laatst gewijzigd op: 12/10/2021

Help ons mee strijden tegen producten met valse claims

In onze strijd tegen zogenaamde "pinokkio-producten", hebben we al heel wat firma's gewezen op beweringen op verpakkingen en websites die misleidend zijn. Onze aanpak, waarbij we in eerste instantie in dialoog gaan met bedrijven, begint vruchten af te werpen. 

Heb je een pinokkio-product gevonden? Waarschuw de community hieronder!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2021

er zijn merknamen die gekocht en verkocht worden aan fabrieken en ketens.........schandalig ik heb genoeg gezien van docu op netflix echt boeiend met verborgen camera haha...mijn mond viel echt open toen ik nog niet in de helft zat omg,en mensen trappen in alle reclame dat zogezegt gezond is,niets van waar

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2021
Nuttig

Ik weet niet of het meteen in de categorie van Pinokkio producten valt maar persoonlijk vind ik het niet kunnen wat op de verpakking staat.
Nam daarstraks een blikje vleesballetjes in tomatensaus van Zwan uit de kast en toevallig viel m'n oog op de vermelding '69 kcal, 3% van de Referentie inname, per portie '.
Huh? Wie deelt nu een blikje van 210 gram op in porties?
Wel, Zwan dus, ze claimen doodleuk dat het blikje 4 porties bevat.
Dit slaat toch absoluut nergens op en zou wettelijk verboden moeten worden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2021
, Gereageerd:

Dag Igor, sorry dat je nog geen reactie hebt ontvangen op je post. Als je wil (en je hebt nog zo'n blikje in je bezit) kan je ons die vraag doorsturen via het contactformulier op onze site met de foto's erbij, dan bekijken we dit even:  https://www.test-aankoop.be/contacteer-ons?contactType=sai Alvast bedankt, mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/08/2020

Bravo! Geweldig en zoooo belangrijk werk! Doe zo voort :-)