laatst gewijzigd op: 30/04/2021

Ombouwen gewone damesfiets naar e-bike met een Pendix-systeem

hallo,

heeft er iemand ervaring met het laten ombouwen van een klassieke damesfiets naar e-bike met het Pendix-systeem? Dit is nogal prijzig, maar aangezien de bestaande damesfiets relatief nieuw is en van heel goede kwaliteit (Koga) zou het een oplossing kunnen zijn.

Dank bij voorbaat,

Etienne Bogaert

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/08/2020

Beste,

Ik heb sinds enkele maanden een santos travelmaster met e-pendix (500).
Ik heb tot nog toe goede ervaring met de e-pendix (ook in regenweer etc) maar ik moet erbij zeggen dat ik nog géén langere dagtochten dan 50 km gemaakt heb.

Ik had een gewone fiets van het merk Norta, met interne versnelling en ketting. Aanvankelijk onderzocht ik de ombouw met e-pendix.
Zowel de Nederlandse ombouwers als de lokale pendix verdelers wilden de ombouw van mijn Norta niet doen gezien ze de fiets en/of fietsonderdelen; (enkele velg,gewone remmen en interne versnelling etc) te licht bevonden.

Uw trekking fiets van Koga met vermoedelijk steviger onderdelen zoals zwaarder kader, dubbele velg, schijf- of hydraulische magura remmen etc lijkt mij wel een haalbare kaart voor ombouw.

mvgr
ErikMeld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019

Hoi, 

Helaas, hebben we de Pendix motoren (nog) niet getest. Ter info geef ik u even mee dat u alle geteste motoren voor elektrische fietsen terugvindt in onze Koopwijzer: https://bit.ly/2Ugb4Ov 

Mvg,

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/04/2021
, Gereageerd:
Nuttig

Hallo,
zit dit mogelijks in de planning? en ook voor plooifietsen, als alternatief voor alle steps bv. die niet lang meegaan, maar wel weinig plaats innemen thuis.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/04/2021
, Gereageerd:

Hallo Kathleen, jammer genoeg hebben we geen info hierover, hoewel het inderdaad praktisch gezien een goeie aankoop zou zijn zo'n vouwfiets. We hebben wel een artikel over vouwfietsen in het algemeen, dat vind je hier: https://www.test-aankoop.be/mobiliteit/fietsen/koopgids/koopgids-plooifietsen , mvg . ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

Dag Etienne,

Wij verzorgen sinds dit jaar de distributie van Pendix voor België. We hebben reeds een aantal dealers aangesteld waarvan sommige over een testfiets beschikken. Van welke regio bent u ?

Hier vindt u een review van een Koga met Pendix systeem: www.sintchristophorus.nl/.../

Indien u nog vragen heeft mag u gerust een mailtje sturen naar thomas@swyff.com.

Thomas