laatst gewijzigd op: 23/10/2021

telenet schrapt nogmaals in analoog aanbod

Telenet heeft zopas aangekondigd om opnieuw te schrappen in het aanbod analoge zenders.
Deze keer verdwijnen in 1 keer 5 zenders waaronder BBC1 en BBC2. Hier zijn nochtans de betere nieuws en wetenschappelijke programma's.

Op 2 jaar tijd hebben ze zo 30% van hun aanbod geschrapt.
Maar de prijs blijft dezelfde. Dit kan toch niet? Op zijn minst moet het gedeelte auteursrechten ferm omlaag.
Om verschillende redenen wil ik analoog blijven kijken. Vooral de verdoken kosten achter het digitaal kijken door de vele betalende extra mogelijkheden zijn een reden waarom ik weiger over te stappen. Als ze ooit definitief overstappen naar een volledig digitaal aanbod, zeg ik mijn tv-abonnement op. Tenzij ze een redelijk aanvaardbaar all-in-pakket aanbieden en al hun betalende extra foefkes sterk beperken.
Het digitale aanbod in de ons omringende landen is een stuk groter en de prijs een nog groter stuk kleiner. Wanneer worden die prijzen nu eens op een redelijke manier bepaald?
5252 keer bekeken 130 reacties 2 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

130 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/10/2021

Straks mag ik twee goed werkende (voor telenet) oude TV's naar hert stort voeren. Van duurzaamheid vanwege het Telenetbeleid gesproken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/10/2021

Hoe kan ik mijn tweede T.V. ( Philips: 32PF9531/10 ) in slaapkamer terug gebruiken, via coaxiale kabel zonder digicorder van telenetgebruiker.
Dank bij voorbaat.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2021

Aangezien bijnons in de regio de didiboxen van Telenet zijn uitgeput stelt men mij voor een digicorder te gebruiken voor een tweede toestel. Ka deze digicorder werken zonder up aansluitin.
Dank bij voorbaat

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/10/2021

Onze tv is 3 jaar oud. We kijken via de kabel en hebben bij de aankoop een kaartje van telenet bij genomen om digitaal te kunnen kijken. Sinds woensdag 28/9 gaat dit nog steeds alleen kunnen we niets meer opnemen op onze dvd recorder want die geeft aan dat we analoog kijken.
Hoe kunnen we dit oplossen?
Iemand een idee!
Martine

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/05/2021
Nuttig

Mijn moeder keek analoog maar had gelukkig een toestel dat DVB-C aankan (5 jaar oud). Het probleem is echter dat het Waalse zenderaanbod binnen komt en niet het Vlaamse. Na 2 weken sukkelen bellen we de klantendienst op 14/5. Met telefonische assistentie lukt het nog niet, maar men meldt wel "dat dit af en toe voorkomt maar men weet eigenlijk niet waarom". Deze persoon meldt ook dat je eigenlijk Netwerk-ID 22000 moet gebruiken en niet 32 zoals op de website staat. Maar geen probleem, er zal een gratis interventie komen. Op 18/5 komt er een technieker en die zet gewoon een digibox (1 jaar gratis en dan betalen). Op 19/5 bellen we terug de klantendienst, men weet niet waarom er een digibox geinstalleerd is, maar het probleem van een verkeerd zenderaanbod blijkt plots niet meer gekend. Ook van die Netwerk-ID weet men niets.....Dus als je wil blijven kijken kan je dat enkel met een Digibox......
Mijn besluit: de klant betaalt voor de onkunde van Telenet.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/06/2021
, Gereageerd:

Hallo Dominiek, ik merk dat je nog geen antwoord hebt ontvangen op je probleem, onze excuses hiervoor. Ik ben nog even te rade gegaan bij onze experten. Volgens hen moet er duidelijk iets misgegaan zijn bij het scannen van de zenders met compacte tv-signaal. Ze vinden het niet echt een blijk van goeie communicatie bij Telenet, als de installateur zomaar aanneemt/beslist om het probleem op te lossen met een digibox.  

Heb je hierover nog verder contact opgenomen met Telenet? Want je zou toch,volgens onze experten, kunnen overwegen om het stappenplan van de scan voor het compacte tv-signaal uit te voeren. 

Die scan zou dus zeker nog eens opnieuw moeten uitgevoerd worden. Maar als Telenet ongevraagd een Digibox zet dan is dat een geschenk, nemen we aan? Want extra kosten aanrekenen waar niet om gevraagd is, is niet correct. Dus raden onze experten aan om een mail te sturen naar Telenet om hen op de hoogte te brengen dat dergelijke ongewenste dienstverlening niet de norm mag zijn. Je kan dit gerust doen via onze klachtenbox: https://www.test-aankoop.be/klagen ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/04/2021

Die plaats maken op de kabel is trouwens dikke bullshit. Analoog kijken gebruikt heel andere frequentiebanden dan digitaal. Deze zitten niet in elkaars weg. Dat weet Telenet goed genoeg, ze plaatsen filters om geen analoog signaal meer te krijgen! Test aankoop moet hierin harder optreden! Aub

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/04/2021

Dit is gewoon weer puur winstbejag. Iedereen doen betalen . Woekerprijzen vraagt Telenet! Analoge tv is goed genoeg voor mij. En waar is de plicht van Telenet om een en canvas bij de gebruiker gratis te leveren? Vroeger met de antenne overal in België beschikbaar!

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2021

Ik tachtig jaar zijnde sluit me aan bij het feit dat wij ouderen geen nood hebben aan streamingdiensten, tientallen zenders in alle alle talen die ik toch niet begrijp en commerciële zenders met hun stomvervelende reclame.
Dat jongeren; handelaars; industriëlen daar wel willen instappen is hun goed recht; maar dan moeten zij dan maar zelf de omschakeling volledig betalen. Want het klopt niet dat Telenet zegt dat de omschakeling gratis is. Men moet ofwel een nieuwe TV kopen; en/of een Digi-recorder aanschaffen want Uw oude vertrouwde videorecorder werkt alleen analoog. Doorspoelen van Reclame valt ook nog af te wachten.
Dus veel te vroeg goed nog werkende apparaten weggooien. en dan maar klagen dat de afvalberg ieder jaar groeit en het milieu als maar zwaarder wordt belast.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2021

Destijds had je op de analoge kabel 31 zenders, denk maar aan BBC 1&2, ARD, ZDF, WDR, TF1, A2, FR3, Eurosport, CNN, RAI,... dit aantal werd systematisch verlaagd "om ruimte te maken voor het Internet" maar de prijs bleef dezelfde (je betaalde zelfs auteursrechten voor zenders die je niet meer had!). Destijds (2012) toen oa BBC verdween heeft Telenet aan de toenmalige minister van media toegezegd dat ze een oplossing gingen uitwerken zodat de analoge abonnees die kwijtgespeelde zenders zonder extra kosten opnieuw konden ontvangen. Deze oplossing s er nooit gekomen. Nu stopt Telenet met de analoge uitzendingen en brengen een compact oplossing. Lijkt goed, MAAR zij baseren zich op het huidige aantal analoge zenders, sorry maar wij willen onze 31 zenders. Hiervoor hoeft Telenet geen "compact" te ontwikkelen, maar gewoon 31 kanalen niet-versleuteld doorsturen. TestAankoop zou in deze problematiek wel wat actiever mogen zijn en ook de Minister van Media dient Telenet te wijzen op eerder gemaakte toezeggingen. Tenslotte zou het Telenet sieren dat ze geheel gratis DVB-C ontvangers (zonder decoder) ter beschikking stellen aan ALLE abonnees

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021

Telenet begeleid helemaal niks of niemand.Een xtra digibox kopen kan niet .Huurders hebben voorrang die brengen meer zaad in het bakje.Dan maar de hoofdzetel gebeld.Daar begrijpen ze het probleem maar kunnen je niet helpen . Donder maar lekker op en koop een nieuwe tv dat is hun enige oplossing.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021

Sinds kort, is er inderdaad een reminder-balk op elke tv-zender tot 26/04.
Is het echt nuttig om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat een deel van het beeld te verbergen om uiteindelijk een info te herinneren dat nu al lang bekend zou moeten zijn.
Dit eeuwige scrollen is een doorn in het oog!

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2021

Na de afschaffing van DVB-ontvangst, straks FM-radio, nu de analoge zenders verdwenen. Is leuk voor iedereen die een tweede tv, video-, DVD, HDD ontvanger heeft... kan er niks meer bekijken en opnemen... Leuk is anders, en geïnvesteerde centjes in deze apparatuur in de vuilbak...

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2021

Wij hebben ook een Bose-systeem in huis. Op een ochtend had ik ineens geen radio meer. Ik heb de decoder van Orange aangesloten aan Bose, maar dat wil zeggen dat als wij radio willen luisteren én de decoder én het Bose-systeem moeten aanzetten. Van energie besparing gesproken!! Wij werden door Orange ook niet op de hoogte gebracht. Op zijn minst kunnen ze toch alternatieven geven? Van heel dat artikel hierboven snap ik niet veel en kan ik ook niet afleiden wat de impact zal zijn voor Orange-klanten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/01/2021
, Gereageerd:

Beste ik ken dat gisteren heb ik naar orange beld het personeel weet het zelf niet hij kon mij alleen zeggen dat hij een mail gekregen had dat er in stond als het zo ver is in mijn buurt dat orange mij op de hoogte brengt via mail... ben ik vet me

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2021

Ik ben best tevreden met mijn analoge TV. Onder het mom dat die te veel plaats inneemt op de kabel, gaat die dus verdwijnen. Dan rest mij alleen nog internet en de prijs van 28,60€/maand vind ik nu al heel veel. Ik ga zeker geen digicorder kopen.
Ik zal eens horen wat Proximus van zin is. Het is zinloos van kosten te doen om dan weeral reclameblokken te moeten bekijken. Ik heb netflix à 7.99€/maand dat zal het worden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2021

Ik zit bij orange die werken op de analoge kabel van telenet. Orange kan mij niet helpen als ik vraag wat er gaat gebeuren met mijn digitale tv. De digibox werkt op de kabel als ik de analoge kabel uitrek is het beeld weg dus dat wil zeggen als telenet de kabel afsluit dat we geen tv meer hebben??

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/01/2021

AlsTelenet een bestaande dienst, die ook hun core business is, verandert, en de prijs van de abonnementen onveranderd behoudt, moeten ze ook voor een gratis oplossing zorgen voor iedereen.
Een dienstverlening waarvoor men al behoorlijk veel betaalt afbouwen zonder de prijs te laten zakken is een vorm van diefstal. Naast de jaarlijkse prijsverhoging ook nog eens op zulke slinkse wijze onrechtstreekse prijsverhogingen opdringen is echt geen aanvaardbare politiek.
Ik heb al meermaals gelezen dat Test-Aankoop terecht die jaarlijkse prijsverhogingspolitiek aanklaagt, en begrijp daarom niet dat ze niet kordater reageren op wat er nu aan het gebeuren is.
Het is niet aan Telenet om te bepalen wanneer iemand zijn toestellen moet vervangen. Als er in de toekomst een digibox nodig is om met je bestaande toestel nog te kunnen blijven kijken, dan moet Telenet die gratis leveren.
Ik vermoed overigens dat ze er nog veel hebben staan die klanten terug binnengebracht hebben na het beëindigen van hun contract of bij overschakelen op een digicorder of systeem met kaartje of ingebouwde tuner bij aanschaf van een nieuw toestel. Dat zijn digiboxen die afgeschreven zijn, waarvan vorige gebruikers de werkelijke waarde al ettelijke keren betaald hebben via de huurformule, maar die nog perfect werken. In plaats van die allemaal te vernietigen, en daarmee een enorme afvalberg te veroorzaken, zouden ze daarmee toch probleemloos klanten kunnen voorthelpen die nu gesaboteerd worden, zonder dat het iemand iets hoeft te kosten?
Lijkt me de logica zelve.
Daarvoor moeten ze enkel afstand nemen van een nieuwe kunstmatig gecreëerde inkomstenbron.

Ik begrijp dat het nodig kan zijn om plaats te maken op de kabel voor andere toepassingen, maar de kost daarvan moeten ze dan wel aanrekenen aan diegenen waarvoor dat nodig is, en niet aan diegenen die de kabel gebruiken waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld was: tv kijken en radio luisteren.
Ikzelf heb echt geen behoefte aan streamingdiensten en andere kunstmatig gecreëerde behoeften. Waarom zou ik dan moeten gaan betalen om anderen toe te laten daar onbeperkt gebruik van te kunnen maken zonder dat het hen iets extra kost?

Ook in het kader van de actie 'te rap kapot' vind ik dat Test-Aankoop krachtig zou moeten reageren tegen Telenet. Die oudere toestellen zij vaak veel degelijker gebouwd dan de nieuwe, en gaan dus langer mee voor wie niet de behoefte heeft om steeds de laatste nieuwe snufjes in huis te halen.
Het is eigenlijk al dezelfde smeerlapperij als met de lage emissie zones. Toestellen die nu eens niet te snel kapot gaan worden dan opzettelijk onbruikbaar gemaakt door overheden en quasi monopolie bedrijven.
En dan gaat het niet over prullen van enkele tientallen of enkele honderden euro's, maar vaak vele honderden of duizenden euro's, en ook niet over toestellen van kleine omvang of klein gewicht, maar over grote en zware toestellen, die dus een enorme berg afval vol schadelijke stoffen veroorzaken wanneer ze buiten dienst gesteld worden. Alleen al om die reden zouden dergelijke acties ronduit verboden moeten worden.
Toestellen die nog perfect werken krijgen op die manier ook geen tweede leven meer.
Dus, Test-Aankoop, kunnen jullie in de rubriek 'te rap kapot', ook hieraan eens uitgebreid aandacht besteden en de verantwoordelijke politici op hun miljeu-onvriendelijke maatregelen wijzen?
Ik ben nog altijd van principe dat het doel de middelen niet heiligt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/01/2021
, Gereageerd:

Ik vind dat Telenet een gratis oplossing moet geven. Hier zou Test aankoop toch wel een belangrijke rol in moeten spelen. Maar die blijven duidelijk op de achtergrond. Ik sluit mij aan bij jouw mening. Ik denk heel Vlaanderen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/01/2021

Heel dof beeld. Je betaalt voor kabel tv. Niet voor het slecht beeld. Een 2de digibox moet gratis zijn. Tv kijken met swipen vanaf de smartphone en dergelijke is veel te omslachtig. Het enige dat Telenet wilt is aan elke kabelklant nog extra verdienen. In deze tijden zijn het al enorme bedragen als je een pakket neemt bij hun.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2021

Onze prima werkende harddisk-recorder werkt op analoge signalen en wordt compleet onbruikbaar, net zoals de wat oudere TV's in het bureel en de slaapkamers. Van duurzaamheid en milieu-bewustzijn heeft Telenet nog niets gehoord, en Test-Aankoop vindt dat normaal!

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2020

Wij beschikken over een Bose geluidsinstallatie die nog analoog werkte.
Door de afschaffing hiervan ontvangen wij nergens in huis nog radio.
Ik ken van gans die aansluitingen niets.
Ik vind dat Telenet zijn service er moet voor zorgen dat onze installatie terug werkt.
Het kabeltje dat ze gratis opsturen is " het kluitje in het riet" en werkt voor geen centimeter.
Dit trekt op niets, aangezien het Telenet systeem niet meer voldoet mogen we dan stoppen met betalen en ons abonnement pet kerende opzeggen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/07/2020
, Gereageerd:

Die antenne is inderdaad een schande. Enkel een paar banale, commerciële radiozenders haal je er mee binnen, in totaal twee of drie denk ik. Geen radio 1, geen Klara...
Deze switch had men vele jaren vooraf moeten aankondigen. Ik ben niet tevreden met het zeer zachte standpunt van Test Aankoop.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

GEEN ENKELE info ontvangen ivm het afschakelen van het analoge signaal. Ik hoorde voor het eerst ervan toen ik mijn radio aanzette deze morgen !!
Proficiat Telenet ... doe zo voort. Je wilt echt iedereen wegjagen ..