laatst gewijzigd op: 15/10/2020

Welk verwarmingssysteem te kiezen?

Zet je een nieuwbouw of heb je een verwarmingssysteem dat op zijn laatste benen loopt, dan vraag je je beslist af welke type verwarming je voor je woning moet kiezen. En de keuze is niet gemakkelijk. Het is immers onmogelijk om met zekerheid te voorspellen waarmee je het best af zult zijn over een periode van 30 jaar, wat toch de levensduur is van zo’n systeem. Niettemin zetten wij u op weg met argumenten die jou helpen om een keuze te maken.We overlopen de verschillende mogelijkheden alvorens ze op het einde van dit dossier te rangschikken volgens de totale kosten waarop je nu moet rekenen.

Naar ons dossier : https://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarming-en-warm-water/dossier/welk-verwarmingssysteem-te-kiezen

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/10/2020

We overwegen elektrische accumulatiekachels die 30 jaar oud zijn te vervangen. Kiezen we opnieuw voor accumulatiekachels of schakelen we beter over naar een andere verwarmingsbron? Welke?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/12/2019

Hallo, jullie hebben een heel interessant en nuttig dossier opgesteld over de keuze van een verwarmingssysteem. Onze aardgasketel loopt op zijn laatste benen, waardoor we momenteel uitpluizen wat voor ons de beste optie zou zijn. We twijfelen vooral tussen de klassieke aardgas(condensatieketel) en een hybride warmtepomp, dit omdat we over zonnepanelen beschikken. Echter vinden we maar weinig info en ervaringen over deze combinatie. Hebben jullie argumenten, studies, ervaringen,... die ons betere inzichten kunnen verwerven? Is het zinvol om ook te overwegen om de verwarming van sanitair water d.m.v. een elektrische boiler te laten verlopen waarbij deze overdag het water opwarmt m.b.v. de energie opgewekt door de zonnepanelen?