laatst gewijzigd op: 13/06/2020

tandartsen: betaal je teveel?

beste,

Ik heb een probleem met wat tandartsen de mensen aanrekenen.Ik heb veel last van tandpijn en ben al veel tanden kwijt waardoor ik denk dat ik valse tanden ga nodig hebben maar als je naar de prijzen kijkt zijn die echt overdreven.
1 valse tand zou al rond de €800 kosten en nu ik heb geen 1 tand nodig maar verschillende waar ik dan uitkom op een bedrag van €11200 voor mijn gebid weer in orde te maken.

Nu is dat nie overdreven????
1558 keer bekeken 9 reacties 1 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

9 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/03/2019

Ook bij eenvoudige "ingrepen" zoals tandsteen verwijderen betaalde ik reeds 80€; nu vond ik een tandarts die dat ook voor 34€ doet; waarvan ik 22 van terug krijg...soms eens durven veranderen hé

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/02/2019

Ik heb een gelijkaardige ervaring.

In 2013 een gewone uitneembare tandprothese (8 tanden) laten maken waar ik €300 voor betaald heb.

Eergisteren een tandextractie gehad op een goed zichtbare plaats waardoor de noodzaak op een vervangtand zich aandient. Toen ik informeerde naar de kostprijs antwoordde de tandarts zonder blikken of blozen......... €1000!
Bij navraag in het ziekenfonds blijkt dat de richtprijs voor 1 vervangtand €375 is waarbij ruim €200 wordt terugbetaald.
Mijn vraag is waar tandartsen het recht halen woekerprijzen te vragen voor hun diensten. Me dunkt dat tandzorg toch een basisrecht is? Of is die alleen weggelegd voor de meer begoede klasse? Ik kan mij dergelijke uitgave niet veroorloven maar daar zal de tandarts niet wakker van liggen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/03/2019
, Gereageerd:

Als je een tand verloren hebt op dezelfde kaak als waar je nu al een prothese hebt, is de richtprijs om er één tand bij te zetten 170 euro. Daar trek je nog van terug als je minstens 50 jaar bent. Is je tand verloren gegaan op de andere kaak, heb je nieuw prothesewerk nodig. De Riziv richtprijs voor de eenvoudigste uitneembare prothese met één tand op, is 379,50 euro. Daar krijg je minstens 248 euro van terug als je 50 bent. Ik denk dat jouw tandarts spreekt over vast prothesewerk. En indien niet, zou ik eens naar een andere tandarts gaan prijs vragen, want 1000 euro is wel heel veel voor een uitneembare prothese met slechts één tand!! Je kan ook aan je ziekenfonds vragen welke tandartsen er geconventioneerd zijn in jouw buurt. Die hanteren de voorgestelde Riziv tarrieven.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/01/2013

Als je voor implantaten zou gaan, laat dan eerst grondig onderzoeken of dit bij jou wel mogelijk is.
Mijn gebit heeft mij handen vol geld gekost en ook veel ellende meegebracht, omdat ik ten allen koste een los gebit wilde vermijden

Na een hoop calamiteiten en kosten, besliste ik bij mijn tandarts kleine implantaten te laten zetten om een bovengebit op te klikken.
Kostprijs: 1200 Euro voor het (speciale) gebit en € 1250 voor 5 implantaten.
Op dit soort ingrepen wordt geen garantie gegeven en als het mislukt ben je je geld kwijt.

Slechts een paar maanden heb ik van deze luxe kunnen genieten.
2 keer per dag moest ik het gebit uitnemen om het schoon te maken.
Vrij vlug kreeg ik ontstekingen en veel pijn.
Even later kwamen er bij het uithalen van het gebit al een paar implantaten mee.
De rest werd door de tandarts verwijderd.

Een onderzoek door een gerenomeerde stomatoloog bracht aan het licht dat ik aan paradontitis lijdt en dat ik elk soort implantaat natuurlijkerwijze afstoot.

Ik zou je zeker afraden om in het buitenland te gaan shoppen, tenzij je (vrij) zeker bent dat zulke complicaties jou bespaard gaan blijven.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/01/2013

Hallo,

het is wel degelijk zo dat tandartsen een hoge prijs aanrekenen in België, maar dit komt doordat personeelskosten ook hoger liggen. Tandartsen moeten materiaal importeren en nog importkosten betalen, personeelskosten en dan hun ereloon. Daarom raad ik je aan om, als je meerdere implantaten nodig hebt, eens uit te kijken naar gezondheidstoerisme, wat tegenwoordig in is..veel mensen trekken naar het buitenland om implantaten te laten plaatsen omdat daar personeelskosten veel ager liggen en mensen aan veel lagere prijzen, dezelfde kwaliteit kunnen krijgen. Kijk eens rond zou ik zeggen.

Groetjes

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/11/2012

Je kan best prijs vragen bij verschillende tandartsen. Je hebt geconvencioneerde en niet geconvencioneerde. Deze laatste kunnen vragen wat ze maar willen. Misschien is het niet interessant eens te gaan horen voor een tandverzekering bij de onafhankelijke ziekenfondsen. Succes.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2012

heeft u het over inplantaten,u heeft er maar twee voor een boven en twee voor een ondergebit nodig
laat u zeker niets aanpraten

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/06/2020
, Gereageerd:

Helemaal akkoord Benny! 4 valse tanden zijn meer dan genoeg. Mijn tandarts hanteerde wel een andere plaatsingsstrategie. 3 van boven en 1 pal in 't midden van de onderkaak. Mijn vrienden noemen we nu wel tandje, maar ik eet *** sneller een bundel wortels dan een familie bevers. Aha, dan lachen ze niet meer hoor. Even vermelden dat ik verzekerd ben bij het medisch sociaal secretariaat en dat ik zowat al het geïnvesteerde kapitaal netjes terug kreeg betaald. Zeker daar es informeren!

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/08/2012

Ik zou het eens bij een andere tandarts navragen