laatst gewijzigd op: 04/03/2020

Met de nachttrein naar Wenen

Omdat het mijn verjaardag was, bijna Valentijn en het leuk leek, beslisten we om met de nachttrein naar Wenen te reizen.We kochten een biljet voor een coupé met 2 en een kleine badkamer. De trein waar we opstapten was minstens 40 à 50jaar oud. Het coupé, waar we veel geld voor betaalden, was piepklein en zeker niet aangeraden voor mensen die aan om het even welke vorm van claustrofobie lijden. Bagage kwijt geraken is een probleem. De kleine badkamer met WC had de grootte van een badkamertje in een caravan maar was ok. Van het beloofde glas prosecco en de versnaperingen is er geen spoor. 

Om 21 uur, of je nu wilt of niet, wordt je coupé klaar gemaakt voor de nacht. Er verschijnen 2 bedden boven mekaar. De matrassen zijn ok, het wegwerp-hoofdkussen is om te lachen. Vanaf nu kan je nog alleen in je bed gaan liggen, want er is geen plaats meer om gewoon te gaan zitten (of zelfs staan). Er is ook geen restauratiewagen waar je nog even kan verpozen. Misschien nog wat lezen in bed? Sorry, maar het leeslampje is stuk. Dan maar proberen te slapen?

De oude trein kraakt en wiebelt langs alle kanten. De trein stopt ook 16 keer (!) op dit traject en een over-ijverige treinbegeleider fluit er hartig op los om de trein terug te laten vertrekken. In Nurnberg wordt de trein gesplitst (een deel naar Wenen, een ander deel naar Innsbruck). Dit gaat gepaard met de nodige schokken en veel lawaai. Ondertussen kakelt de wagonverantwoordelijke de ganse nacht met haar collega. Irritant als je wilt slapen!

Kortom: ik heb geen oog dicht gedaan! ’s Morgens krijg je wel nog een correct ontbijt en om 8h15 ben je in Wenen. Veel te vroeg om in je hotelkamer te kunnen, dus ga je maar de stad in. ’s Namiddags ben je gewoon uitgeput en plof je voor de rest van de dag neer in het bed van je hotelkamer. 

We genieten van drie dagen Wenen en keren terug met de gewone dagtrein. Veel goedkoper, veel sneller (10 uur ipv 14 uur) en veel comfortabeler.

Besluit: ga zeker Wenen bezoeken, maar doe het met de dagtrein. Met het geld dat je hierdoor uitspaart  kan je gemakkelijk een dag langer een hotelkamer huren en heerlijk uitgeslapen aan je bezoek aan Wenen beginnen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Mobiliteit van onze community Test, beoordeel, deel .

reacties

User name Moderator
04/03/2020
An | Moderator

Duidelijk geen prettige treinreis gehad met de nachttrein naar Wenen, wat natuurlijk jammer is! We bedanken je alleszins om je ervaring hier te delen. ^An