laatst gewijzigd op: 12/10/2021

Neem jij voedingssupplementen?

Vitaminen en mineralen zijn beide absoluut essentieel voor onze groei en gezondheid. Aangezien ons lichaam zelf niet in staat is om voldoende hoeveelheden ervan te produceren, is het belangrijk om een ​​gezond, gevarieerd en gebalanceerd dieet te volgen.

Kunnen supplementen helpen? Welke supplementen voeg jij toe aan je dieet?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

12 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021

ik ben veggie en neem vita in en koreaanse BIO ginseng(vitalité) van het merk otis wel vroeg innemen en je kan bergen verzetten is ook zonder alcohol,neem dit al zeker 30 jaar.....aanrader heeft wel een speciale smaak omdat het goed is vr het geheugen/libido/kracht /goed tegen verouderings kwaaltjes en de huid

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/10/2021

Ja wij nemen reeds minstens 8 jaren 3000 eenheden (75 µg) vitamine D. Winter en zomer. Vitamine D is geen vitamine maar een hormoon dat niet alleen de calciumopname stuurt maar ook ons immuunsysteem. De Hoge Gezondheidsraad stelt dat tot 80% van de Belgische bevolking deficiënt is maar vindt dat geen probleem: www.health.belgium.be/.../advies-9620-vitamine-d-zink-en-covid-19.
In Finland vinden ze dat wel een probleem en voegen ze reeds sinds 2003 vitamine D toe aan alle smeerbare voedingsvetten en melkproducten. Het sterftecijfer per miljoen inwoners door covid19 ligt er 11.5 maal lager dan in België. Maar misschien is dit toeval.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2021

Ik neem het voedingssupplement teunisbloem omdat het me helpt bij mijn pmdd (PreMenstrual Dysphoric Disorder) en daarnaast probeer ik de laatste tijd dingen te veranderen in mijn voedingspatroon zoals zoete aardappel nu ipv gewone aardappel, of quinoa ipv pasta/brood

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/03/2021

Ik doe af en toe eens een kleine "kuur" als ik ziek ben ofzo, vanuit het idee dat ik er dan misschien sneller bovenop kom. Of het echt helpt, weet ik echter niet ;-) Daarbuiten probeer ik gewoon zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, dus ik ga er van uit dat supplementen dan niet nodig zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/03/2021

Aangezien ik vegetariër ben, neem ik dagelijks vitamine B12 als supplement. Volgens bloedonderzoek heb ik voor de rest (gelukkig) geen tekorten. Ik vind het dus onnodig om naast B12 andere supplementen te nemen.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2021
Nuttig

Ik neem ook vitaminen e van bional ,knoflook,maretak,meidoorn en vitiminen e voor een circulatie van het bloed.
Af en toe cranberry en vitaminen b12

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/03/2021
, Gereageerd:

Bedankt, Frank, voor je getuigenis. Aan voedingssupplementen worden allerlei heilzame eigenschappen toegeschreven. Ze zouden onder meer de vitaliteit opkrikken en het immuunsysteem versterken.In ons dossier leggen we ze op de testbank om hun nut te onderzoeken, valse beloften te ontmaskeren en regelrechte risico’s op te sporen. Info vind je via deze link: https://bit.ly/3rEil7e  ^An 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/02/2021
Nuttig

De ervaring met supradyn ,daar ik een tijdje een andere heb genomen dat was omnibionta 3 +50,ben er niet content over de hoeveel heden per vitamine verschillen de dosissen en bij omnibionta is lager en enkele vitaminen zitten er niet in. EN WAT BELANGRIJK IS IK VOEL HET VERSCHIL HEEL GOED .IK BEN ZESTIG JAAR EN NEEM DIT AL VAN MIJN DERTIG JAAR. BIJ OMNIBIONTA VOEL IK ME MOE EN VAN SUPRADYN BETER LEVENDIGER EN VRUEGDEVOLLER KORTOM AAN- GENAMER .
de winter frank

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/02/2021
, Gereageerd:

Bedankt, Frank, om je ervaring met ons te delen ! Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/02/2021

HELO
OVER VITAMINEN SUPLEMENT ,SUPRADYN + 50 EEN ECHTE AANRADER BEN ER HEEL CONTENT OVER .

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2020

Mijn echtgenote zweert bij de dagelijkse inname van Spirulina, Ganocelium en Reshi Gano, dit alles van het merk DXN dat werkt via multilevel marketing.
Heeft dit enige zin? Ik vind dit onnodig en geldverslindend.

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Hoi Daniel,

Ik zou toch de inhoud van deze supplementen nakijken. In België wordt er weinig onderzoek geleverd naar supplementen, maar in Nederland voert de consumentenbond jaarlijks onderzoek naar de inhoud van supplementen om na te kijken of de inhoud wel overeenstemt met wat de fabrikant beweert. Ik neem al jaren supplementen van Flinndal. Vroeger bestelde ik vanuit België, maar nu woon ik in Nederland dus bestel ik via de Nederlandse website. Dit zijn de supplementen die ik neem (www.flinndal.nl/.../multi-vitaal) . Ik koos voor dit merk omdat uit het onderzoek van de consumenten bond bleek dat dit het merk was met de beste inhoud.