laatst gewijzigd op: 18/10/2020

Geen Yelo Play zonder Telenet internet

Telenet TV neem je overal met je mee! Waar je ook bent, je kijkt in de hele Europese Unie live tv op al je schermen. Op eender welk wifi-netwerk, 3G en 4G.

Dit klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Om dit te kunnen ben ik verplicht om internet te nemen bij Telenet. Dit terwijl het hier over televisie streamen gaat via een app of website.

Kan dit zomaar. Ging men geen einde maken aan de monopolies? Vroeger werkte de app wel gewoon.

Nu willen ze mij verplichten om internet bij hen te nemen.

Ik heb het play more pakket bij Telenet dus het is niet zo dat ze niets aan mij verdienen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/10/2020

Hallo Birgen, we gaan ervan uit dat je dus enkel een contract voor digitale televisie hebt bij Telenet?  

Je hebt zeker gelijk om Telenet het verwijt te maken dat hun reclameslogan ‘Telenet TV neem je overal met je mee!’ niet klopt zolang er niet aan de randvoorwaarden wordt voorzien, namelijk dat je naast een abonnement op digitale televisie ook een abonnement op vast internet nodig hebt bij Telenet. Het is spijtig dat dit vroeger wel mogelijk leek, maar Telenet het niet meer toestaat om als enkel TV klant de applicatie ook elders te kunnen gebruiken. Een verandering van de gebruiksvoorwaarden is een commerciële beslissing van Telenet, daar kunnen wij op zich jammer genoeg weinig aan veranderen. 

Je hebt wel een Play More pakket bij Telenet en dat is recent veranderd naar een Streamz+-abonnement. Met dit abonnement zou je wel via de applicatie in het buitenland moeten kunnen gebruiken zonder internet abonnement. Via de app kan je wel geen live televisie kijken, maar heb je enkel toegang tot een hele reeks series en films. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/10/2020
, Gereageerd:

Het lijkt er op dat hier in België de service er steeds op achteruitgaat. Zeker ten opzichte van Nederland en Frankrijk.
Hier blijven de providers vasthouden aan gecombineerde pakketten en aan verplichte hardware. Dit geldt voor meerdere providers en dit terwijl het technisch wel mogelijk is om alles afzonderlijk te leveren. Alleen al uit principe zal ik mij nooit aan één aanbieder volledig vast binden.
Even dacht ik dat er verbetering op de markt was met het digitaal aanbod van TV-Vlaanderen. Helaas hebben ze er opnieuw voor gekozen om de Belgische klant te onderwaarderen en hier het opnemen in de cloud niet te voorzien zoals dat in Nederland bij zusterbedrijf Canal Digitaal wel het geval is. Een gemiste kans als je het mij vraagt.
De prijzen ten opzichte van de buurlanden swingen hier de pan uit! En er wordt helemaal niets aan gedaan. Test-aankoop zou beter eens een artikel wijden aan de telecom maffia van België met vergelijkingen die aantonen wat wel mogelijk is in het buitenland. Misschien worden we dan eens wakker en beseffen we dat we langs alle kanten gepluimd worden. Ondertussen blijft de "domme" Belg de volle pot betalen.