laatst gewijzigd op: 24/04/2020

Tandartskosten

Ik vind het hoe langer hoe moeilijker om de kosten voor een tandartsvisite in te schatten. Onlangs met de kinderen voor de jaarlijkse controle naar de tandarts geweest. Voor de 4 kinderen, enkel voor controle 250 euro moeten betalen. Even kijken en klaar. Ik krijg daar ook maar een deel van terug betaald. Een van de kinderen moest terug komen voor een klein gaatje dat eigenlijk nog niet zo erg was. Tien minuten bezig geweest ( met verdoving erbij) en ik moest 121 euro betalen waarvan ik maar een 71 euro terug krijg.Ik ga nu al jaren naar de tandarts voor controle. Nooit is er een probleem met de kinderen hun tanden. Ik twijfel of ik dit nog ga blijven doen. Je moet veel geld laten vallen op een visite en als er dan toch  iets is moet je een andere keer terug komen en kost het je weer veel geld. Ik ga volgende keer enkel als er iets is. De meerkost door geen jaarlijkse controle is veel minder! Daarbij komt dat je nooit weet waarvoor je betaalt en  ik heb sterk het vermoeden dat de tandartsen maar vragen wat hun uit komt. Ga je op controle en heb je geen problemen, dan wordt er een foto getrokken omdat het "toch al even geleden is dat er een foto werd getrokken", ook heb je geen zichtbaar gaatje en voel je ook geen pijn of ongemak.Als ik  op de mutualiteiten vraag naar een geconventioneerde tandarts dan zegt men daar dat maar 5% van de tandartsen geconventioneerd is en dat de wachtlijsten daar zeer lang zijn. "Je gaat er hier in de buurt geen vinden".Als ik dan hoor dat de tandartsen weer gaan opslaan, dan stopt het jaarlijkse controlebezoek voor mij en mijn kinderen. Dit bedrag is voor mij niet meer betaalbaar en de onzekerheid over hoeveel het gaat kosten is zeer moeilijk in te plannen.Kan er bij de tandartsen geen lijst hangen met de gevraagde prijzen en de terugbetalingen? Elk jaar moet ik goed kijken wanneer ik op controle ga met de kinderen. Want zelfs dat is voor mij soms te veel om te betalen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/04/2020

Kan je niet gewoon een tandarts opbellen (vooraleer er een afspraak te boeken) en vragen of hij/zij geconventioneerd is en hoeveel hij/zij aanrekent voor een routine-controle en hoeveel voor het vullen van een gaatje?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2020

Een tandartsbezoek kan inderdaad vrij duur zijn. Wij hebben een pagina op de website staan waar je kan zoeken of er een geconventioneerde tandarts in je buurt is, die vind je hier: https://bit.ly/3bzxNdj . Wij raden sowieso aan om regelmatig op controle te gaan. 
Verder hebben we een supplemententeller ontwikkeld waar je met je getuigschrift kan nagaan waar je nu precies voor betaalde: https://bit.ly/37mmulu Hopelijk raak je hiermee al een stap verder!  ^Bertrand