laatst gewijzigd op: 22/04/2021

MIJD ALLE DRANKEN VAN SPA DUO! Ze veroorzaken HOGE BLOEDDRUK

Een tijdje geleden kocht ik SPA DUO smaak aardbei en Watermeloen. Het wordt aangeprezen als volledig natuurlijk.  Omdat ik ook wel eens een andere smaak wou dan gewoon water kocht ik een fles van 1 liter en nam deze mee voor bezoek aan mijn moeder. Mijn moeder dronk 1 glaasje en ik dronk de rest op (ik had grote dorst). Dat ging vlot binnen en je voelde niets. Pas toen ik 2 uur later thuis kwam begion ik te zwijmelen op mijn benen, kon geen evenwicht vinden en was bijna volledig van de kaart. Deze effecten duurden nog een dag lang (24u) Mijn bloeddruk was van 11 naar 16 gestegen. Mijn Moeder diende een dokter tge laten komen omdat haar bloeddruk 19 was ( normaal 13) die haar bloeddrukverlagende pillen voorschreef. Nodeloos te zeggen dat ik GEEN ENKELE FLES SPA meer koop. Het antwoord van de firma SPA REINE NV was een standaard antwoord dat klaar lag. TOTAAL geschreven door een robotje.

Hier hun antwoord :

Geachte Heer Op de Beek,

Wij hebben nota genomen van de inhoud van uw e-mail en betreuren het dat u onze Spa Duo limonades niet op prijs stelt.

Onze limonades worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en worden gebotteld op een aseptische lijn die de perfecte kwaliteit van onze producten garandeert. 

Wat uw opmerking over het additief E960 (steviolglycosiden) betreft, dit is een additief dat perfect is goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten. 

Daarom gebruiken wij het in onze limonades binnen de door de wetgeving opgelegde grenzen. 

Wij willen u erop wijzen dat veel producenten van voedingsmiddelen en frisdranken dit additief gebruiken.

Als u echter dranken wenst te drinken die dit additief niet bevatten, raden wij u onze Spa Touch of Sparkling of Spa Touch of Still aan, dit zijn natuurlijke mineraalwaters met of zonder CO2.

Wij hopen uw vragen te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet.

Mijn bemerking hierover : men zegt zelf dat men E960 gebruikt maar men gebruikt het argument dat het natuurlijk is, hetgeen absoluut niet waar is. Hoe kun je zo een firma nog geloven ??

Volgens testaankoop :

We abonnee bedanken voor de reactie,  we verwijzen naar onze artikel over voedingsadditieven, alsook naar onze beoordeling van steviolglycosiden, de zoetstof dat in deze drank zit :https://www.test-aankoop.be/gezond/voeding/voedselveiligheid-en-additieven/test/voedingsadditieven/details/E960

Na consultatie van onze hartspecialist ging deze het in het oog houden, maar dacht dat het meer aan, zoethout kon liggen (bloedrukverhogend)

In ieder geval SPA DUO is zeker niet puur NATUUR want het bevat E960! Een kunstmatig additief. Ook een ingredientenlijst op deze fles zul je niet vinden.

 

 

 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/04/2021

Dag Patrick, wat een nare ervaring hebben jij en je moeder achter de rug met het nuttigen van Spa Duo aardbei en watermeloen, hopelijk gaat het beter met jullie. Goed ook dat je ons hiervoor gecontacteerd hebt. We willen je alvast heel erg bedanken om deze waardevolle getuigenis hier met ons te delen via dit forum, het spoort inderdaad andere consumenten tot voorzichtigheid aan.

Overigens kunnen abonnees op Test Gezond ons artikel over gearomatiseerde waters raadplegen via deze link: https://bit.ly/3emtLHF  Mvg, ^An