laatst gewijzigd op: 14/11/2019

Yuka-app

Met de Yuka-applicatie scan je een barcode om na te gaan hoe gezond een product is. Interessant, maar de app roept ook heel wat vragen op. 

Wij deden de test : https://www.test-aankoop.be/gezond/voeding/gezonde-voeding/nieuws/app-yuka

En jij? Gebruik je Yuka? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/11/2019

Spijtig genoeg zie ik dat warenhuizen hun eigen producten gaan aanpassen naar de nutri score waardoor de ingredientenlijst (additieven ) veel langer wordt. Zo kom je aan gewone producten aan een nutriscore B of C en de aangepaste versie van vb delhaize is een A vb cruchy chocolade van delhaize met stevia die een zeer lange ingredientenlijst heeft met toegevoegde zemelencrips, inuline enz)
Hetzelfde met griekse yoghurt natuur vol ten opzichte van hun light yoghurt ; de natuur bevat slechts 2 ingredienten en heeft nutriscore C - de light yoghurt een A score met een lange ingredientenlijst. Rekening houden met de graad van bewerking zoals in de Yuka app is dus zeker geen slecht idee. Maar alles moet inderdaad juist geformuleerd worden

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/11/2019

goede app, zeer betrouwbaar en totaal onafhankelijk van om 't even welke idiologische overtuiging ; als je interesse hebt in echt gezonde voeding is deze app echt aan te raden !!!!