceptisch tegen dit aanbod.
Wie kan er mij meer het product en zijn piramideverkooptechniek vertellen aub.
1850 keer bekeken 49 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

49 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/04/2021

Thuis gebruiken wij ook al heel lang xango en mijn vader kon er niet over zwijgen, het is bovendien niet enkel goed voor te drinken maar ook voor op wondjes te leggen. Xango trekt het vuil vanuit de wonde en geneest ook mooi, is hier al veel gebruikt als we ziek zijn en voor de wonden. Geen enkel nadeel over op te merken ;)

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/05/2017

Hallo,
We schreven hier artikels over in 2008 en 2009, telkens in Test Gezond.

Hieronder vind je het antwoord dat we van Xango mochten ontvangen en onze mening erover, zoals vermeld in TG editie 37 (april 2009).

"De brief refereert aan het traditionele gebruik in Zuidoost-Azië en aan de ervaringen die miljoenen XanGo distributeurs wereldwijd zouden hebben met de vrucht en haar voedingswaarde.
Best mogelijk, maar dat verandert wat ons betreft niets aan de kern van de zaak: studies naar de werking van mangosteen bij mensen zijn dun gezaaid en er zijn vooralsnog geen bewijzen dat het drinken
van XanGo ook maar enig gezondheidsvoordeel biedt.
Ten slotte heeft de brief het over een "volledig onjuist" verband dat we
zouden hebben gelegd tussen het drinken van mangosteensap en een geval van lactaatacidose, een ernstige stofwisselingscomplicatie.
XanGo stelt dat het oorzakelijk verband niet vaststaat. Dat klopt. En we hebben ook niet beweerd dat het oorzakelijk verband vaststond. Maar het valt evenmin uit te sluiten, in tegenstelling tot wat XanGo
suggereert. Bij zogenaamde voedingssupplementen is extra aandacht vereist voor mogelijke, zij het zeldzame, ernstige bijwerkingen.
Er is immers geen goed georganiseerd systeem voor de melding van mogelijke bijwerkingen, zoals dat voor geneesmiddelen wel bestaat.
Wij vinden het daarom belangrijk de aandacht te vestigen op mogelijke problemen, zodat zowel artsen als consumenten er
extra attent voor zouden zijn. "

Vriendelijke groeten, ^Bert

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/05/2020
, Gereageerd:

Beste allen,

Een 10-tal jaar geleden ben ik via een ex-collega in contact gekomen met Xango. Hij stelde me het product voor. Ik ben naar enkele lezingen geweest en ik wilde het best eens proberen. Dat pyramide-systeem interesseerde me totaal niet. Ik kocht het product voor mezelf en m'n gezin.

Ben ik er beter door geworden? Jazeker, sindsdien ben ik nauwelijks nog naar een huisarts op bezoek geweest. Voordien had ik bijvoorbeeld verschillende zware keelontstekingen per jaar en andere kwaaltjes. Nadien was ik bijna nooit meer ziek. Misschien zit het tussen mijn oren, wie weet. Ik heb het product ook nooit aan iemand anders voorgesteld, omdat ik me niet kan vinden in dat pyramide-systeem.

Xango werd ondertussen wel al twee-maal overgenomen door een andere firma. Dit terzijde.

Iedereen denkt er het zijne over. Ik voel me er goed bij, en het pyramide-systeem daar doe ik niet aan mee.

Vriendelijke groeten,
Tom

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/05/2017

<p> Hallo,</p><p>Vind inderdaad dat dit een forum is waar iedereen zijn bevindingen kan op neer zetten en niets te maken heeft met wie gelijk en ongelijk heeft.</p><p>Ik ben een kankerpatiënt en drink ondertussen sinds September vorig jaar XANGO. Helpt het tegen de kanker? Geen idee, maar mijn leverwaarden zijn een stuk verbeterd. Hielp het onmiddellijk ? Nee. De eerste drie maanden kon je zelfs spreken van een lichte verhoging maar daarna drastisch naar omlaag. Kan dit door iets anders beïnvloed zijn? Neen want heb verder niets verandert aan mijn eetgewoontes of medicijngebruik. Ik neem elke dag een chemopil en die zijn zonder meer schadelijk voor je lever. Dus ben blij met alles wat helpt. Ben overtuigd dat het product helpt en als positief denken is wat je geneest zou ik nu al voor 100% genezen moeten zijn.</p><p>Het gaat niet om wel of niet of wie gelijk heeft of niet. Het gaat erom dat mensen geholpen worden en wie het verkoopt kan mij worst wezen!!</p><p><br></p>

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/03/2015

Mensen,het gaat hier over een bijzonder goed produkt van een zeer integere ,menselijke firma.

Al is hierboven toch heel wat prietpraat te lezen van mensen die het niet kennen,JAMMER!

En ,Networkmarketing is wel één van de beste manieren om een produkt van A naar B te verdelen .

pb

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/06/2013

Beste mensen,

Ik zie dat er heel wat heen en weer gepalaberd wordt over Xango.
Waar ik achtergekomen ben in de laatste 6 jaar is dat 70% van de bevolking in belgie Xango en haar produkten niet ECHT kent .
De produkten hebben hun diensten al genoeg bewezen zonder te spreken over geneeskrachtig of niet !
Wat pyramide betreft : veel mensen weten niet wat Pyramide is ;het is allemaal van horen zeggen.
Wat is een Pyramide nu eigenlijk ?
1. Pyramides zijn verenigingen die lidgelden innen en willen rijk worden op veel mensen hun zuurbetaalde hoge lidgeld om tot de vereniging of pyramide te behoren .
2.Pyramides verkopen niks of ook geen produkten .(doen misschien wel dikwijls alsof)
3.Pyramides zijn volledig illegaal in Belgie .
4.Pyramides ontvangen geen erkenningen van 'Best CEO of the year ,Ernst &Young,Best company to work for enz...
5.Pyramidesystemen creeren ook geen miljonairs die wettelijk werken en ook belastingen betalen over hun inkomen !
Zo kunnen we nog enkele punten aanhalen om aan te tonen dat Xango niks.
Laat dit voor eens en altijd duidelijk zijn .
Mvg,
Pat

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/02/2012

Eerlijk gezegd een vreemde discussie hoor. Fruit is gezond, dat weten we allemaal. Mangosteen is ook fruit zou ik zeggen. En allerhande zgn medische claims, das een beetje woorden in mond leggen. Het helpt ergens wel (gezonde levenstijl heet zoeits), maar genezen? Dat weet men bij Xango ook. Over de verkoopsmethodes heb ik ook twijfels, maar de dranl zelf heeft daar mee niets te maken

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2011

[Q]Re: xango

Ik val hier zomaar binnen en lees de discussie over Xango.
[/Q]

't heeft lang geduurd, maar heel die trammelant over xango gaat toch niet wéér beginnen zeker ?

Laatste wijziging op 2/04/2011 21:38

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2011

Hallo allemaal,
Ik val hier zomaar binnen en lees de discussie over Xango.
Mag ik even rechtzetten dat Xango niet als voedingssupplement op de markt is maar als een fruitsap!!
Er zitten inderdaad erg veel antioxidanten in en xanthonen en voor onderzoeken kan je www.pubmed.com raadplegen. Zoek dan op xanthones, mangistan, of xango en de onderzoeken rollen eruit.
Zeker is dat er al heel wat mensen baat hadden bij het gebruik van xango, echter........ het is geen medicijn en ik zal dat ook nooit vertellen tegen iemand. Elk lichaam is anders en reageert er anders op.

Pyramide: Stel dat u voor een baas werkt en onderaan de ladder begint. U heeft een ploegchef, die heeft weer een manager en die heeft weer een atjuct of baas boven zich. Wie krijgt dan het meeste uitbetaald?? Niet U. Bij Xango kan iedere die onderaan de ladder staat meer verdienen dan degene helemaal bovenaan. ls u maar enthousiast genoeg bent.
En er zullen altijd wel rotte appels ertussen zitten, maar als je eerlijk blijft naar de ander, krijg je daar eerlijkheid voor terug.
Warme groetjes

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/02/2011

Toeme toch! Dat ik deze discussie gemist heb! ;D

Kwestie van deze discussie te kunnen linken aan een topic dat ik zelf onlangs gestart heb, vermeld ik hier het trefwoord mangostan. Hopelijk doet de zoekfunctie van dit forum haar werk.

O ja, voor alle duidelijkheid: ik ben een overtuigd non-believer. :D

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/12/2010

Beste,
GEEN enkel voedingssuplement kan op tegen een goed voedingspatroon, vraag eens aan je arts of hij dit gebruikt.
Ook kunnen ze gezond voedsel NIET vervangen of minder gezond voedsel beter maken. Vraag je maar gewoon af waarom de fabrikanten je zo graag overtuigen. (€,€,€, en €,€,€,€................)
mvg, Patje

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/12/2010

@ace41

Laat de geneeskunde aan de mensen die ervoor gestudeerd hebben. Het is echt niet zo eenvoudig om de werking van een geneesmiddel, laat staan een drankje, te beoordelen op een of meer van de honderden chemische processen die voortdurend in het lichaam plaatsvinden. Uw individueel geval stelt niets voor in zo'n onderzoek. Om het effect werkelijk te kunnen vast te stellen zijn langdurige en dure testen nodig. Stop dus met valse hoop te geven aan wanhopige mensen die (nog) niet door de reguliere geneeskunde kunnen geholpen worden. En wat uw dokter uit Aalst betreft : namen graag, dan kunnen we eens bij de Orde van Geneesheren navraag doen naar de deontologische correctheid van dergelijk advies.

Mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/12/2010

Beste mede-forumleden,

Het is niet mijn bedoeling een kruistocht te organiseren tegen gelovers in een bepaald product of tegen de wel gelovers. We leven in een democratie, en iedereen mag zijn zeg doen, zo ook de mensen die XanGo verdelen of vertegenwoordigen. Ik hoef geen mensen te overtuigen, want ik werk niet als verdeler of als distributeur, of wat dan ook. Ik heb een prachtige fulltime baan, waar ik genoeg mee verdien om geen bijverdiensten te moeten uitoefenen.
Waar ik toe wou komen, en daar heeft George99 gelijk in; in zo'n systemen zijn er altijd mensen die Eurotekentjes zien en denken dat zij op 3 maanden tijd een fortuin gaan verdienen. Die eendagsvliegen blijven inderdaad niet lang leven, maar dat heeft niets te maken met het wel of niet goed zijn van deze XanGo-drank. Maar als ik (na een beetje googelen ontdek dat er mensen zijn die al 3 en 4 jaar bezig zijn, dan stel ik mij vragen.
Anderzijds, geloof ik ook niet in wonderen. Alleen de kerk verricht wonderen, en je ziet wat ervan komt. Maar wat mij vooral versteld deed staan zijn toch een paar gevallen, waarbij ik met eigen ogen heb kunnen constateren dat er wel iets veranderde aan de algemene medische toestand. Ik heb bijvoorbeeld bij een kennis bloedresultaten mogen inkijken, naar aanleiding van een gesprek over deze XanGo. Als er over een tijdspanne van 6 maanden een stabilisatie optreed van de bloedsuikerspiegel en de productie van witte bloedlichaampjes, na het vrijwillig stoppen van de medicatie, en deze dame bewust wou proberen met dit “wonderdrankje”, dan vraag ik me toch bepaalde dingen af (spijtig dat dit onder ‘medisch geheim’ valt, anders zou ik ze kopiëren en eens doormailen). Ook ondervind ik aan den lijve wat er met mijn vrouw en onze dochter gebeurt. Misschien is het voor al die mensen iets psychologisch, of is er effectief iets in deze vruchten dat de ene of andere heilzame werking blijkt te hebben? Ik vind dat als de mensen zich er goed bij voelen, dan zijn ze vrij om dit te doen. Geven ze daar een smak geld aan uit? Dan is dat hun keus. Ik heb niet het recht om te zeggen wat zij met hun centen moeten doen.
Wat betreft die Fybro: er is ergens in de buurt van Aalst een dokter die zijn patiënten aanraadt om een (sport) drankje te bestellen, alleen verkrijgbaar in Spanje. Dit zou heel goed helpen. Wel vind ik dit persoonlijk wel duur: minimum 180 € voor een kuurtje (zonder verzendingskosten.) En dit wordt dan nog aangeraden door een dokter?

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/12/2010

Nog even ter illustratie : deze malloten maken grote sier met je welverdiende centjes :

http://www.youtube.com/watch?v=U1LrkLHIp6I

Geniet ervan !

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2010

@Georges99
[Q]Re: xango

Ook hier weer de bekende methode : geef de indruk dat je héél toevallig met Xango in aanraking bent gekomen en goochel met enkele medische termen om een wanhopige zieke te overtuigen dat Xango ook voor hem een oplossing kan vormen.
[/Q]

De nagel op de kop, maar 't is natuurlijk overduidelijk zoals die aanhangers tewerk gaan ...

Intriest hoe ze proberen, zeg maar, wanhopige mensen te overtuigen van de ongelooflijke resultaten die dat spul kan bewerkstelligen

Laatste wijziging op 11/12/2010 1:52

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2010

@GuidoVG

De bijdrage van ace41 staat zo vol met platitudes dat het onbegonnen werk is om er een ernstig antwoord op te formuleren. Ook hier weer de bekende methode : geef de indruk dat je héél toevallig met Xango in aanraking bent gekomen en goochel met enkele medische termen om een wanhopige zieke te overtuigen dat Xango ook voor hem een oplossing kan vormen.

Graag herhaal ik hier nog eens de medische claims van vorige posters :

"Schoonheidsinstituut" sukkelde met de darmen : dankzij Xango genezen,
"Gerda Van Assche" ondervindt "weldaden" van Xango (wat dat ook mag zijn)
"Koen de Taey" looft Xango als anti-oxydant en ontstekingsremmer,
"Isabelle27" geneest van "connectiviteit mixte",
"Sofie Herpelinckx" en haar echtgenoot is verlost van "spanningshoofdpijn" en heeft een kennis waarvan dankzij Xango de tumormarker sterk verlaagd is,
"Ineke50" verwijst ook naar het effect van Xango op kanker,
"Champa365" is dankzij Xango verlost van exceem.

daar komt nu bij :

"ace41" beveelt Xango aan bij Fybromialgie en
"Christel901" loopt weer zonder krukken met zware artrose !

Ik wacht al met spanning op de volgende ziekte die dankzij Xango uit de wereld zal geholpen worden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2010

wat ik ook frappant vind is dat al die ééndags-pro-xango-vliegen nadat ze hun ei hier hebben gelegd niet meer tevoorschijn komen.
Ze moeten dringend een heroriëntatiecursus gaan volgen medunkt. Of toch niet, we kennen het lot van ééndagsvliegen natuurlijk ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2010

--> @ace41

[Q]Re: xango
Beste gelovers of niet-gelovers,

(o ja, en beste George99, mijn nederlands is denk ik wel zonder schrijffouten alsook ht nederlands van de persoon die U zo vriendelijk hebt gekleineerd voor haar nederlands vol fouten (Sceptici is juist geschreven en nederlands is met kleine "n", zie nieuwe spelling - Misschien eens de laatste versie van de Van Daele en het Groene Boekje aanschaffen?).
[/Q]

Ik krijg hier de weubbels van zoals ze bij ons zeggen ...

U (met kleine u) beweert dat uw nederlands (met kleine n) zonder schrijffouten is ?
Je moet maar het lef hebben om te proberen zo een opening te creëren, en de ene na de andere blunder te maken tegen de nederlandse taal of haar zinsconstructies.
M.i., maar daar heeft u helemaal geen benul van als je de posts van Georges hier kent, is die persoon alvast een stuk verstandiger dan u (vermoedt). Hij zet z'n opmerkingen tenminste in de juiste context, en dat in tegenstelling tot wat u probeert.

Ik kan alleen maar een verband met Xango vermoeden omdat u die onzin hier komt uitkramen. Misschien een stomme bijwerking van uw geliefkoosd inkomen ?

Laatste wijziging op 10/12/2010 19:23

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2010

@ace41 , hou uw info maar bij ^^

En stop met mensen blaaskes wijs te maken!

PS : Blaaskes zal niet in uwe Van Daele staan. (kijk mss eens in de Van Dale^^)

Ik ken persoonlijk ook iemand die Xango verkoopt, ook HM, Euphony, Essent en nog ne hele hoop andere (oplichtings) producten zijn daar te krijgen.....nuff said^^

Laatste wijziging op 10/12/2010 9:57

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/12/2010

[Q]Re: xango
Ik gebruik Xango nu al twee maanden en ben met mijn zware artrose toch wel van de pijn verlost. Vroeger moest ik dagelijks een dosis dafalgan nemen maar nu hoeft dat niet meer en een wandelstok of krukken gebruik ik ook niet meer, dus het werkt mensen!![/Q]

de mensen die ik ken met een véél lichtere vorm van artrose, m.n. zelfs geen wandelstok of krukken moeten gebruiken, zullen u eeuwig dankbaar zijn voor dit wondermiddel ...

Goed voor u ... dat meen ik ... maar ik vrees ervoor dat dat wondermiddel voor die mensen niet het minste effect zal hebben.

Proef op de som ??

En wat gaat u zeggen als Xango hen niet zal geholpen hebben ? Als u hen dan hun kosten voor het verbruikte Xango terugbetaalt wegens niet effectief zal iedereen blij zijn, behalve u denk ik dan.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/12/2010

Ik gebruik Xango nu al twee maanden en ben met mijn zware artrose toch wel van de pijn verlost. Vroeger moest ik dagelijks een dosis dafalgan nemen maar nu hoeft dat niet meer en een wandelstok of krukken gebruik ik ook niet meer, dus het werkt mensen!!