laatst gewijzigd op: 04/05/2021

Hoeveel kost het eigenlijk, als je elektrisch rijdt?

Je wilt wel zo ecologisch mogelijk autorijden, maar hoe belastend is dat voor je bankrekening? Kost een elektrische wagen je over zijn volledige gebruiksperiode meer of minder dan een hybride, benzine of diesel?

Lees ons analyse 

Betaal je veel voor je elektrische wagen? Deel je ervaring met de community !

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/05/2021

Ik vraag mij af wat er gaat gebeuren door de daling van taksen(inschrijving en brandstof) en verkeersbelasting. Inkomsten van wagens gaat men altijd op 1 of andere manier genereren. Als 50% elektrisch zal rijden, gaan de belastingen op elektrisch laden en verkeersbelasting omhoog.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2021

Ik vrees dat elektrische wagens zelfde weg opgaan als zonnepanelen. Nu geen BIV, noch verkeersbelasting, eenmaal er teveel rijden (deze auto verslijt ook de weg) toch taksen, cfr prosumententarief.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/05/2021

Is hier rekening gehouden met een capaciteitsvermindering van 2,3 tot 4,3% per jaar van de batterij en ook de actieradius. Is er rekening gehouden met de erbarmelijke omstandigheden waar lithium ontgonnen wordt, de meeste vindplaatsen zijn conflict gebieden en daar kan de prijs plots enorm door schommelen. Ook met de beperkte voorraad lithium die geschat tegen 2050 opgebruikt zal zijn. Waarom wordt de waterstof uitgesloten en niet mee getest? Waterstof hoeft immers niet altijd vuil te zijn. In Antwerpen wordt er nu al jaarlijks 300.000 ton als nevenproduct geproduceerd en men kan het omzetten naar het veiliger mierenzuur..

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/05/2021

Is er dan ook rekening gehouden met de vermindering van capaciteit van de batterijen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/05/2021
, Gereageerd:

Volgens mij wel. Recente metingen tonen dat na ongeveer tien jaar de batterijen nog steeds 90% van de oorspronkelijke capaciteit hadden.