laatst gewijzigd op: 16/04/2019

NutriScore: Hoe kan een muesli met 20% suiker een score A krijgen?

Ik verblijf nu al een tijdje in het buitenland en las deze ochtend een artikel over de NutriScore. Ik stel me hier toch vragen bij.

Toen ik enkele ontbijtgranen van AH in de vergelijktest plaatste, merkte ik op dat ze allemaal wel een “A” kregen maar dat er in sommigen toch behoorlijk veel suikers zitten. Zijn dat dan natuurlijke of toegevoegde suikers en hoe kunnen we dit nakijken? 

Ik merkte ook op dat diepvries frieten een A-score krijgen maar is dat dan ook nog geldig na bereiding? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2019

Hallo, dat kan inderdaad vreemd overkomen. Er zijn nog zo'n voorbeelden die de ronde doen op het internet en daarom hebben we een artikel online gezet om die Nutri-Score even toe te lichten. Dat vind je hier: https://bit.ly/2ZaRv9f . Uiteraard zijn er nog andere zaken waar je best ook rekening mee houdt zoals bijvoorbeeld de portiegrootte, maar het is zeker een nuttige tool.