laatst gewijzigd op: 29/11/2021

Fietsverzekering

Bij welke maatschappij sluit je best een fietsverzekering af voor een e-bike (diefstal, bijstand, eigen schade) en wat kost het?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

8 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/11/2021

Mijn wel zeer positieve ervaring met ENRA fietsverzekeing.

Op 05/09/2021 wordt de eBike van mijn vrouw gestolen, deze was aangekocht op 24/06/2020 voor een bedrag van €2499, deze was omnium verzekerd bij ENRA voor een jaarpremie van €83.
Ongeveer 1 maand nadat de fiets gestolen was heb ik de volledige aankoopsom via mijn fietswinkel kunnen recupereren de nieuwe fiets is in bestelling.
Bovendien heb ik nog het premiegeld voor de resterende dekking periode zijnde €55 terug gekregen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/11/2021
, Gereageerd:

Mooi, als het goed is mag het uiteraard ook gezegd worden 

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/11/2021

Let op : Enkele jaren geleden werd er bij de aankoop van mijn nieuwe electrische fiets ook voor 1 jaar een gratis fiets - diefstalverzekering aangeboden door de fabricant of fietsverkoper. Maar na informatie aan te vragen bij makelaars van een DVV verzekering : werd ons aangeraden om onmiddellijk na aankoop een betaalde verzekering apart af te sluiten. Indien je eerst geniet van een gratis jaar en dan naar een andere verzekering stapt, eisen die VEEL hogere premies.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2021
, Gereageerd:

Vreemd, wat ons betreft kan je inderdaad gebruik maken van dat aanbod. Ik geef je nog even de link mee naar de info op onze site over het onderwerp. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2021

Ter info geef ik je even de info mee over een fietsverzekering die je op onze site kan vinden. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/10/2021

Mijn fietsverzekering bij ENRA bv (Nederland) kost € 108/jaar - omnium = diefstal + bijstand bij panne. Volgend jaar schakel ik over naar Ethias, dezelfde dekking maar heel wat goedkoper.

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2021
, Gereageerd:

Toch wel een aantal belangrijke verschillen op vlak van dekkingsvoorwaarden. Zo volstaat voor ENRA een ART2 slot (standaard gemonteerd op A-merken) en vermijd je de investering van een extra slot t.w.v. €60, wel verreist bij Ethias. Verder hanteren ze bij ENRA ook geen afschrijving à ratio van 1% vanaf de dertiende mand. VB: indien fiets van €3500 gestolen na 24 maanden dien je als verzekerde nog €420 zelf te betalen. Verder nog diefstal batterij bij Ethias niet verzekerd. Dekkingsgebied pechverhelping bij ENRA: Europa, bij Ethias/ België. Best wel wat verschillen.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/10/2021
Nuttig

Vlaamse wielrijdersbond, het is geen fietsverzekering, maar wel gratis pechverhelping, ongevallenverzekering en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor 35 euro per jaar voor het gehele gezin. Echt aan te raden. Je krijgt ook nog een attest voor het ziekenfonds voor een sportpremie, zodat je nog geld terugkrijgt