laatst gewijzigd op: 06/01/2020

Per huishouden wordt jaarlijks zo'n 88 kilo voedsel weggegooid, heb jij tips om verspilling tegen te gaan?

De krant Het Laatste Nieuws bericht vandaag dat er in Vlaanderen jaarlijks 907 miljoen kilo eetbaar voedsel weggegooid wordt. Het gaat over zo'n 88 kilo per huishouden; het overige deel gaat verloren in de landbouw en de voedingsindustrie.

Gezinnen zouden vaak te veel kopen en te veel voeding klaarmaken, waarna het teveel vaak de vuilbak ingaat.

Hoe pak jij dit thuis aan? Kieper jij ook regelmatig voeding weg of probeer jij deze hoeveelheden bewust in te perken?

Laat je verhaal horen en deel jouw tips met andere consumenten!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/01/2020

Als éénmansgezin is het best moeilijk, om niet in de situatie terecht te komen dat je van alles moet weggooien: zelden vind je verpakkingen, die net groot genoeg zijn voor één mens. Zelfs Moeder Natuur houdt niet van alleenstaanden! Kijk maar naar die enorme savooikolen en knolselders... Dus heb ik allerlei strategieën ontwikkeld opdat mijn vuilnisbak niet vol met eten eindigt. Het brood, net gekocht, in behapbare porties verdelen, elk in 1 apart zakje stoppen, en in de diepvries; Een hele collectie plastic containers van allerlei maten en vormen om groente en ander klaargestoomd spul (met een grote snelkookpan) in te doen en ver onder nul te bewaren... De appels en sinaasappels in de koelkast in de groentebak...
Als je dat allemaal teveel moeite is, dan gaat er onherroepelijk veel eten (en veel geld) verloren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/05/2019

Ik eet voedsel dat 2 of 3dagen over tijd is op als ik het lust.alsook als dat bevroren is,denk ik niet dat dat zo erg is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/05/2019

Wij proberen zoveel mogelijk restjes samen te voegen tot een gerecht, van een soep tot ovenschotel. Niet altijd even lekker, maar liever dan wegsmijten!