laatst gewijzigd op: 10/10/2019

Welkom in de discussiegroep over beauty, welzijn en sport!

In deze discussiegroep kan je terecht met al je vragen over beauty en make up, welzijn en sport.

Wil je graag een ervaring delen met andere consumenten? Heb je een vraag over dit thema? 

De community staat jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

 

Veel plezier en graag tot binnenkort!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/10/2019

Artikel over de Dampshops en elektronische sigaretten...

Ik las net het artikel van Undercover in de vapeshop.
Ik vindt het positief dat u een artikel schrijft waarbij controle op minderjarigen en controle op juiste informatie van verkoper aan de kaak wordt gesteld.
Doch stoort het mij enorm dat er iedere keer weer in de media wij gebombardeerd worden met negatieve reclame over de E-sigaret.
Wat stoort mij?
Dat er nooit deftig naar de bron wordt gekeken of vermeld waar men de informatie vandaan haalt.
Ook in jullie artikel staat er geen broninformatie. Als jullie het je echt zouden aantrekken bij test-aankoop dan wordt het dringend tijd om eens een ECHT onafhankelijk onderzoek te doen naar mensen die Vapen.

Ofwel liegen alle mensen die vapen rond mij ofwel liegt de media.
Ik heb 2 jaar gerookt en nu sinds 5 jaar enkel nog de elektronische sigaret.
Ik heb persoonlijk enkel positieve ervaringen. Na 1 week had ik al meer lucht in mijn longen. Na 2 weken had ik geen rokershoest meer. Na 4 weken kreeg ik terug energie en inde jaren erna was ik minder ziek zelfs in vergelijking met de periode dat ik niet rookte.
Ik hoor identieke verhalen van mensen rond mij.
Ik ga jaarlijks naar meerder beurzen voor vapen in het buitenland en sta in contact met veel mensen in die community.
Waarom heb ik in al die tijd nog geen verhalen gehoord of gemerkt die stroken met wat de media verteld?
Waarom zie ik meer mensen die gestopt zijn en volledig rook/damp-vrij zijn door middel van de elektronische sigaret dan met eender ander stopmiddel?

Nog nooit is een standaard gereguleerde elektronische sigaret spontaan ontploft. De verhalen die rond gaan gaat over mensen die kapotte of ongereguleerde toestellen gebruiken. Ofwel over losse Lipo batterijen die kortsluiting maken in een broekzak. Dit zijn dezelfde batterijen die in zaklampen gebruikt worden en heeft dus niet specifiek betrekking op Vapers.

De verhalen over de doden in USA hebben wederom niet met de Vape-industrie te maken maar met mensen die illegaal gemaakte THC-olie vermengd met Vitamine E, officieus op de straat kopen. Geen enkele Vape-winkel heeft dergelijke artikelen in zijn voorraad. Wederom spreekt men hier enkel over gevaar van de E-cigaret en niet om wat het werkelijk gaat.

Laten we het dan eens hebben over wat het hier precies gaat.
Wat zit er nu in die electronische sigaret?
Grotendeels Propyleen Glycol en Vegetarische Glycerine. De bewezen antibacteriele stof die hoofdzakelijk in de voeding EN in de pharmaceutische industrie gebruikt wordt. Smaakstoffen die enkel uit de voedingsindustrie komen en welke in gesloten clean-rooms worden geproduceert op een dusdanige steriele manier dat deze zelfs voor staan op de wettelijke vereisten.
Dit zijn dezelfde stoffen die tegenwoordig in praktisch elk verpakt voedingsmiddel terug te vinden zijn.
In sommige gevallen gebruikt men nog sucrolose wederom uit de voedingsindustrie en ten laatste uiteraard de nicotine.
Nicotine is verslavend en dit is uiteraard negatief. Doch is nicotine vergelijkbaar met de stof caffeine. Oppeppend, verslavend en in te hoge dosis dodelijk.
Net zoals er in energydrinks een maximum toegelaten is, is dit ook zo bij vape-liquid.

Waarom kunnen de huidige onderzoekscentra dan nog altijd geen sluitend bewijs voorleggen?
Als er schadelijk stoffen zouden zijn welke boven een wettelijke drempelwaarde komen zou men dit direct weten.
Men is op de hoogte over de drempelwaarden van alle stoffen maar toch kan men niets vaststellen in de 10 jaar dat men dit reeds onderzoekt?
Behalve de gemanipuleerde testen (omstreeks 2011/2013) van toestellen en liquid welke gebruikt werden op een manier welke onmogelijk zijn om effectief te vapen. (Check de bron)

Als iemand met een simpel boerenverstand even kijkt naar de samenstelling van een sigaret op wikipedia en ik zie al dat naast de nicotine deze ook teer, arsenicum, ammoniak, Aceton, Methylamine, pesticides en nog een lijst die ellenlang doorgaat dan is het toch duidelijk dat dit vele malen ongezonder is dan een Vaper?
Wie liegt er echt?
Is het de bron die heeft gezegd dat Public health England ingefluisterd is door de vape-industrie?
Of is het andersom?
Wie verliest er het meeste met de e-sigaret en wie heeft er het meeste kracht en kapitaal om de ander zwart te maken?

Simpele vragen waar eigenlijk simpele antwoorden op zijn als je kijkt waar die bronnen effectief vandaan komen.

Heeft er iemand van jullie al eens gekeken naar welke personen wat zeggen en waarom?
Een goed voorbeeld is de documentaire "A Billion Lives". Ik raad iedereen aan om die eerst eens te kijken vooraleer men nog gaat argumenteren of eer je onderzoek gaat doen.

En wat met de censuur in de medische industrie?

Hier een stukje uit mijn "bron":
De Europese Gemeenschap van ademhalingsspecialisten, de European Respiratory Society (ERS), valt vooral op. ERS-leiders op hun congres, gehouden van 28 september tot 2 oktober 2019, waarschuwden haar leden uitdrukkelijk voor samenwerking met de e-sigarettenindustrie. De Algemene Vergadering van de ERS concludeerde: “Longartsen die samenwerken met fabrikanten van e-sigaretten zullen vanaf januari worden uitgesloten van het lidmaatschap van de ERS en mogen niet spreken op ERS-congressen.” Wat uitsluiting betekent voor een longspecialist is niet moeilijk te raden: zijn carrière zou in één klap worden geruïneerd.

Zijn onze artsen dan nog wel oprecht of ontstaan er zo voor(oor)delen?
Heeft u dit al eens onderzocht?

Er gaan stemmen op om de elektronische sigaret te verbieden in het buitenland en in sommige landen is dit reeds gebeurt.
En ondertussen mag men rustig blijven roken en alcohol consumeren.
Willen we de statistieken van het aantal doden per categorie er even bijpakken?
Of om het helemaal te gek te maken kunnen we het aantal doden bij het gebruik van wettelijke medicijnen er ook bijnemen.
Geloof me u zult even moeten gaan zitten.
Wat is er dan prioriteit?


Mensen zijn ongerust en willen een eerlijk onderzoek want zij zijn bang om in de toekomst de illegaliteit in te moeten of om terug te gaan roken.
Ook is het pijnlijk om te zien dat er mensen bang worden te weten dat deze mensen enorm geholpen zouden worden in hun levenskwaliteit, gezondheid en toekomst. Daar gaat het toch ook om bij test aankoop. Of niet?

Uw huidig artikel leunt mij echt te dicht aan bij de doorsnee media en dit is iets wat ik niet gewend ben van Test-Aankoop.
Graag zou ik (en waarschijnlijk nog vele anderen) graag zien dat test-aankoop een neutraal onderzoek doet.
En bij een neutraal onderzoek gaat u geen nicotinepleisters aanbevelen zoals in uw huidige artikel. We zouden bijna de indruk kunnen krijgen dat u of iemand van test-aankoop gesponsord is.

En zoals u ziet heb ik bewust maar soms ook terecht nog vragen. Vragen waarbij u een poging kunt doen om die echt op te lossen.
Niet allen voor mij maar ook voor u en de mensen rondom die gezonder wensen te zijn.
Die vragen kun je oplossen door doeltreffend en gericht onderzoek te doen maar dat weet u beter dan ik.
Maar laat dat onderzoek wel aan de bron beginnen. En ook al verwijs ik vaak naar de bron van een artikel of onderzoek in mijn beklag, wil ik het hier hebben over de bron, de roker/damper!
Bevraag eerst eens de ervaring en meningen van de mensen want net zoals in de politiek lijkt die link de laatste tijd ver te zoeken.

Het zou fijn zijn een antwoord te ontvangen van iemand van test-aankoop zodat ik (wij) ook het gevoel hebben dat er geluisterd wordt naar andere meningen.
Doch heb ik alle geduld en hoop dat eer ik een antwoord heb u zich ook goed hebt geïnformeerd en dat ten minste iemand bij jullie ook eens de documentaire heeft gekeken.

Als ik dan fout ben in enige argumentering hierboven dan zal ik dat ook met alle excuses accepteren.

Ondertussen mag u mij altijd contacteren als u vragen heeft.

Met vriendelijke groeten,
Yuri

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/05/2019

Ik heb de zonnecreme van isdin factor 50 al enkele jaren gebruikt bij mn zoon die een hele bleke huid heeft.Hij is nog nooit verbrand.Toeval was ik onlangs bij vrienden en heeft hij daar ambre solaire kids 50 . gebruikt.Binnen enkele minuten begon alles te prikken in zn gezicht,rond zn ogen.Hij kon zelf zn lenzen niet meer verdragen.Dus vraag ik mij af op welke testen jullie zich baseren om dergelijke produkten aan te bevelen en dan de kwalitatieve produkten af te breken?Helemaal niet akkoord!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/03/2019

Kennen jullie Phiten
Helpt bij hoofd,nek en rugpijn.
Wel ik heb jaren migraine gehad,zo erg dat men hoofd soms blauw was van tegen de muur te bonken.
In 2017 heb ik me een halsband aan gekocht bij Phiten,sinds dien tot heden,heb ik geen hoofdpijn nimmer gehad.
Zie Phiten, Westerlosteenweg 133, Heist op den Berg.