laatst gewijzigd op: 03/05/2019

Welke hospitalisatieverzekering beste bij opname psychiatrie?

Mijn zoon (20) met een beperking is opgenomen in de psychiatrie

Wij hebben een hospitalisatieverzekering bij CM.

Nu betaalt CM bij opname in de psychiatrie maar max 1000€ per jaar uit, hiermee kan ik mijn zoon nog geen 2 maanden in de instelling laten verblijven.

Zijn er hospitalisatieverzekeringen die meer uitbetalen. Voor deze opname is het wel te laat maar er wordt verwacht dat hij dit meermaals zal meemaken in zijn leven.

Eigenlijk vind ik dit wel schandalig, eerst moet je hemel en aarde bewegen om hem opgenomen te krijgen en dan wacht je een berg onkosten. Een maand kost 800€.

Komen we in aanmerking voor de maximumfactuur of derdebetalersregeling?

 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/05/2019

Hallo,

 Dat is inderdaad geen makkelijke situatie, goed dat u ons even contacteert.

We hebben het hier in wezen over een zoektocht naar een hospitalisatieverzekeraar die geen strenge medische selectie toepast bij het sluiten van het contract en die bovendien in dit opzicht meer dekking biedt dan de CM. Helaas, moeten we vaststellen dat zoiets vrijwel onmogelijk te vinden is. Uit ervaringen van andere abonnees blijkt dat de verzekeraars bij de onderschrijving geen dekking toekennen voor een bestaande aandoening. Het enige Nederlandstalige ziekenfonds waar u geen medische vragenlijst hoeft in te vullen op het ogenblik dat u het contract sluit, is de Socialistische Mutualiteit van Brabant. Hun verzekering komt echter maar voor 30 opnamedagen per jaar tussen bij psychiatrische aandoeningen.

De maximumfactuur wordt in principe automatisch toegepast door het ziekenfonds. We geven even de link naar een relevant artikel mee: https://bit.ly/2Jj3YSu

Voor bijkomende vragen richt u zich best tot uw ziekenfonds.

Mvg,