laatst gewijzigd op: 12/01/2021

Welkom in de discussiegroep over fietsen!

In deze discussiegroep kan je terecht met al jouw vragen over fietsen.

Heb je vragen over (elektrische) fietsen, plooifietsen of toebehoren? Of wens je bepaalde ervaringen te delen met andere consumenten? 

Onze experten staan jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

Veel plezier en tot binnenkort!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

12 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/12/2020
Nuttig

Graag een gesprek starten of we als fietser beter links van de weg zouden rijden i.p.v. rechts. (Zoals voetgangers aanbevolen worden)? Volgens mij veel veiliger, en bijna alle dode hoek ongevallen zouden verdwijnen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/12/2020
, Gereageerd:

Hallo Louis, een interessant idee alleszins ! We hebben hier geen informatie over, en blijkbaar is het een origineel idee want onze experts vinden direct zo geen discussie daarover terug. We kunnen dus niet inschatten of het daadwerkelijk veiliger zou zijn, maar de aanpassing van de infrastructuur en regelgeving lijkt ons enorm. 

Het is een vraag die wij af en toe ook binnenkrijgen. Of de potentiële effecten ooit al werden onderzocht zou ik sterk betwijfelen, maar het is in ieder geval zo dat dit aanzienlijke wijzigingen aan de infrastructuur zou vergen. Los daarvan is er ook de wettelijke kant van de zaak: fietsers zijn bestuurders, en dienen zich net als andere bestuurders aan de correcte plaats op de openbare weg te houden. Indien er geen fietspaden of berijdbare bermen zijn, betekent dit: rechts in de rijrichting op de rijbaan rijden.

Deze basisregels zijn geen kwestie van gewestelijke of nationale wetgeving, maar zitten verankerd in internationale afspraken (Verenigde Naties, Conventie van Wenen, 1968). Deze bepalen onder meer dat fietsers bestuurders zijn, dat de rijrichting per land op alle wegen dezelfde moet zijn, en dat alle bestuurders zich aan deze rijrichting moeten houden. Zelfs al zou de Belgische wetgever hiervan willen afwijken, dan kan hij dat niet zonder aanpassing van de internationale verdragen. ^An

 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/01/2021
, Gereageerd:

Ik begrijp dat dit een reuze omwenteling betekend. Maar al om 1 reden zeer sterk te overwegen. Bvb Een fietser die op een hoofdweg rijdt, al dan niet op een fietspad, komt bij elk kruispunt ongewild in een dode hoek met een voertuig dat rechts afslaat. Bij links rijden van de fietser verdwijnen alle dode hoeken. Idem op een rond punt, enz. ik denk dat veiligheid primeert op wetten, en dat deze dienen aangepast te worden in functie van de veiligheid van de weggebruiker. De wetten hieromtrent zijn gemaakt in functie van de auto's en vrachtwagens. En er zijn ongetwijfeld nog meer voordelen aan links rijden.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/12/2020
Nuttig

Goedemiddag, voor een e-bike (nieuwe) overweeg ik een fietsverzekering te nemen (diefstal, eventueel ongeval, eventueel pechverhelping,...) ik vindt niet direct een vergelijking tussen mogelijke verzekeraars en wat aangeraden is of juist overkill is. hebben jullie toevallig meer informatie te delen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/12/2020
, Gereageerd:

Dag Joeri, voor meer informatie over een omnium fietsverzekering voor e-bikes kan je gerust ons dossier hierover raadplegen via volgende link: https://bit.ly/3gKePUp  . Mvg ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/07/2020

Hallo,

Iemand ervaring met een goed merk voor damesfietsen?
Mvg

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/06/2020

spijtig dat test aankoop zelf geen e bikes test
bij de consumenbond in nederland bestaat deze test wel en hebben ze een aantal e bikes getest omdat ik op zoek ben naar een e bike zou dit natuurlijk van pas gekomen hebben

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/07/2019

Ik kijk voor 'n goede elektrische mini-vouwfiets, liefst goede kwaliteit maar niet te duur ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/05/2020
, Gereageerd:

Kwaliteit/prijs.
Graag een totaler beeld, zoals we bij TA gewoon zijn.
De vernieuwingen in het personentransport n.a.v. de coronasituatie zouden dit thema hoger op de planning van TA mogen plaatsen, neen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2019
, Gereageerd:

Hallo,

Helaas hebben we hierover geen studies gedaan. Ik stuur uw suggestie door naar de betrokken mensen. ^Pol

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2019

ik ben op zoek naar een praktische fietsendrager voor 2 fietsen en die te monteren is op een trekhaak. Welke is momenteel prijs-kwaliteit de beste? Alvast bedankt!

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/02/2019
, Gereageerd:

Hoi,

Bedankt voor uw vraag. U mag alle infos op de fietsendragers vinden op deze pagina: https://bit.ly/2tEXk07

Mvg,